Ik wens jou geen fijne vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, krijg je van veel mensen een ‘fijne vakantie’. Hartstikke aardig natuurlijk. Zij wensen jou een plezierige tijd waarin je lekker kunt ontspannen. Ook tegen mij zeggen veel mensen dat.

‘Fijne vakantie’ weer he?! Als zij horen dat wij weer onderweg zijn. Nogmaals: het is super lief bedoeld, maar het is niet terecht. Ik ga namelijk gewoon aan de bak.

Op het moment dat ik deze blog schrijf rijden wij in Frankrijk en waarschijnlijk zijn wij in Spanje als deze blog online staat. Dit doet Written by Luna altijd voor mij, vandaar het verschil in de tijd van schrijven en plaatsen. Dus ook nu, ben ik gewoon aan het werk.

Niets is minder waar

Niets is minder waar, ik ben namelijk met van alles bezig. Mijn boek is net uit, dus ik heb het druk met contacteren van distributeurs. Het LOLmagazine staat in de steigers en wordt gebouwd. Daarnaast lopen ook mijn gesprekken met coachees gewoon door. Een van de grote redenen dat wij naar Spanje zijn gegaan is het door ons georganiseerde Exclusieve Droomleven Retreat. Een week lang intensief werken aan een locatie onafhankelijke toekomst van en met een selecte groep (aanstaande) ondernemers. Noem dat maar eens vakantie.

Ik heb absoluut geen vakantie. Ik werk gewoon door. Als een malle. Dus de goedbedoelde ‘fijne vakantie’ is niet van toepassing. En wat vind ik het jammer dat we elkaar alleen ‘belonen’ voor de ‘leuke’ dagen in het leven.

‘Fijn weekend!’
‘Fijne vakantie!’
‘Lekker een uurtje eerder klaar met werken!’

Zijn dat de momenten waar het om draait in het leven? De momenten dat je niet werkt? Ik vind dat een triest idee. Omdat ik weet dat je meer werkt dan dat je vrij bent. Omdat ik weet dat je minder vrije tijd had in jouw leven dan werkuren als je straks dood gaat. Toch best naar als ‘het’ afhangt van die schaarse uren. 

Voldaan en leeg

Ik hoop van harte dat je iets doet waar je intens gelukkig van wordt. Waarbij jij zingeving ervaart. Zodat jij ’s avonds in slaap valt met een voldaan en leeg gevoel. Voldaan over wat je deed, die dag. Leeg, omdat je alles gaf wat je had. Niets achterhield voor die ‘mooie’ momenten. Maar er vol in ging. Omdat je het moment mooi maakte. Zodat die dag een mooie zou zijn om dood te gaan. En dan de mazzel hebben dat je de volgende ochtend toch weer wakker wordt en nog zo’n zinvolle dag mag beleven.

Mijn leven is een vakantie

Mijn leven is een grote vakantie, echt waar. Mijn vakantie is een drukke werkweek. Mijn leven is een aaneenschakeling van momenten. De een wat mooier dan de ander. Maar ieder moment telt. Ieder moment geef ik alles wat ik heb. Ik creëerde een leven waarin vakantie niet meer nodig is. Ik creëerde een leven waarin vakantie centraal staat. Ik waardeer iedere ‘wens’ onwijs.

Ik wens jou een fijn leven

Maar ik wens jou geen fijne vakantie. Dan doe ik je tekort. En jij jezelf ook. Ik wens jou een fijn leven! Een leven waarin iedere dag centraal staat en ieder moment alles gegeven wordt. Een leven waarin je je druk maakt om wat er toe doet. Waarin jij ‘vakantie’ ervaart en iedere dag een mooie dag is om dood te gaan.

Omdat je alles gaf. Ik wens jou een leven waarin het ieder keer een aangename verrassing is als je ’s ochtends weer wakker wordt. Ik wens jou vanuit de grond van mijn hart een Fijn Leven.

Liefs, Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *