Waarom je met een lopend bedrijf wilt starten aan je reis

“Als ik ga reizen, dan ga ik eindelijk iets voor mezelf beginnen!”  Ik houd van dit enthousiasme!

Ik houd namelijk van een aantal zaken in deze opmerking. Het tonen van eigenaarschap: de persoon pakt de regie. Het reizen: de persoon wilt de wereld ontdekken. Het ondernemerschap: de persoon stelt zijn eigen kernwaarden boven de waarden van anderen. De enthousiaste naïviteit: deze persoon ziet dit zichzelf fixen als hij gaat reizen.

Toch raad ik je aan om te gaan reizen wanneer je een lopend bedrijf hebt. Waarom? Dat ga ik je uitleggen!

Start nu!

Een persoon naar mijn hart. Eigenaarschap, Ondernemen, Energie en Keuzevrijheid: 4 van mijn belangrijkste kernwaarden. Toch zou ik graag willen zeggen: doe het maar niet. Start maar geen eigen bedrijf als je gaat reizen. Ik zou graag willen zeggen: start NU al met jouw bedrijf.  Wacht niet totdat je gaat reizen. Begin ruim voordat je gaat reizen met het bouwen aan jouw eigen bedrijf.

Neem een lopend bedrijf mee op reis

Zorg dat je een lopend bedrijf mee kunt nemen als je gaat reizen, in plaats van een startend bedrijf. Waarom ik dat zou willen adviseren? Om meerdere redenen. 

Structuur

Als je gaat reizen heb je geen structuur meer. Niets is meer vanzelfsprekend. Geen dag is hetzelfde en alles wat thuis ‘normaal’ lijkt, is nu een grotere onderneming. Denk aan afwassen, wassen, douchen, naar het toilet gaan, een geschikte verblijfplaats zoeken etc. Alles kost tijd, alles is nieuw en onrust van een startend bedrijf zal jou niet verder helpen.

Wanneer je reeds een lopend bedrijf hebt, weet je precies wat je moet doen. Het bedrijf zal jou die structuur geven. Ondernemen is een vak apart. Dat mag je leren. Neem daar nu al de tijd voor en leer hoe jij bent als ondernemer. Zodat je als je de onrust en het structuurloze leven tegemoet gaat, van jezelf weet hoe jij het beste functioneert als ondernemer. Jouw bedrijf biedt jou dan de structuur die je nodig hebt.

Omzet

Een startend bedrijf heeft vaak minder stabiliteit qua omzet dan een lopend bedrijf. Hoeveel je nodig hebt en wilt omzetten: dat is aan jou. Of dat nu €1000,- of €10.000,- per maand is: het geeft rust en ruimte als je weet dat je jouw omzet doel bereikt.

Financiële stress is nooit leuk en het bederft veel van de reispret als je geld tekorten hebt of daar bang voor moet zijn. Wanneer je nu al start met je bedrijf, weet je hoeveel moeite (lees: tijd) je moet besteden om jouw omzetdoelen te bereiken. Zo heb je er vertrouwen in dat je het kunt en heb je een stuk minder geldzorgen. Je weet namelijk wat voor omzet je te wachten staat.

Geef een beetje extra

Als logisch gevolg van jouw stabiele omzet, kun je meer opnemen uit jouw bedrijf. Je kunt hier lokale mensen en bedrijven blij mee maken. Denk aan een kopje koffie op een terrasje, maar ook aan het sponsoren van mooie initiatieven die je onderweg tegenkomt. Hoe fijn is het als je kunt geven als je aan het reizen bent? Om te geven moet je natuurlijk zelf wel iets hebben. Wanneer je jouw huiswerk goed doet voordat je gaat reizen, heb je uiteindelijk onderweg meer te geven.

Rust in je hoofd

Door nu te starten met jouw bedrijf, heb je veel meer rust in je hoofd. Rust in je hoofd zorgt voor meer ruimte om te genieten van de mooie reis die je aan het maken bent. Meer tijd vrij kunnen maken of minder mentaal bezig hoeven te zijn met je bedrijf: het draagt beiden bij aan nog meer genot tijdens je reis. Dat zal je alleen bereiken als je met een lopend bedrijf op reis gaat.

Vermogen opbouwen

Een lopend bedrijf zal jou in staat stellen om tijdens het reizen vermogen op te bouwen. Dus niet alleen het voorzien in je dagelijkse behoeften, maar ook weer kunnen dromen van de volgende stappen in je leven. Nog een nieuwe reis, een huis kopen, een stichting beginnen: you name it. Wat de droom ook is, hoe fijn is het als je hem kunt realiseren doordat je een lopend bedrijf met een groot vermogen hebt?

Vrijheid behouden

Wanneer je een bedrijf wilt starten als je gaat reizen, is de kans groot dat je (net) niet genoeg hebt kunnen bouwen aan dat bedrijf. Met als gevolg dat je als de reis eindigt, je weer terug moet naar je baan in loondienst, omdat je spaarpot leeg is. Trust me: dat wil je niet. Investeer nu tijd in je bedrijf zodat je met een lopend bedrijf op pad kunt. Dan behoud je die keuzevrijheid. Ook als je reis dan ten einde is en kun je er voor kiezen om een nieuwe reis te gaan maken: jouw inkomen reist ten slotte met je mee!

Ondernemen is niet makkelijk

Ik zou nog wel 10 redenen kunnen bedenken om je NU in actie te krijgen. Ik wil je graag behoeden voor een grote teleurstelling. Ondernemen is niet makkelijk, maar het is niet onmogelijk en zeker goed te leren. Neem je tijd, nu al, en bouw dat missiegedreven, lopende bedrijf voor jezelf. Dan kun je daar als je straks gaat reizen extra van genieten.

Wil je graag iets voor jezelf starten, maar weet je niet wat? Heb je ook de droom naar zo’n lopend bedrijf? Laat mij dan met je meedenken! Ik kan een persoonlijk business concept creëren op basis van jouw missie. En zelfs die missie kunnen we samen ontdekken. Ik spreek je graag! 

Liefs, Liesbeth

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *