Werken terwijl je reist: hoe doe je dat?

Werken terwijl je reist: hoe doe je dat dan?! Voor veel mensen is fulltime reizen een droom. Aangezien de meeste mensen nog niet financieel vrij zij, zal er wel nog gewerkt moeten worden. Daarnaast is werken natuurlijk hartstikke leuk! De droom gaat verder dan reizen, je droomt van een combinatie van reizen en locatie onafhankelijk werken. Hoe dat in de praktijk te realiseren is? Dat is voor velen nog een vraagstuk.

Het begint uiteraard met welk werk kun je gaan doen? Voor velen is dit het grootste struikelblok. De meeste werken nu ontzettend locatie gebonden en het huidige werk kan niet online plaatsvinden of locatie onafhankelijk worden gemaakt.

In deze video vertel ik je hoe je een locatie onafhankelijke business kunt bouwen. Hoe je begint met een bedrijf, geheel duurzaam gebouwd op je wensen. In mijn ogen is dat de beste weg voor jouw locatie onafhankelijke toekomst. Als ondernemer met een business waar jij gelukkig van kan worden, zal je meer vrijheid ervaren dan werkend voor een baas. Maar dat terzijde. Ik ga er nu even van uit dat je iets hebt gevonden of aan het opbouwen bent waarmee je op reis kunt. Hoe kun je dan reizend gaan werken? Ik neem je graag mee!

De verleiding is groot

Hoe kom je überhaupt aan werken toe als je op geweldige locaties bent?! De verleiding om in de vakantie modus te gaan is groot. Het liefst wil je gewoon lekker chillen, relaxen en iedere dag genieten van de prachtige locaties die de wereld te bieden heeft. En dat raad ik je ook zeker aan! Naast het genieten, raad ik je ook zeker aan een goede structuur te hanteren als het gaat om jouw werk en het genereren van een inkomen. Het is dus duidelijk dat de meesten onder ons langer kunnen reizen wanneer zij een inkomen hebben, zonder dat zij afhankelijk zijn van het spaargeld.

Spaargeld? Niet doen!

Reizen met spaargeld is vrijwel altijd beperkt en beperkend. Ik zie het vaak gebeuren dat mensen reizen met spaargeld. Het zorgt ervoor dat je niet ‘eeuwig’ kunt blijven reizen en dat je niet de keuze houdt om te blijven reizen. Daarnaast zie ik zelfs gebeuren dat mensen die reizen op hun spaargeld (of uitkering) de kwaliteit van reizen moeten inleveren voor kwantiteit van dagen. Erg zonde als je het mij vraagt, dus daar gaan wij iets aan doen, toch?

Mensen die reizen met hun spaargeld hebben niet de middelen om de omgeving echt te beleven zoals je dat het liefste zouden doen. Je wilt graag zonder al te veel beperkingen en inclusief de mogelijkheden bijvoorbeeld een koffietje op het terras kunnen drinken. Wanneer er dan wel een tegenslag is, zullen de meesten dit terug moeten betalen met het ‘inleveren’ van dagen. Hun reis wordt simpelweg korter wanneer er financiële aanslagen gepleegd worden op het spaargeld. Geloof mij: er zit altijd wel wat tegen. Je kunt simpelweg niet alles voorzien, bijvoorbeeld een lekke band, pech, duurder uitvallende verblijven en tolwegen. Er is niemand die alles strak begroot krijgt. Natuurlijk kun je wachten met reizen tot je een ton op de bank hebt staan, zodat geen enkele tegenslag je meer wat doet. Wil je dat echt? In de realiteit is dit niet de groep mensen die werkelijk gaat reizen.

Wat nu?

Ik raad je aan om jouw business te starten voordat je gaat reizen. Zorg dat je niet nog in de startende fase zit als je onderweg bent, maar dat je klaar bent om je business vanuit welke plek dan ook te runnen. Er komt zoveel op je af en een bedrijf opbouwen vergt aandacht, concentratie en consistentie. Geloof mij: je zal daar meer van kunnen genieten als je reeds ‘draaiende’ bent en niet volledig startend bent.

Ben je benieuwd hoe mijn werkdag eruit ziet en hoe ik structuur opbouw? Lees het in deze blog!

Heb je hulp nodig bij het starten van je business? Ik ben er helemaal klaar voor om je te helpen! Samen gaan wij aan de slag. Spreken wij elkaar snel?

Liefs, Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *