Waar moet je allemaal aan denken als je kiest voor een locatie onafhankelijk leven?

Een vrij leven is geen kattenpis. Een locatie onafhankelijk leven zal jou dat vrije gevoel kunnen geven, maar dat is niet ‘zomaar’ gerealiseerd. Er zijn best wel wat zaken waar je allemaal aan moet denken voordat je die vrijheid kunt ervaren en kunt gaan voor een locatie onafhankelijk leven. 

Verschillende categorieën in een locatie onafhankelijk leven

Ik begrijp dat je misschien niet weet waar je als eerst aan moet denken. Daarom help ik je graag een handje. In deze blog deel ik 4 belangrijke categorieën waaraan jij moet denken als je kiest voor een locatie onafhankelijk leven. Kijk per categorie naar je eigen situatie. Hoe staat het er bij jou voor op het gebied van vermogen, werk, onderwijs en praktische zaken?

Vermogen

Wanneer je wilt kiezen voor een locatie onafhankelijk leven is het zinvol eens na te denken over de vraag hoe jij vermogen kunt opbouwen. Hoe kom je aan dat vermogen? Je kunt eraan denken om bijvoorbeeld te investeren in vastgoed, in beleggingen of in cryptocurrency. Ik raad je aan om te zorgen voor een vermogen als je kiest voor een locatie onafhankelijk leven. 

Wanneer je ‘los’ wilt komen van het systeem is het interessant om je te verdiepen in andere geldsystemen dan het bekende bankwezen. Investeren is niet alleen voor de ‘rijken’. Investeren kun je al doen vanaf kleine bedragen. Een eenvoudige manier om te starten met beleggen is een account op Peaks. Met mijn persoonlijke korting LIESBCY9Q krijg je 5,- startkapitaal. Op deze manier beleg je (met risico wat je zelf kunt kiezen) met jouw wisselgeld. Dus daar merk je niets van!

Investeren in vastgoed blijft lucratief. Veel mensen die locatie onafhankelijk leven willen ‘niets’ hebben en niet vastzitten aan bezittingen. Maar bedenk je eens wat het met jouw inkomen doet als je een huis kunt verhuren? Zie je het al voor je?

Werk

Wat voor werk je dan kunt gaan doen als je meer wilt gaan reizen? De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk niet in hokjes. Ik raad je aan om verder te kijken dan het bij jou bekende aanbod remote jobs. De kans is groot dat je niet verder komt dan een baan als webdesigner, copywriter of vertaler. Natuurlijk kun je je daar naar om laten scholen, maar heb je dan écht lol in jouw werk? Word jij echt gelukkig van zo’n baan als je op een mooie locatie zit? Grote kans dat het je weinig zingeving zal bieden. Tenzij je missie aansluit bij een van deze banen natuurlijk.

Het mooiste aan locatie onafhankelijk leven is dat je van je missie je werk kunt maken. Met het juiste businessplan moet dat lukken. 

Een eigen bedrijf

Ik wil je het liefst stimuleren om een eigen bedrijf te starten! Ontzettend spannend, maar zo leerzaam. Een eigen bedrijf gebaseerd op jouw kernwaarden en missie. Daar ga je namelijk wel écht gelukkig van worden. Dit bedrijf zal jouw vrijheid en locatie onafhankelijk leven geheel onderstrepen. Hoe je jouw missie ontdekt en hoe je daar een Succesvol Business Concept van kunt maken, leer je hier

Voorbereiding is het halve werk

Als ik je een belangrijke tip mag geven: start ruim op tijd. Als je ruim op tijd start met het opzetten van je eigen bedrijf dan weet je wat je hebt. Op deze manier heb je de gelegenheid om je bedrijf al op te bouwen en draaiende te houden voordat je weggaat. Als je dan echt weggaat, hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Een bedrijf opstarten terwijl je aan het reizen bent is next level en vrij lastig. Jouw leven staat op zo’n moment al op z’n kop. Maak het niet ingewikkelder dan nodig en begin ruim van te voren met het opbouwen van jouw inkomen.

Onderwijs

Wanneer je schoolgaande kinderen mee wilt nemen op reis, zal je tegen de leerplicht aanlopen. Iets wat een ingewikkeld en soms onbesproken onderdeel is van een locatie onafhankelijk leven. Kinderen die naar school gaan in Nederland, vallen onder de leerplicht.  De enige manier om hier onderuit te komen is om je kind(eren) uit te schrijven uit het Basis Registratie Personen (BRP). Dat klinkt enger dan het is. Wanneer je je kind(eren) binnen 8 maanden weer terug inschrijft, is het niet zo eng als je denkt.Vrijwel alles blijft hetzelfde. Zelfs de kinderbijslag loopt door. In mijn boek vertel ik je meer over mijn ervaring wat betreft reizen met een schoolgaand kind. 

Praktische zaken

Er zijn nogal wat praktische zaken die op je afkomen als je kiest voor een locatie onafhankelijk leven. Denk aan belastingen, verzekeringen, inschrijfadres en nog veel meer. Uiteraard verschilt dat per persoon, dus ik raad je zeker aan om je daar van tevoren even in te verdiepen. Deze voorbereiding is nogal waardevol, zo weet je beter wat je te wachten staat. Wat je kunt onthouden is dat vrijwel alle wegen reeds bewandeld zijn. Je bent niet de eerste, dus er is een pad begaanbaar gemaakt. Vrijwel ieder vraagstuk is te beantwoorden als je met de juiste mensen in gesprek gaat.

In 30 dagen naar meer vrijheid

Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, ga ik die vraagstukken met jou onder de loep nemen in de 30 dagen Challenge: Meer Vrijheid in Jouw Leven. We starten op 22 november en alle bovengenoemde onderwerpen worden besproken. Aanmelden voor deze mooie challenge en mogelijke start van jouw locatie onafhankelijk leven kan hier

Ik zie je graag daar! Want blijf onthouden: er is altijd een weg naar jouw vrijheid en locatie onafhankelijk leven!

Liefs Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *