Werken waar je wilt: wat levert dat op?

Overal ter wereld kunnen werken oftewel ‘work from wherever’. Dat is een situatie waar veel mensen van dromen. De een ziet zich rondreizen in een camper door Europa, de ander zou graag Azië en/of Indonesië ontdekken. Niet iedereen slaagt erin een dergelijke vrije levensstijl te realiseren. Het blijft voor velen een droom. Maar wat levert het jou nu op als het je wel lukt om jouw inkomen locatie onafhankelijk te maken en je dus kunt werken waar je maar wilt?

Werken in vrijheid

Voor de meesten die het ‘gefixed’ hebben is vrijheid hun grootste verdienste. Zij ervaren de vrijheid doordat zij kunnen wisselen van locatie. Dat er geen werkgever is die hen ‘vasthoudt’ in Nederland. Vrijheid is een status die wij vaak vanzelfsprekend vinden. Niets is minder waar. Er is knetterhard gestreden voor die vrijheid. Eerst al door vorige generaties en ook in jouw eigen leven zal je zien en ervaren dat vrijheid soms ver te zoeken is. Vrijheid heb je dus niet zomaar.

Jouw eigen kaders

Ik denk niet dat vrijheid een gebrek is aan grenzen of banden. Wanneer er geen enkele regel zou zijn, zou je je niet perse vrij hoeven te voelen. Ik ben van mening dat je pas vrijheid ervaart als je zelf jouw grenzen en regels kunt bepalen. Daarbinnen (of daarbuiten) ben jij vrij. Daar ervaar jij vrijheid. Wanneer jij jouw eigen kaders kunt bepalen.

En ook wanneer je de consequenties van die kaders hebt genomen. De prijs hebt betaald die daar, onlosmakelijk bij hoort. Hier gaat het vaak mis. Niet iedereen is bereid de bijbehorende prijs te betalen voor zijn eigen gevoel van vrijheid om uiteindelijk te werken waar die maar wilt.

Wat levert het op?

Maar wat levert het je op als je die prijs wel zou betalen? Wanneer jij eigenaarschap toont over jouw eigen leven, zal je accuut minder onafhankelijk zijn voor andermans waarden. Dat gevoel is ten eerste al onbetaalbaar. De regie hebben en daardoor keuzevrijheid ervaren: dat is de hoogst haalbare beloning die je zal gaan ervaren als je bereid bent de prijs te betalen die hoort bij het realiseren van een locatie onafhankelijk inkomen. Een situatie waarin ‘work from wherever’ centraal staat voor jou.

Een leven waarin jij zelf kunt beslissen waar je wilt leven, wonen en werken. Die keuzevrijheid geeft heel veel rust en ruimte. Het betekent niet dat je je dagelijks moet verplaatsen. Het betekent dat je jouw leven in kunt delen zoals jij dat prettig vindt. Op welk  moment dan ook.

Locatie-loos

Locatie onafhankelijk leven en werken houdt niet in dat je locatie-loos bent. Je bent niet ‘verplicht’ al jouw schepen achter jou te verbranden. Work from wherever zorgt ervoor dat jij dat ook zelf kunt beslissen. Minder kosten hebben is niet altijd de oplossing. Dus jouw huis verkopen omdat je dan geen woonlasten meer hebt, is niet de enige ‘goede’ oplossing om locatie onafhankelijk te zijn.

Help een ander

Sterker nog; ik raad je aan om je inkomen dusdanig te verhogen zodat jij jouw vermogen kunt laten groeien. Heb je enig idee hoeveel mensen je kunt helpen met het geld wat jij ‘niet gebruikt’?

Dat kan al op microniveau. Denk bijvoorbeeld aan het verhuren van jouw huis tegen een laag bedrag aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Denk aan boodschappen doen bij de plaatselijke, maar duurdere zelfstandige winkels in plaats van de grote en goedkopere ketens. Je kunt ook denken aan iedere dag een kopje koffie of even werken buiten de deur. Daar zijn de ondernemers dan weer blij mee! Zo help je een ander ook weer verder in jouw reis naar het werken waar je wilt. 

Regie over je eigen leven

Dit soort keuzes kunnen maken, de wereld te verrijken doordat jij keuzevrijheid hebt en je gelukkig voelt. Dat is zo ontzettend waardevol. Regie hebben over jouw leven: dat is onbetaalbaar.

In charge zijn: dat is wat locatie onafhankelijk werken jou zal opleveren. En welke prijs je daar ook voor moet betalen? Hij is het ongetwijfeld waard. Want realiseer je goed dat het om jouw eigen leven gaat. Beleef dat!

Liefs, Liesbeth

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *