De 3 dingen die je nodig hebt om een succesvol locatie onafhankelijk bedrijf op te bouwen.

‘Dat lijkt me wel wat: een beetje reizend werken!’ Dit is een opmerking die ik vaak hoor. En ze hebben gelijk: het is ook ‘wel wat’. Als je nu denkt: ‘ja maar dat lukt mij dus nooit’, wil ik je graag drie handvatten bieden. Dit zijn de ‘enige’ drie dingen die je nodig hebt om een succesvol locatie onafhankelijk bedrijf op te bouwen. Ik heb het dus helemaal niet over ‘skills’, vaardigheden, geld of randzaken. Deze drie dingen kan iedereen realiseren. En als je ze dan hebt, hoe zet je ze dan in? Ik vertel het je graag!

 

1- Verlangen naar een succesvol locatie onafhankelijk bedrijf

Het begint allemaal met hoe graag je iets wilt. De wens om jouw leven ‘een beetje’ te veranderen is niet genoeg. Daar ga je de oorlog niet mee winnen. Want hobbels, bobbels, vraagstukken, twijfels en onzekerheden ga je ongetwijfeld tegenkomen. Om die te kunnen dragen is verlangen echt een vereiste.

Verlangen is dat wanneer je denkt aan een succesvol locatie onafhankelijk bedrijf, jouw hartje sneller gaat kloppen. Jouw bloed door jouw aderen gutst en je rode wangetjes krijgt. Alleen al door er aan te denken. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Niets anders heeft nog jouw aandacht. Je ziet heel sterk die stip aan de horizon: daar moet je heen! Ten koste van alles? Nee, maar wel van veel. Je bent bereid offers te brengen. Je wilt ver gaan en een ander zal jou als ‘obsessief’ kunnen omschrijven. Dat verlangen hoeft er niet al heel lang te zijn, als het er maar intens is. 

Ben je bereid om alles te geven?

Vanaf nu moet dat verlangen zo sterk zijn dat de gedachte aan het niet realiseren jou bij voorbaat al verdrietig en teneergeslagen maakt. Jouw droom moet zo sterk in jou leven, dat je er veel voor wilt doen en laten. Dat je er dingen voor aan de kant zet. Dat je bereid bent om ‘alles’ te geven. Simpelweg omdat je weet: daar ligt mijn goud! 

Overdrijf ik een beetje? Ja, misschien wel. Maar als je een verlangen hebt, zal je begrijpen wat ik bedoel. Het niet realiseren van dat verlangen is geen optie!

 

2- Zorg voor een goed plan

Okay, dan zijn we het daarover eens: jij hebt een groot verlangen naar een succesvol locatie onafhankelijk bedrijf. Dat brandt zo hard, dat negeren geen optie is. En wat nu? Wat ga je doen met dat verlangen? Of beter gezegd: wat ga je doen voor dat verlangen? Hoe ga je het fixen? Wat jij nodig hebt is een goed plan. Niet zomaar een plan. Nee, echt een goed plan.

Zoals je weet: een goed plan hoef je alleen maar te volgen. Hoe kom je aan een goed plan? Door tijd vrij te maken om dat plan te maken en een momentum te creëren. Niet te snel te veel willen en ruimte te maken voor de creatie van het plan. De vragen stellen aan mensen die de antwoorden hebben. 

Meetbaar, tijdsgebonden, helder en rechtlijnig

Een goed plan is niet over één nacht ijs gaan. Daar zit geen improvisatie in. Niet in het maken van het plan. Een goed plan is bewezen succesvol en heeft zijn strepen reeds verdiend. Een goed plan is te kopiëren en te dupliceren, is meetbaar en is tijdsgebonden. In een goed plan is niets ‘toevallig’. Het is part of the plan.

Klinkt dit als een militaire operatie? Dat klopt enigszins. Meetbare en schaalbare bewezen succesvolle plannen zijn gedisciplineerd, helder, rechtlijnig en laten geen ruimte voor onduidelijkheid. Iedereen moet het namelijk kunnen uitvoeren. Anders is het geen goed plan. Of iedereen het wilt uitvoeren, dat is een andere vraag.

Bespaar energie, tijd en geld

Als jij moeite hebt met het maken van zo’n goed plan (of gewoon werkelijk geen idee hebt hoe je dat moet doen) plan dan een videogesprek in met mij. Dan denk ik graag met je mee. Mijn LOL-Methode is een voorbeeld van zo’n bewezen goed plan. Bespaar energie en ga alsjeblieft niet het wiel opnieuw uitvinden, laat mij je helpen!

Ga ook niet te gemakkelijk aan het plan voorbij. Tijd vrij maken in de voorbereiding, om een goed plan te maken, zal jou tijdens de uitvoering heel veel tijd (en geld) schelen. Een goede voorbereiding is het halve werk, nietwaar? Als je eenmaal hebt ervaren hoe ‘simpel’ het is als je een goed plan hebt, zal je nooit meer anders willen en zie je pas de waarde in van zo’n goed plan.

 

3- Toon doorzettingsvermogen 

Dus, nu hebben we vuur in jouw hart en een goed plan. Niets staat meer in de weg voor een succesvol locatie onafhankelijk bedrijf, zou je denken. Behalve jij. Alleen jij kunt jezelf nog in de weg staan. Door te stoppen met het volgen van jouw goede plan. Door niet te doen wat je moet doen, volgens plan.

‘Ik zal echt niet stoppen’, hoor ik je denken. Toch wil ik dat je je erop voorbereid dat je dat wel wilt gaan doen. Een plan volgen is namelijk vaak helemaal niet zo leuk en dynamisch als we graag zouden willen.

We leven in een maatschappij waarin dopamine kicks heel de dag worden ontvangen. Ons brein heeft steeds meer nodig. Saaiheid is bij voorbaat al stom. En laat dat nu net de kracht van een goed plan zijn: dat het ‘saai’ is. Repeterende patronen, herhalingen tot je er gek van wordt en weinig vernieuwing: dat zijn zomaar wat kernwoorden die bij een goed plan horen.

Om dat te blijven volgen heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig. Je kunt onderweg niet stoppen of iets nieuws gaan bedenken, want dan komt de realisatie van een succesvol locatie onafhankelijk bedrijf acuut onder druk te staan.

Doe wat je moet doen

Doen wat je moet doen: het klinkt zo simpel. Maar hoeveel mensen gaan al niet in de weerstand als ze het woord ‘moeten’ horen? Van mij moet je niets, maar jij had een verlangen. Dat zal je niet aan komen waaien, trust me. Dus als jij jouw doelen wilt behalen, zul je ‘up moeten showen’: aanwezig moeten zijn en acte de présence geven. Doen wat je moet doen en doorzettingsvermogen tonen. 

Ook als je geen zin hebt en ook als het (nog) niet meteen resultaat oplevert. Ook als heel veel andere dingen ‘leuker’ lijken. Ook als je moe bent. Ook als je denkt dat het nooit goed komt. Gewoon doen wat er in het plan staat. Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Daarom heeft ook niet iedereen het leven of de resultaten die hij of zij graag zou willen hebben. Ze willen het wel, maar zijn niet bereid om het werk te doen. Denk je dat een topsporter alleen traint als hij zin heeft? Als het goed voelt? Nee, die traint volgens een schema. Zijn coach heeft een goed plan gemaakt en dat hoeven ze ‘alleen maar’ te volgen. Het is niet toevallig dat topsporters een coach hebben. Het is namelijk niet zo eenvoudig om op lastige momenten doorzettingsvermogen te laten zien. Dat vergt oefening en is bijna tegen de natuur in.

Weet je van jezelf dat je moeite hebt met het opbrengen van discipline? Ga het dan niet alleen proberen. Dat gaat je veel te veel tijd en frustratie opleveren. Laten we het samen doen! 

Het is niet veel

Drie dingen die je nodig hebt voor een succesvol locatie onafhankelijk bedrijf: verlangen, een goed plan en doorzettingsvermogen. Dat is in principe niet veel hé? En het is het enige wat je nodig hebt om jouw droomleven te leiden: om locatie onafhankelijk te worden en te gaan en staan waar je wilt!

De meeste mensen lukt het niet. Omdat een van die drie dingen niet voldoende aanwezig zijn of zijn ontwikkeld. Iedereen heeft een ‘zwakke plek’. Bij iedereen is een van de drie dingen minder vanzelfsprekend aanwezig, maar ook dat kun je leren. 

Waar ligt jouw ruimte voor verbetering? 

Liefs, Liesbeth

Meer weten over mijn leven? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *