Moeilijke keuzes bieden een makkelijk leven

‘De weg van de minste weerstand en makkelijkste keuzes’, we kennen die weg zogezegd allemaal. We verafschuwen het, maar nog vaker maken we wel gebruik van deze weg. Liever makkelijke dan moeilijke keuzes maken. Herkenbaar? Je zit op de bank en wil fit worden: je gaat morgen wel hardlopen, want nu regent het.

Dagelijkse beslissingen

Je hebt veel boodschappen nodig, maar je bent maar alleen. Je laat het wel bezorgen, dan hoef je niet zo te sjouwen. Je zou graag meer zingeving halen uit jouw werk, maar weet niet hoe je moet beginnen. Je tekent toch maar weer dat contract en dan zoek je daarna wel uit hoe je die zingeving in je werk krijgt. Simpele voorbeelden van dagelijkse beslissingen. Dagelijkse beslissingen waarin wij ons oerbrein gelukkig maken: de drang naar gemak en comfort wordt bevredigd. Het resultaat van deze makkelijke weg: onbewust kiezen voor een moeilijk leven.

Moeilijke keuzes maken

Dagelijks een rot gevoel over je lichaam. Je hebt lichamelijke klachten, omdat je jouw lichaam niet meer traint met dagelijkse bezigheden als boodschappen tillen. Je mist het gevoel van geluk doordat je niet het gevoel hebt dat je de regie hebt over jouw eigen leven. Je kunt dit veranderen. Wat je daarvoor moet doen is moeilijk en makkelijk omdraaien. In plaats van makkelijke keuzes nemen en een moeilijk leven ervaren ga je moeilijke keuzes maken en daardoor zal je een makkelijk leven ervaren.

Ondanks dat het regent toch gaan hardlopen zodat je fitter wordt en je beter gaat voelen over jezelf. Een paar keer lopen met al die boodschappen zorgt dat je jouw lichaam blijft prikkelen en in blijft zetten om sterker te worden. Dat is functionaliteit. Een grote stap maken door een eigen bedrijf te starten, vanuit jouw missie, en te werken naar een zelfstandig bestaan. Deze manier van leven gaat jou regie opleveren en geeft je een gevoel van trots en vrijheid.

Weerstand opzoeken

Bij deze moeilijke keuzes zal je iedere keer dwars door dat oerbrein heen moeten gaan. Je zal de weerstand moeten opzoeken. Steeds als je twijfelt zal je voor de moeilijke keuze moeten gaan. Dit zal in het begin even lastig zijn. Uiteindelijk zal je verlichting voelen:

  • Een fitte geest: je voelt je mentaal een stuk fitter. Je bent vrolijker, minder moe en hebt het idee dat je de hele wereld aan zou kunnen!
  • Een sterk lichaam: op fysiek gebied zal je ook groeien, je ontdekt hoe sterk je bent en hoeveel je lichaam eigenlijk aan kan. 
  • Een gelukkig gevoel: geluk is het allerbelangrijkste! Door het opzoeken van weerstand ervaar je een gelukkig gevoel wanneer je die moeilijke keuze hebt gemaakt, daar mag je trots op zijn. 
  • Mooie verbindingen: je ontdekt mooie verbindingen met jezelf, maar ook met anderen. 
  • Een gevulde bankrekening: ook dit is een gevolg van het maken van moeilijke keuzes. Waarom start je niet gewoon met je eigen bedrijf? Wanneer je hier nooit mee start weet je nooit hoe vol je bankrekening zou kunnen zijn. 
  • Een vrij leven: het allerbelangrijkste doel van deze moeilijke keuzes is een vrij leven. Maak keuzes die je zelf zou willen en ervaar de vrijheid!

Dat klinkt goed, toch? Zo snel ga je natuurlijk niet meteen. Begin eerst eens klein met het maken van moeilijke keuzes. Kies voor een salade in plaats van een pizza, ga aan de wandel in plaats van Netflixen en start een toffe business in plaats van die saaie baan die je nu hebt. Ervaar wat dit met je doet, zoek die weerstand op. Je zal steeds meer met liefde moeilijke keuzes kunnen maken. Je weet uiteindelijk dat deze moeilijke keuzes jou een makkelijk leven gaan bieden en dus beter voor je zijn. 

Maak jij al moeilijke keuzes en kies je voor een makkelijk leven?
Ik help je graag met een persoonlijke coaching!

Liefs,
Liesbeth

Heb je al eens een kijkje genomen op mijn Youtube kanaal? Ontdek mijn leven hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *