Structuur in je werkdag? Zo doe ik het!

Als je gaat reizen, is alles anders. Niets is meer vanzelfsprekend en niets is normaal. Alles kost meer tijd en is in het begin onwennig, maar dat is ook precies het hele avontuur. Dat is waar je voor gaat en waar je van geniet! Het vinden van een nieuw ritme is altijd even zoeken. Wanneer je tijdens het reizen moet werken vraagt je leven om structuur en overzicht. Zelf werk ik niet meer dan 4 uur per dag. Dat kan ik realiseren doordat ik een goedlopend bedrijf heb ‘meegenomen’. Ik had mijn huiswerk gedaan voordat wij weg gingen. Ik had de beginfase doorlopen in een situatie waar ritme en structuur centraal stond. Hierdoor kon ik tijdens mijn reis rustig verder bouwen aan mijn bedrijf.

Structuur is key!

Ik heb een vaste structuur om aan mijn bedrijf te bouwen. Ik werk procesmatig, wat betekent dat ik 100 dagen aan 1 thema werk en daar 3 kernprocessen aan koppel. Die kernprocessen doe ik iedere dag, consistent van 06.30-07.30 uur. Iedere dag maak ik mijn bedrijf een beetje beter, de processen staan centraal, niet het resultaat. Het thema van deze kernprocessen bepaal ik op basis van wat mijn bedrijf op dat moment het meest nodig heeft. De 3 kernprocessen gaan het doel van dat thema realiseren. Tijdens die 100 dagen houd ik mij bezig met het gekozen thema. 

Ik neem dus bewust de tijd om mijn bedrijf te laten groeien. Naast dat uur bouwen aan mijn bedrijf, werk ik op een dag nog maximaal 3 uur in mijn bedrijf. Dat zijn 3 coachingcalls op een dagdeel. Altijd aan elkaar gekoppeld, op een ochtend of avond, nooit halverwege de dag! Deze structuur zorgt ervoor dat ik veel tijd over houd om te genieten van de omgeving, van de reis en van de mensen waar ik mee reis. Deze structuur zorgt er ook voor dat wij reeds kunnen denken aan een volgende reis (naar China met de camper bijvoorbeeld). Daarnaast zorgt mijn structuur ervoor dat onze spaarpot groeit in plaats van krimpt.

Mijn werkdag

Mijn dagelijkse uurtje dat ik werk aan de kernprocessen doe ik op bed, op mijn telefoon. Niemand die daar last van heeft. Mijn calls doe ik vaak binnen in de camper, op mijn bed zittend of aan tafel. Het is maar net waar ik dan graag zit. Het enige waar ik altijd rekening mee moet houden is dat mijn internet voldoende bereik heeft. Ik moet zorgen dat Zoom goed bereik heeft en dat ik niet in the middle of nowhere zit als ik calls heb.Daar kan ik rekening mee houden in de planning. Ik kan dan namelijk naar afgelegen gebieden op de momenten wanneer ik geen calls heb. Het is een kleine moeite om daar rekening mee te houden, maar het geeft mij wel veel zekerheid. Het stelt mij ten slotte in staat om mijn droom te beleven. Om fit te zijn gaan we niet (net als op vakantie) altijd laat slapen, ik moet ten slotte om 06.30 uur opstaan.

De beperkingen die ik mijzelf op leg, zijn mijn weg naar vrijheid. Zij stellen mij in staat om mij vrij te voelen. Vrijheid zit hem niet in gebrek aan beperkingen, maar in de keuze te hebben welke beperkingen je hebt in jouw leven. Precies dit is de reden dat ik maximaal 4 uur per dag werk. Mijn doel in mijn leven is mijn leven beleven.

Een van de middelen om dat doel te realiseren is mijn bedrijf. Het stelt mij in staat om daardoor mijn droom te financieren, maar biedt mij ook de zingeving die ik nodig heb om te voelen dat ik leef.

Keuzevrijheid is onbetaalbaar

Structuur is een noodzaak als je reizend wilt werken. Tijdens je reis is structuur niet je vijand, maar je vriend. Wanneer jij in staat bent ritme en structuur in jouw dag aan te brengen en dat consequent vol te houden, zal je gaan ervaren wat dat je brengt. Ultieme vrijheid, dat is wat je nodig hebt en waar je naar toe leeft, toch?

Jij hebt de regie over jouw leven en hebt keuzevrijheid. Dat is onbetaalbaar! Een situatie als deze is het snelst, maar ook het beste te realiseren als je vanuit jouw kernwaarden aan je eigen missie mag gaan werken. Hoe je dat precies doet? Dat leg ik je uit in deze video.

Wanneer jij een bedrijf start die gebaseerd is op jouw kernwaarden en missie, zal jij het zeker geen straf vinden om te werken. Het gevolg hiervan is dat je er ontzettend goed en succesvol in gaat zijn. Ritme, structuur en consistentie: dat is alles wat je nodig hebt om succesvol locatie onafhankelijk geld te kunnen verdienen. 

Is dit wat jij wilt, maar je weet nog niet precies hoe? Laat mij met je meedenken tijdens een unieke Strategie Sessie. Dan vinden we samen jouw weg!

Liefs, Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *