Als je Instagram moet geloven, dan blaakt iedere vanlifer (ook wel digital nomad) van het (zelf)vertrouwen. De ene na de andere mooie locaties komen voorbij, mooie plaatjes lijken niet aangesleept te kunnen worden en er is uitsluitend veel plezier en uitbundigheid te bekennen. Kennen die mensen dan geen twijfel, onzekerheid, angst en nog meer onzekerheid?! Ik zal je uit de droom helpen: ja wel hoor. Dat kennen zij net zo goed als jij en ik. 

Onzekerheid levels

Het grootste verschil tussen hoe jij je nu als startende vanlifer voelt en wat je van hen terugziet? Zij zijn een paar levels verder. Wat je voelt aan het begin van jouw ‘reis’ is veel twijfel en onzekerheid of je wel los mag laten wat je nu hebt. Is dat wel verstandig? En wat nu als het toch niet zo leuk is? Wat nu als je geen opdrachten krijgt en je je baan al hebt opgezegd? Wat nu als het helemaal mislukt? En je niets meer hebt?

Het ‘open einde’ aan jouw droom: het niet weten waar je eindigt en wat je nog tegenkomt veroorzaakt wellicht die onzekerheid en laat jou twijfelen aan of je wel die droom moet doorzetten, aan jezelf en aan alles wat hierboven niet is genoemd.

Ogen dicht, neus dicht en take that deep dive

De mensen die jij op social media volgt, die zijn waarschijnlijk al, tegen alle twijfels in, door die fasen waar jij nu in zit heen. Zij hebben hun ogen dichtgedaan, neus dichtgeknepen en zijn gesprongen. Ondanks al die onzekerheid. En het bleek dat zij bleven leven! Zij waren in staat om hun hoofd boven water te houden en het meeste waar ze bang voor waren werd geen werkelijkheid.

Dat doet wat met een mens! Een deep dive nemen en je dan realiseren dat je het overleeft. Dat geeft moed, vertrouwen, vrijheid, plezier en geluk. Zal ik nog even doorgaan? Of snap je nu waar die stralende koppies vandaan komen?

Een nieuwe vorm 

Die mensen leven even in een roes. Een geluksroes. Een roes waarin het voelt alsof zij de wereld aan hun voeten hebben (wat ook zo is), alle dreamstealers hun ongelijk hebben bewezen (wat ook zo is) en alsof ze alles kunnen realiseren wat zij wensen (wat ook zo is). Logisch dat je dan straalt. Wat je niet ziet op die foto’s is dat er een nieuwe vorm van onzekerheid voor terug is gekomen.

Een gezonde dosis

Want waarom zouden wij ‘recht’ hebben op dit leven? Waarom zou het hen niet worden afgepakt? En wat gebeurt er als je straks geen zin meer hebt om te reizen? Wat nu als je de ‘verkeerde’ richting kiest en straks iedereen een mooiere reis maakt dan jij? Wat nu als jouw bedrijf veel succesvoller had kunnen worden als je meer structuur had gehad? Wat nu als je straks terugkomt en niet meer kunt wennen? Dat zijn gedachtes die je in de nieuwe fasen tegenkomt.

Oftewel: een gezonde dosis onzekerheid is er AL-TIJD. Je ziet het alleen niet bij iedereen. De onzekerheid die jij nu ervaart wordt bevestigd door de mensen met wie je nu praat. Je voelt hem en het wordt bevestigd.

Minder overheersend en dominant

Stel je eens voor dat je niet meer tegen onzekerheid-bevestigers praat, maar je die onzekerheid alleen nog maar in jezelf houdt? Dat zou al de helft schelen nietwaar? 

En wat zou er gebeuren met die onzekerheid in jou als je gaat praten met mensen die die onzekerheid uit jou kunnen praten? Bijvoorbeeld de mensen die recent door die fasen waar jij nu in zit zijn heengegaan?

Dan zou er niets overblijven van je onzekerheid. Dan zou je ook naar dat next level gaan. Dat betekent niet dat je onzekerheid compleet verdwenen is, maar dat je een andere onzekerheid zal ervaren. Eentje die minder overheersend en dominant is. Eentje die minder tegenwerkt. Een onzekerheid die je voelt als je jouw droom reeds beleeft: zou je daar mee kunnen leven?

Try it en stuur me een foto. Ik zie je graag stralen!


Liefs, Liesbeth

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *