Volg je hart

Alles en iedereen heeft zijn eigen voorwaarden. Het leven is eigenlijk in haar geheel voorwaardelijk. Je blijft in feite in leven als jouw hart blijft kloppen. Dat hart heeft een enorme verantwoordelijkheid. Je hart zorgt er voor of je wel of niet leeft, dat hart wordt ook gevolgd, of in ieder geval dat is vaak het advies. ‘’Volg jouw hart, dat klopt’’.

Wanneer je een kind hebt dat geneeskunde studeert, krijg je dan terug: ‘Het hart is gewoon een orgaan. Je kunt net zo goed zeggen; ‘’volg jouw lever’’ Op een of andere manier heb ik toch het idee dat je ergens anders uit zou komen wanneer je jouw lever gaat volgen, maar dat terzijde.

Wat iedereen waarschijnlijk voor jou wenst, is dat jij iets gaat doen waar jij een ‘warm gevoel’ van krijgt. Waar je zingeving van ervaart, waar je je fijn bij voelt en wat jou gelukkig maakt. Daar kom je als je jouw intuïtie gaat volgen, dat klinkt lastig maar dat valt echt mee. En dan heb ik het niet over als kip zonder kop rondjes rennen omdat ‘jouw intuïtie dat zegt’. Ik heb het over een richting kiezen waarvan jij weet dat jij hem moet kiezen, diep in je hart weet je het. Het enige probleem is dat je het niet doet, nog niet. Het is tijd om dat te veranderen. Die richting kiezen brengt een berg met voorwaarden met zich mee, voorwaarden die je niet kent, dat is dus spannend.

Je zou wel graag meer van de wereld willen zien, maar hoe?

Je ziet wel eens van die mensen die dan hun hele leven opgeven en gaan reizen, ik hoor je denken. Zoiets zou jij ook wel willen, maar ja. Je hebt een baan, huis, kinderen, familie, een sociaal leven en een hypotheek. Hoe moet je dat allemaal gaan doen? Je kunt je zekerheden toch niet opgeven? Ja, dat kan wel! Het hoeft niet, maar het kan wel.

Je hoeft echt niet aan de slag te gaan als kip zonder kop, maar wel volgens een gedegen plan. Je kunt je hart dus ook via een plan volgen, je combineert dan verstand met emotie. Twee basis onderdelen voor een succesvol plan. Hierdoor maak je geen domme stappen, kun je helemaal zelf je voorwaarden bepalen en doe je het precies zoals je zelf wilt. Je kunt je leven invullen volgens je eigen voorwaarden.

Je kunt het natuurlijk ook allemaal niet doen, je kunt blijven leven volgens andermans voorwaarden. Je zal daar waarschijnlijk een minder warm gevoel bij hebben, minder zingeving krijgen en een minder gelukkig gevoel ervaren. Wanneer je niet leeft volgens je eigen voorwaarden zal je minder het gevoel hebben dat je écht leeft. Een van de belangrijkste voorwaarden van het leven is dat jij het beleeft!

Hoe wil jij jouw leven beleven? Luister naar je intuïtie, wat vraagt het leven van jou? Maak een plan en volg deze, zorg ervoor dat je hart bruist, dat het klopt, dat er leven blijft en dan leef je pas je eigen leven.

Ga in gesprek met jezelf, bepaal je voorwaarden en leef!

Bekijk de Strategie Sessie om te leren waar je nu moet beginnen.

 

PS: ken je mijn Youtube kanaal? Abonneren mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *