Onder deze 3 voorwaarden biedt Online werken vrijheid

Onder deze 3 voorwaarden biedt Online werken vrijheid

Vrijheid is een woord wat ik dagelijks heel vaak hoor. De meeste mensen die ik spreek die hebben een gebrek aan vrijheid.

Zij voelen zich opgesloten in de ratrace en willen hier uit.

Zij ervaren druk die zij niet willen ervaren. Ze missen het gevoel dat het leven van hen is.

Het verlangen naar vrijheid

De wens om te gaan reizen is groot. Het verlangen om hun leven een beetje om te gooien is hardnekkig.

Veelal is het inkomen nog de storende factor. Men weet niet hoe zij hun geld moeten verdienen als zij uit de huidige situatie stappen.

Grote kans dat zij online werken als bevrijder zien. Zodra zij online hun geld verdienen, dan zullen wij vrijheid ervaren. Denken zij.

Ik ben het daar mee eens.

Alleen onder deze 3 voorwaarden biedt online werken vrijheid

Echter, alleen onder bepaalde voorwaarden zal deze vlieger op gaan. Alleen als jouw online werk aan de volgende voorwaarden voldoet, zul jij mede door jouw online werk jouw vrijheid gaan voelen.

Voorwaarde #1: jouw online werk past binnen jouw kernwaarden

Werk is in veel gevallen best een tijdrovende activiteit. Wanneer deze werkzaamheden of werkvorm niet aansluit bij jouw persoonlijke kernwaarden, dan ga je daar last van krijgen. Jouw kernwaarden zijn jouw kaders. Die zou je op ieder vlak moeten bewaken. Dus ook op werkgebied. Stel je voor: een van jouw belangrijkste kernwaarden is Eerlijkheid. Wanneer jij dan online werk gaat doen waarbij je producten moet aansmeren waar je zelf niet eens in gelooft, dan gaat dat schuren.

Dan ga je jouw online werk zeker niet zien als bijdrage aan jouw vrijheid. Sterker nog: doordat je dan wellicht reeds op een mooie en gewenste locatie leeft, zal het je extra tegenstaan dat jouw werk niet naar wens is. Jouw online werk biedt jou alleen vrijheid als het aansluit op jouw kernwaarden. Zorg dus dat je niet een quickfix kiest en iedere mogelijkheid die voorbijkomt direct vastpakt ‘om maar weg te zijn’, maar sta wat langer stil bij het opbouwen van jouw inkomen en bewaak jouw kernwaarden.

Voorwaarde #2: Jouw online werk draagt bij aan jouw missie.

Een mens heeft van nature de behoefte om erkend te worden. Om gezien te worden en om ergens aan bij te dragen. Online werken, alleen maar omdat het geld oplevert, is daar ongeveer het tegenovergestelde van. Dat moet je niet willen. Grote kans dat je streeft nar die Vrijheid omdat je meer uit het leven wilt halen. Grote kans dat zingeving ervaren daar een van de pijlers is. Wanneer jouw werk daar niet aan bijdraagt, zul je al snel het gevoel krijgen ‘waar doe ik het voor?!’. En het antwoord is dan uitsluitend: voor het geld.

Indien je ouder bent dan 13 ben je waarschijnlijk de fase dat je alleen voor het geld werkt, wel ontgroeit. Oftewel: zorg dat jouw online werk bijdraagt aan jouw missie. Dan zul je met vuur jouw werk kunnen doen, wat bijdraagt aan jouw kwaliteit, en je zult de vrijheid gaan ervaren die zingeving je biedt. Weet je niet wat jouw missie is? Ontdek het hier. Sla jouw missie niet over bij de keuze (liever creatie) van jouw oniine werk. En bedank jouzelf later.

Voorwaarde #3: Jij bent competent in jouw online werk

Ook al lijkt het niet altijd zo, in de meeste gevallen is vergoeding onlosmakelijk verbonden met competentie. Indien je niet goed bent in wat je doet, zul je, in the end, daar niet een fatsoenlijke vergoeding voor krijgen.Of de vergoeding stopt zelfs helemaal. Dan kun je denken aan ontslag of gebrek aan opdrachtgevers. Je dient dus competent te zijn in het online werk wat je gaat doen. En misschien dat je hier dan ook een beetje vastloopt.

Dat je denkt ‘Ja, maar ik heb helemaal geen ervaring…’ Dan ben je inderdaad nog niet zo competent. En dat is dan ook de reden dat ik je aanraad om momentum te creëren: neem ruim de tijd om jouw nieuwe online inkomen op te bouwen. Ga niet over 1 nacht ijs. Je leeft nu al jaren dat ‘ratrace’ leventje: daar kan nog wel een jaartje bij waardoor je de tijd hebt écht goed te worden in jouw nieuwe online werk. Competentie geeft jou al een gevoel van vrijheid doordat je de materie beheerst. Daarnaast zul je eenvoudig aan opdrachten komen waardoor je de financiële vrijheid eveneens zult gaan ervaren.

Wanneer jouw online werk niet voldoet aan deze 3 voorwaarden, is de kans groot dat je er helemaal geen vrijheid door gaat ervaren. Maar dat je van een koude kermis thuis gaat komen. Dat je het wel ‘probeert’, maar niet slaagt en dus weer terug moet naar het leven waar je nu juist graag uit wil.

Met plezier denk ik even met je mee over hoe jij de voorwaarden in acht kunt nemen waardoor jouw online werken jouw vrijheid biedt.

Plan hier gerust een vrijblijvend videogesprek in. Ik hoor graag jouw droom!

Online werken biedt vrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *