Toelichting De Journal
Op deze pagina lees je per onderdeel op welke manier je De Journal kunt gebruiken.
Maandplanning
Mijn doelen voor deze maand
Schrijf hier je doelen op voor de komende maand.
Waar wil je aandacht aan geven, waar wil je beter in worden, wat is je nr. 1 doel van deze maand?
Dit kunnen er meer zijn, vandaar 2 / 3 / en 4.
Let wel: je meest belangrijke is je NR 1.
Als dit een proces is, iets wat niet binnen een maand haalbaar is, krijg je er maximaal 3 maanden voor om het te bereiken.
Stel je doel is afvallen. Nu ben ik een groot voorstander van het concreet maken van je doelen en vind ik ‘afvallen’ te vaag.
Hoeveel wil je afvallen in kilo’s of omtrek of maat kleding? In hoeveel tijd wil je dit?
Zo ook “gezonder leven” Hoe ziet dat eruit in de vorm van eten ? Beweging ? Mindfulness ?
Maak het concreet, maak het meetbaar
Stel jouw doel is: ‘Ik ga beter voor mezelf zorgen’.
Hier geldt hetzelfde voor. Hoe dan? Is dat door je dagelijks in te smeren met een crème, meer water te drinken? Meer rustmomenten creëren voor jezelf iedere dag weer?
Maak ook dit concreet. Dus bv: Ik ga me houden aan het ochtendritueel van de De Journal. Ik plan iedere dag mijn rustmoment. Ik ga op maandag avond 19:00 uur, woensdag 19:30 en vrijdag 19:00 sporten.
Het kan een heel specifiek doel zijn voor 1 maand of voor de komende drie maanden.
Dat houdt in dat hij 3 maanden op 1 komt. Daarna moet je hem opnieuw gaan formuleren.
Je zult ook merken dat je focus en doelen na deze drie maanden, waarin je intensief met jouw Vitaliteit bezig bent geweest, zal veranderen.
Deze doelen zullen verschuiven: op een hoger en ander niveau komen te liggen.
Stel: je doel is werk gerelateerd. Ook dan geldt , wees concreet!
Ik wil komende maand mijn werk beter doen. Hoe dan? Twee keer zoveel werken? Een studie van een jaar in deze maand proppen? Meer klanten helpen door harder te lopen?
1. Ik ga deze maand iedere dag mijn rapportage inplannen zodat ik niet meer achterloop.
2. Ik ga woensdagmiddag meer lezen over “Mindfulness” Dit heb ik in mijn agenda ingepland.
Samengevat: Kies je doelen bewust. Maak ze concreet en meetbaar. Deel ze met jouw collega’s of partner: maak hen deelgenoot van datgene wat jij belangrijk vindt de komende maand.
Focus is het helder hebben van je doel.
ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT, ZAL GROEIEN.
MIJN VALKUILEN VAN DEZE DOELEN ZIJN:
Hier gaan we eens even goed voor zitten.
Eerlijk zijn over die doelen die we hebben opgeschreven en vanuit een stuk zelfkennis een reflectie toepassen.
Laat ik met de eerder genoemde voorbeelden verder gaan en deze uitwerken.
Vb 1 was het afvallen. Wat zijn dan je valkuilen? ‘Ik snoep graag, met name als ik trek krijg wint mijn honger naar zoet en suiker het van mijn doel. Als ik in de auto zit, heb ik altijd wat te snaaien naast me staan. Als ik voorbij loop, kan ik de verleiding van de gevulde snoep pot niet weerstaan.’
Vb 2. Zelfzorg. ‘Ik weet dat ik in de ochtend liever in bed blijf liggen dan 10 minuten eerder opstaan voor de ochtend routine. Mijn rustmoment van de dag is het eerste wat ik oversla, als ik in tijd nood kom of mijn planning anders loopt dan voorzien. Als ik eenmaal thuis ben en ik raak de bank, pffff ben ik niet meer in beweging te krijgen. Ja inderdaad liever lui dan moe!’
Vb3. Ik weet dat ik onbewust mijn rapportage altijd voor me uitschuif en daardoor moet ik vrijdag de hele week nog doen. Als ik het idee heb dat mijn collega druk is, vraag ik niet om informatie. Die cursus Vitaliteit kan ook volgende week nog, toch ??
Wees eerlijk en confronterend naar jezelf. Niet altijd makkelijk, maar niemand kent jou beter dan jijzelf. Je bent al een tijdje in dit lichaam en leeft het langst met jezelf, toch?
Zoek deze confrontatie met jezelf op en schrijf gewoon op hoe jij (tot nu toe) onder die doelen uit wist te komen.
Welke “zelfsabotage “ heb je tot nu toe toegepast om niét dat doel te bereiken.
HOE ZORG IK DAT IK NIET IN MIJN VALKUILEN “VAL”:
We hebben net de confrontatie met onszelf gezocht en benoemd hoe we die “zelfsabotage” gaan toepassen.
Hier gaan we omschrijven hoe we dit gaan voorkomen.
Mijn advies is: houd dit simpel. Maak het niet ingewikkelder dan het is.
Vb 1. Ik zorg dat ik geen honger heb, door me te houden een mijn voedingsplan. Daarnaast haal ik wortelen en een zak noten om naast me in de auto te zetten. Ik ga de snoep pot vervangen voor een fruitschaal als gezond initiatief. (Stel, je werkt op een afdeling met veel weerstand van collega’s: ik ga als ik binnenkom de snoep pot buiten mijn bereik zetten. Ik zet hem terug als ik weer weg ga. )
Vb 2. Ik ga gewoon eerder naar bed. Mijn wekker zet ik verder weg zodat ik uit bed moet. Ik ga meer ruimte maken in mijn agenda waardoor ik niet meer in tijdnood kom en ik spreek bij deze af: het laatste wat ik afzeg is het herstelmoment voor mezelf. Ik ga pas op de bank zitten ná mijn trainingen, mocht ik tijd ruimte hebben om even te zitten, dan doe ik dat aan de keukentafel.
Vb 3. Ik plan iedere dag mijn rapportage in de agenda in. Ik vraag mijn collega om info en laat hem of haar bepalen of het wel of niet uitkomt. Ik deel in de vergadering dat ik meer Mindfullness ga doen zodat zij aan mij vragen hoe het hiermee gaat.
Je ziet dat je op vrij simpele manier kan voorkomen om niet in je valkuilen te “vallen” Zeker door er over na te denken er mee bezig te zijn je zult merken dat je er meer bewust van bent en het minder snel gebeurt zonder dat je het eigenlijk merkt. Het gebeurt nu niet zomaar.
IK BLIJF POSITIEF ONDANKS:
Hier schrijf je op als iets niet helemaal gelukt is. Hier schrijf je het commentaar van je collega’s, partner en omgeving op die jou van je doelen willen afhouden. Die je bewust of onbewust willen laten afwijken van je koers. Zie het als obstakels op de weg. Je kan ervoor stoppen of net als bij een chicane, iets snelheid verminderen en er om heen sturen. Maar vooral je weg blijven vervolgen.
Op koers blijven.
Vb 1: “Begin je nou weer aan je zoveelste dieet. Hou toch op met die onzin. Je houdt het toch niet vol”
- Ondanks commentaar en ze geen vertrouwen hebben in mijn doel, blijf ik doorgaan.
Vb 2: `Wat ga jij vroeg uit bed. Let maar op dat je niet oververmoeid raakt. Je gaat vanavond ook nog sporten. Doe maar rustig.”
- Ondanks commentaar en goed bedoelde zorg, houd ik me aan mijn doel en planning.
Vb 3: ”Let op dat je niet jezelf voorbij loopt met al die info. Zo’n strakke planning, dat is toch geen vrijheid.”
- De goedbedoelde reacties van mijn collega´s houden mij niet van mijn doelen.
Het zou ook kunnen dat je ergens iets vergeet of het je nog niet lukt om je aan de hele planning te houden.
Ook hier geldt dan: “ook al is het me vandaag niet gelukt om me aan mijn ochtendritueel te houden, ga ik morgen het wel doen.”
IK GA OP DE VOLGENDE MANIER AAN MIJN VITALITEIT WERKEN:
Hier schrijf je op hoe je dit gaat doen. Het goed om te weten dat er een onderverdeling is in vier groepen. Het zou mooi zijn als je al deze 4 aspecten in jouw planning meeneemt. Ieder onderdeel apart is een sterke verbetering van Vitaliteit. Allemaal samen werken ze als synergetische eenheid.
1. Fysieke training.
Hierin maken we onderscheid door een next level van bewegen aan te gaan. Bewegen ligt op het niveau van wandelen, fietsen. Sporten is het systematisch toedienen van progressieve prikkels.
Dus iedere keer iets verder, iets harder of iets meer gewicht. Durf jezelf uit te dagen en durf jezelf te prikkelen. Sporten brengt andere systemen in het lichaam in werking o.a. hormonaal, hart long etc. Dit draagt bij tot een gezonder vitaler leven.
2. Mentale veerkracht.
Hoe ga je om met de druk die het werk met zich mee brengt?
Hoe ga je om met de verhalen van je patiënten, in hoeverre beïnvloeden ze je dag en of gemoedstoestand?
Hoe geef je jezelf de tijd om hier van te herstellen?
Hoe zorg je dat jij weerbaar bent tegen alles wat op je pad komt?
Wees je bewust van de impact en zwaarte van je werk. Zorg voor veerkracht als gevolg van weerbaar zijn.
3. Spiritueel welzijn.
Zonder dit meteen zweverig en ontastbaar te maken, gaat het er wel om dat je in contact bent met jezelf. Ook wel Mindfullness. Hoe ga je om met stilte? Wanneer heb je voor het laatst ergens gezeten, bij voorkeur in de natuur met verder niks of niemand om je heen? Gewoon gaan zitten. Geen telefoon, geen oortjes met muziek; gewoon er zijn en de stilte ervaren. 30 minuten lang.
Ervaar eens het water wat op je valt onder de douche, voel het langs je stromen. Ruik het badschuim en ervaar het schoon worden. Voel bewust alles over je heen stromen. Hoor het water spetteren en op de grond vallen. Ervaar het nat worden van je haar, de rust de kalmte die dit met zich meebrengt. Niet denken aan de boodschappen, de afwas, de kinderen of wat je allemaal nog moet.
Gewoon het hier en nu ervaren.
4. Gezond leven.
Dit gaat onder andere over het stukje voeding. Je bent wat je eet.
Wees je bewust dat je maar 1 lichaam hebt. Wees er zuinig op je moet er namelijk je hele leven mee doen. Vraag om hulp als je niet weet waar te beginnen, als het niet weet wat bij jou past.
Ook hier geef ik het advies dit simpel te houden. Eet een stuk kwaliteit vlees of vis.
Eet minimaal 500 gram groente per dag. Matig met koolhydraten. Eet iedere dag fruit. Eet minder toegevoegde suikers.
Daarnaast de werk privé balans in je leven. Heb je thuis nog energie na een dag hard werken?
Krijgen ze thuis de aandacht die ze verdienen?
DATA DIE IK DEZE MAAND NIET MAG VERGETEN:
Zet hier neer wat belangrijke data voor je zijn deze maand. Verjaardagen, bruiloften of andere zaken die je niet wil vergeten.
Tegenwoordig zien we de verjaardagen voorbij komen op je telefoon via een notificatie van o.a. Facebook. Maar die trouwdag van je zus, of die bespreking op school van je kinderen schrijf je op. Gewoon dat wat je door de waan van de dag normaal gaat vergeten. SCHRIJF ze op.
Creëer herinneringen; die blijven je bij voor altijd. Doe eens gek, stuur een kaart naar je collega, vrienden, kennissen, ouders of wie dan ook. Gewoon met een leuke boodschap of tekst. Stuur je zakenrelaties een handgeschreven kaart. Gewoon zomaar. Ze zullen het enorm waarderen.
Dagplanning
WAT IK GISTEREN HEB GELEERD EN MEENEEM NAAR VANDAAG:
Noteer hier wat je gisteren geleerd hebt of een ervaring die je mee wil nemen naar vandaag.
We maken veel mee op een dag en in sommige gevallen is het te waardevol om je niet bewust van te zijn. Alles wat waardevol is en je mee wil nemen naar de volgende dag, kun je hier kwijt.
Tevens een goed moment om even terug te kijken naar gisteren. Even stilstaan en de film opnieuw afspelen en “de leermomenten” eruit halen en noteren.
Alles wat je aandacht geeft dat groeit. Zo ook deze punten van de dag ervoor.
Het mag op de taak-as van het werk zijn of op de mens-as, iets wat je geleerd hebt over jezelf.
Iets verder in deze dagplanning staat ook tot welke inzichten je bent gekomen op die dag.
Het kan zo maar zijn dat dit de leermomenten zijn die je noteert bij de volgende dag.
BEGIN DE DAG STERK OCHTENDROUTINE:
Begin de dag sterk met iedere ochtend hetzelfde ritueel. Totaal duurt dat nog geen 10 minuten en je begint je ochtend als een heel anders mens.
Doe dit voordat je je telefoon aanzet. Iedere dag weer, 7 dagen per week. Zelfs in je vakantie.
Het heet niet voor niets, BEGIN de dag sterk.
SLAAP: Een van de meest onderschatte factoren waar we vrij makkelijk invloed op uit kunnen oefenen. Tijdens onze slaap zijn er veel processen in ons lijf die zorgen voor herstel, van vernieuwen van cellen tot aanmaak van. Te weinig slaap zal op den duur ten koste gaan van je herstel. Dus zorg voor minimaal 8 uur , je lijf heeft het nodig, en jij ook.
DRINK: Iedere ochtend direct na wakker worden drink je drie glazen water. Je lichaam is de hele nacht zonder vocht geweest en kan het pure vocht zeker gebruiken.
Bovendien haalt het de eerste trek weg die je kan hebben bij het opstaan.
Niet moeilijk over doen: zet gewoon een glas in de badkamer en drie keer vullen en leeg drinken.
HARTFLOW: Leg beide handen op je hart. Sluit je ogen. Adem diep in door je neus adem uit door je mond. Doe dit 5 x, terwijl je dit doet denk je aan iets wat een lach op je gezicht brengt. Dit mag alles zijn, je kind die iets leuks doet, je relatie, jij die danst, een komiek, een film, wat dan ook, alles is goed, als je maar een lach op je gezicht krijgt. Adem diep in door je neus en weer uit door je mond. Open je ogen laat je handen rusten zakken en voel die energie die deze lach heeft losgemaakt.
KOUD DOUCHEN: Waarschijnlijk heb je nu al weerstand en krijg je al rillingen bij het idee. Juist daarom ga je dit doen. Kiezen voor die weerstand als eerste moment van de dag. Als je dit al gedaan hebt word de rest van de dag altijd makkelijker. Je hebt namelijk al een grote weerstand overwonnen. Natuurlijk is het voor diverse processen is je lijf ook ontzettend goed.
TRAINING FYSIEKE ACTIVITEIT:
Noteer hier wat je gaat doen aan Fysiek training. In de maandplanning heb ik het al gehad over het verschil tussen bewegen en sporten. Dus hier noteer je wat waar en hoe laat je gaat sporten.
Wat je gaat doen en hoe lang, ver, hoog, zwaar etc.
Inderdaad deze Journal gaat jou laten sporten. Als je jezelf wil verbeteren op het gebied van Vitaliteit zul je met jezelf aan de slag moeten. Geen twijfels en geen excuses zoeken. Stel het niet langer uit. Kies voor de weg van de meeste weerstand en begin eraan.
Alle smoesjes heb ik in de afgelopen 30 jaar al wel gehoord, geloof me.
Kies eens echt voor jezelf en begin vandaag!
SPORTEN met dat kostbare lijf van je. Zeg ja daartegen, maar vooral NEE tegen alle smoesjes en verleidingen.
MIJN MOMENT VOOR MEZELF VANDAAG:
Iedere dag als eerste na je start sterk ochtend ritueel.
Pak De Vitaliteits Journal en kijk je wanneer je het herstel / ontspanningsmoment hebt gepland.
Dit kan variëren in tijd van minimaal 10 minuten tot anderhalf uur. Plan hoe je deze tijd gaat invullen. De Voorwaarden zijn:
* Telefonisch niet bereikbaar. Dit kan echt!
* Geen computer scherm / laptop of wat dan ook.
* Alleen of samen.
Of je nu rustig ergens in stilte gaat zitten en even met niets bezig bent dan ademhalen en verder niks. Of je kiest ervoor om te wandelen, te fietsen, te gaan suppen. Alles is oké als je maar bewust de tijd plant om te herstellen. Even echt de tijd voor jezelf nemen.
Als je echt een mega drukke dag hebt zonder enige ruimte, kies dan voor 3 minuten diep in en uit ademen.
Dit doen we veel te weinig. Wanneer heb je bijvoorbeeld voor het laatst ergens gezeten met helemaal niemand om je heen en echt niks te doen. Gewoon gezeten, de stilte ervaren je ademhaling, de wind en …….. niks helemaal niks.
Nu denk je misschien; ‘ gaan we de zweverige kant op?’.
Maar in deze tijd is echt weg van alles en iedereen zo uitzonderlijk. Geen Facebook, Whatsapp, Instagram en alle andere social media.
Maar tegelijkertijd zo waardevol, zo fijn om heel even echt tot die innerlijke rust te komen.
Doe dit iedere dag en geloof me: Dit maakt je dag draagbaar. Dit geeft letterlijk en figuurlijk zoveel lucht.
Doe dit dag in dag uit, weken achterelkaar en je zult de innerlijk rust ervaren.
Je zult ervaren dat het je kracht en energie geeft.
DOELEN VOOR VANDAAG:
Het gaat hier niet over de dagplanning van je afspraken. Dat heb je naar alle waarschijnlijk in je digitale agenda reeds gedaan of wordt voor je gedaan in een ander systeem.
Nee; dit is echt gericht op jou. Wat wil jij vandaag uit je dag halen?
Is dat verbinden met die ene patiënt? Rapportage bijwerken? Je houden aan je Journal? Aandacht geven aan die collega. Dat wat je al lang uitstelt maar nu echt moet gebeuren.
NR 1: Dit doel staat boven aan en geld als een keiharde afspraak met jezelf. Niks of niemand gaat je van dit doel afhouden. Dit is wat jij wil voor VANDAAG. Jij kiest wat voor jou vandaag belangrijk is. Dit is waar je werkdag mee gaat beginnen. De vergadering waar een belangrijk punt besproken moet worden. YOUR NUMBER ONE voor vandaag. Voor de deelnemers aan het programma van NOMADNESSINMYBUSS zijn dat je 3 Kernprocessen. Die komen iedere dag op 1.
NR 2: Je volgende doel. Alleen aan beginnen als je nummer een gedaan is. Eerder niet. Werk deze af met dezelfde aandacht als je hoofddoel. Maar onthoud je dag is al geslaagd na het behalen van je NR1. De rest is belangrijk is mooi als het lukt maar je dag is al succesvol.
NR 3: Je raad het al. Inderdaad na het behalen van twee begin je vol frisse moed aan het derde doel. Je dag is al zo succesvol dat dit er nog wel bij kan. Geen gewicht aan hangen gewoon met aandacht en zorgvuldig je doel bereiken zoals je dat al twee keer met succes hebt gedaan.
OVERIGE: Eigenlijk overbodig. Je hebt bij nr. 3 al gezien hoe ik erover denk. Dus het overige verhaal is leuk voor erbij. Niet meer niet minder.
ONTHOUD: als iemand jou vraagt : “ hoe gaat het?” Is er maar een antwoord mogelijk. GEWELDIG. Mijn dag is top. Ik heb nog een lange dag voor de boeg, maar hij is nu al succesvol. Mijn doel voor vandaag heb ik bereikt. Mijn NR 1 is gedaan.
Jij bepaalt de mate van succes en niet de ander. Je klanten niet, je social media contacten niet.. Alleen jij.
IK GA BEWUST KIEZEN VOOR:
Hier ga ik heel goed nadenken over waar ik vandaag voor bewust voor kies.
- Me strikt te houden aan mijn Journal. Ik zie alle voordelen ervan in.
- Mijn vitaliteit. Niks gaat me ervan weerhouden dit vol te houden en te doen.
- Mijn rustmoment is heilig, niets weerhoud me van dat moment.
- Geen telefoon in mijn hand als mijn kinderen bij me zijn. Ze verdienen de volle aandacht.
- Niet op de bank zitten tot ik gesport heb. Het is een magneet die mij vasthoudt.
IK GA HEEL BEWUST NEE ZEGGEN TEGEN:
Kiezen is misschien wel vaker NEE zeggen dan JA. Iets met het aangeven van je grenzen.
NEE tegen die afspraak, NEE tegen die klant, NEE tegen die collega. NEE als je wil doorwerken terwijl je heel duidelijk je ontspanning hebt gepland.
Nee tegen al die verleidingen al die andere zaken die je van die keuze weerhouden. NEE tegen het op de bank hangen, als je JA zegt tegen die gezonde levensstijl. NEE tegen dat gebakje op die verjaardag, NEE tegen die snack , die de kinderen wel nemen, NEE tegen dat toetje. NEE tegen ……
Dat dit misschien niet per direct iedere keer lukt is een feit. Laat je niet uit het veld slaan of van de wijs brengen als het je niet gelijk lukt. Zie het niet als falen. Zie het als een leerproces.
Je hebt, net als de meeste van ons, meer dan 10 maanden over gedaan om te leren lopen.
Keer op keer weer probeerde je het, ontelbare keren heb je het niet gehaald. Uiteindelijk….
Geef jezelf nu ook die ruimte om NEE te leren zeggen. Ik beloof jou, dat wanneer jij meer dan 10 maanden keer op keer blijft oefenen om NEE te zeggen. Het moment dat je NEE zegt echt komt. Dit komt dan omdat je dit keer op keer geoefend hebt.
Wees niet te kritisch op jezelf. Benoem dat je er aan dacht om NEE te zeggen, Maar je zei “JA “ volgende keer kom je dichterbij die NEE.
ALLES WAT JE OEFENT, WORD JE BETER IN: OOK IN NEE ZEGGEN.
WELKE MAALTIJDEN HEB JE GEPLAND:
Plannen is vooruit denken. Plannen is afspraken maken met jezelf in de toekomst.
Plannen is het uitsluiten van toevalligheden, dingen overlaten aan het toeval.
Doe dit ook met je voeding.
Maak je maaltijden in de ochtend of als je een hele strakke ochtend planning hebt, de avond ervoor. Maak je maaltijden klaar en neem ze mee.
In de zomer rijd ik zelf rond met een koelbox in mijn auto. Ik houd van fris en lekker. Ik neem denk ik al ruim 30 jaar mijn eten mee :iedere dag weer.
Mensen kennen mij niet anders als met een tas met eten.
Ik kies er namelijk voor dit te doen. Ik zeg nee tegen al die verleidingen van lekkere maar slechte dingen. Eet jij dan nooit vet of iets slechts? Ja hoor ,maar dat heb ik dan gepland.
Voel ik me niet schuldig over. Heerlijk om mezelf te laten gaan en alles te eten wat slecht maar wel lekker is. De volgende dag compenseer ik dit wel met een extra lange intensieve training.
Ik zie dat dan als mijn beloning voor het lekkere eten van de dag ervoor.
Het is belangrijk dat je voeding meer als een levensstijl gaat zien, dan als een dieet. Een dieet klinkt als iets wat vooral alles uit mijn leven moet halen wat ik lekker vind. Dit word vervangen door allerlei gezonde maar minder lekkere dingen. Wie houdt dat nu de rest van zijn leven vol?
Maar gezond lekker en gevarieerd eten, dat bijdraagt aan een gezond Vitaal leven, dat lukt zeker
NIEUWE INFORMATIE DIE IK VANDAAG TOT ME GA NEMEN.
Ga hier voor groei op het persoonlijke vlak. Dus puur feitelijke informatie die je tot je gaat nemen.
Die podcasts, de cursus, het boek, de documentatie over dat specifieke ziektebeeld, documenten. Datgene wat jij hebt gekozen hebt om te willen leren. Verrijk jezelf wanneer mogelijk iedere dag met nieuwe kennis. Ondanks de drukte van alle dag. Wij mensen floreren als we groeien als we steeds beter en rijker worden aan kennis. Zorg dat je bewust inzet op ontwikkeling van je geest, GROEI.
Persoonlijk luister ik iedere dag naar een podcast. Van iemand die mij inspireert of een onderwerp wat mij interesseert. Onderweg in de auto naar mijn werk toe, of onderweg naar huis. De afrit van de snelweg af richting huis. Zet ik mijn nummer aan, (“Nooit niet verliefd op jouw” Guus Meeuwis ft Sumnery james & Ryan Marciano) waardoor ik blij word en met een lach de deur open om mijn geliefde en gezin te begroeten. En ik laat de dag voor wat het is.
TOT WELKE INZICHTEN EN IK VANDAAG GEKOMEN:
Hier ga ik noteren wat me vandaag is bij gebleven. Een soort waardevolle samenvatting van de dag. Dit kunnen leermomenten zijn op het persoonlijk vlak van jou als individu. Maar ook het gebied van kennis. Soms een manier van handelen iets wat je volgens protocol of methode hebt gedaan wat succes opleverde.
Wat blijft jou bij van deze dag. Hou het altijd positief. Denk in punten van verbetering.
Waar kan ik verbeteren. Wat kan ik nog beter doen.
NOTITIES:
Hier kan je alle overige zaken kwijt. Opmerkingen of een uitspraak van iemand die je wil onthouden. Je eigen notitie blokje. Things to remember, het niet vergeten blokje. Je Post it die je normaal op je scherm plakt.
”Het leven is te kort om niet jouw Droomleven te beleven.”
“Iedere dag een beetje wint het altijd van een keer heel veel.”
PS: ken je mijn Youtube kanaal al? Abonneren mag, ik zie je daar!