Een nieuw leven: ont-dekken, ont-haasten, ont-moeten en ont-binden.

Dit zijn vier prachtige woorden die je leven kunnen veranderen. Woorden die je ook echt ont-leed moet lezen. Kijk dan eens wat er staat. Ont-dekken: niet meer bedekken. Ont-haasten: niet meer haasten. Ont-moeten: niet meer moeten. Ont-binden: niet meer gebonden voelen. Zo zijn er nog heel veel woorden die ik prachtig vind. En dan met name de diepere invulling van die woorden. Natuurlijk is dat hartstikke persoonlijk. Toch wil ik je vragen om eens met me mee te lezen.

Onze kern is bedekt met shit

Stel dat je een leven kunt leiden waarin je je niet meer bedekt voelt door beperkende overtuigingen. Dat je je open en kwetsbaar durft op te stellen. Zonder shit toe te voegen. Zonder ruis. Zonder dat je stilstaat bij wat anderen zouden kunnen vinden van jou. Onze kern is bedekt met shit. Dit is ook nog eens vaak shit van een ander. Dat wil je toch verbannen uit je leven?

Het ont-dekken van jezelf

Start eens met het ont-dekken van jezelf. Haal alle overbodige shit eraf en kom tot je mooie kern: de mens die zo prachtig is, zoals hij of zij is. De kern die alle antwoorden reeds heeft en nu toch blijft zoeken naar de ‘juiste’. Ont-dek jezelf van toevoegingen die niet puur zijn. Die additioneel waren. Die er niet horen. Wat zal je dan stralen en wat zal je leven anders zijn.

Ont-haasten brengt zo veel in je leven

Stel dat je je niet meer gehaast voelt door het hele leven. Dat je rust kan ervaren. Dat je de ruimte voelt om te creëren. Dat je de ruimte voelt om te ademen en je tijd goed te benutten. (Ook zo’n mooie: be-nutten).

Hoe zou het voor je zijn als je geen stress meer ervaart? Als je gewoon mag ‘flowen’. Als je leven een soepele beweging zou zijn. Omdat je de regie over je schaarse tijd hebt teruggenomen. Omdat het jouw leven is!  Om de reden dat niemand je stuur over zou mogen nemen. En jij dat niet mag laten gebeuren of zo snel mogelijk dient te herstellen. You owe You! 

Ont-haasten levert jouw ruimte, tijd en rust. Ruimte om om je heen te kijken. Ga je nog wel goed? Is dit waar je naartoe wilt? Het biedt je ook tijd. Jouw eigen tijd die mag je benutten zoals jij dat wenst. Niet zoals dat wenselijk is volgens anderen. Ont-haasten levert jou rust. Rust in je hoofd, rust in jouw lichaam. Rijke nachten met heel veel slaap. Een uitgerust gezicht en een prachtige glimlach. Ooit nagedacht om iets meer te ont-haasten?

‘Ont-moeten’ biedt meer ‘mogen’

Stel dat je niet meer ‘moet’. Dat je gaat ont-moeten. Natuurlijk blijven er zaken die ‘moeten’ gebeuren, maar dan dienen ze als een doel. Jouw doel. Je kiest er dan zelf voor. Dat is toch net even anders dan wanneer het je is opgelegd. Minder moeten biedt meer mogen. Er ontstaat een leven vol creativiteit, andere invullingen en leuke oplossingen. Simpelweg omdat de druk eraf is. Het moet niet meer, maar je kunt er zelf voor kiezen. Een waardevol verschil is dat. 

Ont-moeten stelt je in staat om jezelf af te vragen wat je écht wil. Wat je wensen en dromen zijn in je leven. Niet dat er dan niets meer nodig is. Het is alleen dat jij degene bent die de opdracht geeft. Moeten door anderen is veel minder prettig. Dat geeft namelijk veel druk. Ga eens met jezelf in gesprek. Wat wil jij ont-moeten?

Ont-binden: een wederzijdse keuze?

Stel dat je niet meer gebonden bent. Stel dat je niet meer gebonden bent aan iets of iemand waar jij je niet verbonden mee voelt? Zou dat een bepaald blok aan je been ‘releasen’? Ik ben vóór verbondenheid. Maar wel voor een zelfgekozen binding. Geen hypotheek die zorgt dat jij niet kunt stoppen met werken. Geen relatie die meer van jou vraagt dan jou geeft. Geen werkgever die jouw grenzen blijft testen. Binding zou een wederzijdse keuze moeten zijn. 

Als dat het niet het geval is, zal je het moeten ont-binden. Zodat er vrijheid komt. Vrijheid tot creatie, tot liefde, tot gedachten en oplossingen die jou weer verder gaan brengen. Verder brengen in je leven. Jouw eigen leven. Hoe vaak ont-bindt jij? Hoe vaak neem je afscheid van iets of iemand die ‘er nu eenmaal al heel lang is’? Ont-binden lucht echt op, als je ont-bindt met het juiste en verbindt met het juiste. Kies wijs en word een rijker mens van deze keuzes.

Haal jezelf uit de wereld

Bovenstaande vier woorden zijn processen, dat gaat niet over 1 nacht ijs. Daar dien je de tijd voor te nemen. Ruimte voor te maken. En weet je hoe je dat het beste doet? Door niets te doen! Door de tijd te nemen om niks te doen. Door jezelf echt even uit de wereld te halen.

Volg je ademhaling

Ga eens mediteren. Dit is in feite gewoon een ‘beladen’ woord voor ‘niks doen’. Ga ergens zitten en volg je eigen ademhaling. Niets meer dan dat. Ja, je gedachten gaan snel ergens anders heen, maar haal het terug en volg je ademhaling. Steeds weer terug naar die adem. Niets meer, niets minder.

Ik ben geen expert in meditaties, maar ik weet wel dat het zo simpel is. Dan pas kun je gaan ont-dekken, ont-haasten, ont-moeten en ont-binden. Geloof mij maar: dit verandert je leven.

Wil je starten met mediteren of meer gaan mediteren? Check dan de website van Wendy! Zij leert jou op een voor jou passende manier hoe je tot jezelf kunt komen. Ik ben fan!

Liefs, Liesbeth

Meer weten over mijn leven? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *