Procesmatig werken: iedere dag een beetje

Iedere dag een beetje, wint het toch altijd weer van in één keer heel veel. Dit is een overtuiging of eigenlijk een principe waarop Ronald en ik ons leven hebben ingericht. Wij werken met processen die we dagelijks doen en zorgen daarmee voor optimaal resultaat en het behalen van onze doelen. Ik licht met plezier toe hoe procesmatig werken ook voor jou doeltreffend zal zijn!

Richt je niet op het resultaat

De basis van procesmatig werken is dat je je niet op het resultaat moet richten. Niet direct in ieder geval. Dus een actie-reactie gedachte is verleden tijd en zal je dus moeten loslaten. Je zal namelijk vertrouwen hebben in jouw processen: de dingen die je iedere dag (een beetje) doet. Die processen worden een gegeven feit, er gaat namelijk geen dag voorbij dat je die niet doet. Het gaat er niet om dat het ‘goed’ moet gebeuren. Het gaat er ook niet om of je het ‘perfect’ kunt afleveren. En het is ook niet interessant of je het proces ‘af’ kunt maken. Richt je op de manier waarop je bij dat resultaat komt.

Easy om te doen

Ik werk iedere 100 dagen aan een specifiek thema: het thema wat de meeste aandacht vraagt op dat moment. Op zakelijk gebied kan dat gaan over groei, systemen, sales en bijvoorbeeld opschalen. Privé is dat vooral gericht op voeding, gezondheid of relaties. Ik kies 3 kernprocessen. In die periode van 100 dagen doorlopen wij die processen, iedere dag een beetje. Omdat wij niet resultaatgericht gericht zijn, is dit ‘easy’ om te doen. Het hoeft namelijk niet ‘goed genoeg’ te zijn en dat scheelt veel. Deze manier van procesmatig werken helpt jou bij het behalen van jouw doel. 

Niet goed genoeg

Hoe vaak begin je ergens niet aan omdat je denkt dat je nog niet goed genoeg bent? Of omdat je denkt dat anderen het beter doen? Dit is een grote oorzaak van heel veel dingen die NIET plaatsvinden. Precies die gedachte gaat er dus helemaal uit tijdens dat procesmatig werken. Het hoeft echt niet goed genoeg te zijn. Het moet er zijn en het moet gedaan worden. Iedere dag weer. Niemand vertelt jou of het ‘goed genoeg’ is, als je het maar doet. 

Mijn voorbeeld van ‘een beetje’

Ik zal je een voorbeeld geven. Wanneer ik wil afvallen, dan weet ik dat gezond eten en bewegen mij daarbij gaan helpen. Mijn thema is dan: afvallen. Ik koppel daar een hard getal aan om het vervolgens meetbaar te maken. Mijn kernprocessen kunnen dan zijn: iedere dag drie maaltijden clean eten, iedere dag 30 minuten fietsen en twee keer in de week krachttraining doen. Ik weet zeker dat wanneer ik dit 100 dagen doe, ik mijn doel zal halen. In dit geval is mijn doel om tien kilo af te vallen. Dat klinkt onmogelijk, maar het is gewoon mogelijk. Als je maar procesmatig te werk gaat.

Omdat wij kiezen voor procesmatig werken, ga ik ook niet dagelijks op de weegschaal staan. Ik wandel niet níet als het regent en ik vind het niet erg als er een dag is waarin ik buiten die drie goede maaltijden een roze koek eet. Ik raak niet in de stress als ik geen 20 kilometer kan fietsen. Ik ga rustig door met mijn processen en weet dat ik hier altijd mijn doel mee zal behalen.

Procesmatig werken op zakelijk vlak

Op zakelijk vlak gaat dit eigenlijk niet anders. Ik werk met een thema en drie kernprocessen om mijn doelen te behalen. Sinds wij procesmatig werken ervaar ik veel meer rust. Ik heb geen to-do lijstjes die steeds langer worden, ik ervaar geen stress dat iets perfect moet zijn en ik twijfel zeker niet meer aan mijzelf of ik wel goed genoeg ben. Ook raak ik niet van mijn pad als het een keer iets minder goed lukt. 

Met onze klanten werken wij ook procesmatig: wij willen graag dat zij hun gewoonten aanpassen en niet voor de korte successen gaan. We willen dat zij leren hoe zij iedere doel kunnen behalen in hun leven. Door iedere dag een beetje te doen.

Doeltreffend en praktisch

Ronald heeft een Journal ontwikkelt die deze processen, zowel zakelijk als privé, mooi vastleggen. Door deze Journal iedere dag bij te werken blijf je op jouw pad en dit zal ervoor zorgen dat je jouw doelen kunt bereiken. De Journal is doeltreffend en praktisch: gericht op iedere dag een beetje. Gericht op een verandering van patroon, niet op eenmalige successen. Bestel jouw Journal hier en we sturen hem je spoedig toe!

Wanneer jij toe bent aan doeltreffende stappen naar jouw locatie onafhankelijke (droom)leven: kijk dan eens naar deze video, daarin licht ik de 30 dagen Meer Vrijheid in Jouw Leven Challenge toe. Je kunt nog meedoen! Meld je hier aan.

Kies jij ook voor procesmatig werken door iedere dag een beetje te doen?

Liefs, Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *