Meer structuur: de laatste fases naar een locatie onafhankelijk inkomen

Vorige week vertelde ik je over de eerste drie fases naar een locatie onafhankelijk inkomen. Daarin ging het over inventarisatie, bewustwording en acceptatie. Nu je die fases hebt gehad, is het tijd voor de laatste fases. In deze laatste fases staat meer structuur centraal. Met structuur kun jij je doelen bereiken en heb je een beter overzicht van hoe jij in 7 stappen bij jouw ultieme droom kunt komen: een locatie onafhankelijk inkomen!

 

4- Identificatie 

Zodra jij volledig ‘in peace’ bent met jouw huidige situatie, sta je sterk om jezelf te identificeren met de persoon die je wilt worden om jouw doel te behalen. 

Dit betekent niet dat je jezelf niet meer mag of zal zijn. Juist wel! Daar was die acceptatie fase voor. Je hebt alleen een doel gesteld wat je niet bereikte door te doen wat je altijd deed. Je bereikte namelijk geen locatie onafhankelijk inkomen door jouw vaste baan. Of door niet door te gaan met onderzoeken van de mogelijkheden. Wanneer je blijft doen wat je altijd deed, behoud je het resultaat wat je altijd had. 

En dus zal je andere dingen moeten gaan doen en dingen anders moeten gaan aanpakken. Of op zijn minst voorbereiden dat je het straks anders gaat doen. Dit biedt je structuur en zal jouw resultaat ook veranderen. Die acties en handelingen houd je alleen vol wanneer je jezelf hiermee volledig identificeert. Je dient de acties in jouw leven te passen op een wijze die voor jou ‘op langere termijn’ aan te houden is. Je zal namelijk best wel je best moeten doen om locatie onafhankelijk te worden, dat gaat niet zomaar. Je moet je er dus echt goed bij voelen. 

Stel je eens voor waar jij écht blij van kunt worden? Welke functie zou je dan bekleden? Noteer dit voor jezelf. Even grenzeloos denken: niet denken in onmogelijkheden, maar alles kan en mag. Wat zou jij nu echt een heel leuk beroep vinden? Op welke manier zou je dit beroep in gaan vullen?  Visualiseer dit idee ook: stel je voor hoe je jouw leven in dient te richten en in kunt richten om dit te bereiken en jouw droomleven te leiden.

Planning en structuur

Hoe moet jouw dag eruit zien om alles wat je moet doen en onderzoeken om een LOI te realiseren?  Een planning kan hierbij enorm helpen en biedt je meer structuur in deze fase. Je zal verschillende overgangsfases moeten doorlopen om jouw huidige inkomen te vervangen door een locatie onafhankelijk inkomen. Schrijf op wat je je afvraagt. Je hoeft er nog niet meteen een antwoord op te hebben. Maar noteer wel alvast jouw aandachtspunten en vragen. Je mag ook best groot dromen: hoe ziet jouw leven eruit als je jouw doel hebt behaald? Stel jezelf eens voor en wen alvast aan dit idee, je gaat het namelijk echt behalen! 

 

5- Implementatie 

Alle goede bedoelingen en voorbereidingen ten spijt, wanneer wij geen actie ondernemen, gebeurt er niets. En dus moeten we actie ondernemen.  Het doel wat we hebben gekozen, gaan we in tussendoelen opsplitsen. Alle nieuwe handelingen en acties die benodigd zijn om ons doel te behalen, gaan we inplannen. Je gaat een structuur aanbrengen waarbij je niet meer hoeft na te denken.

Structuur gaat je redden

Je hoeft het alleen maar te doen en uit te voeren. Net zolang tot deze nieuwe gewoonten en dagindelingen op de automatische piloot zullen gaan. En deze automatische piloot maakt jou onoverwinnelijk: je kunt werkelijk ieder doel dat je zou willen behalen, ook echt behalen. 

Structuur gaat jou redden. Het brengt rust en overzicht. Het enige wat je hoeft te doen, is doen wat je moet doen. Doen wat er op jouw planning staat. Schrijf het duidelijk op, plan vooruit en houd je eraan. Soms met gepaste tegenzin en vaak met hoopvolle motivatie. En je gaat soms ‘off the wagon’ en dat is okay. Je pakt het direct weer op, want jouw structuur is helder. Pak het erbij en start weer opnieuw waar je was gebleven. 

Vallen en opstaan. Die zin eindigt niet voor niets met ‘opstaan’. 

Overzicht creëren

Wat je nu wilt creëren is overzicht. Overzicht in wat je moet doen om jouw leven een wending te geven waardoor je locatie onafhankelijk kunt worden.

Denk aan stappen als: 

 • In kaart brengen hoeveel sollicitaties je gedaan moet hebben om uitgenodigd te worden voor een gesprek, wanneer je in loondienst wilt werken:
  * Een customer journey tekenen welke in kaart brengt hoe je jouw klanten online wilt gaan bedienen Budgetten vaststellen voor de zaken die gedaan moeten worden.
 • Een tijdspad invullen met jouw einddoel als laatste gepland en daartussen de stappen die je dient te nemen:
  * Overzicht maken van welke expert je hulp nodig hebt en wanneer.
  * Financieel overzicht maken met betrekking tot jouw inkomsten en uitgaven. 
 • Aantal prospects bepalen welke je moet bereiken om tot 1 klant te komen:
  * In kaart brengen welke officiële stappen je dient te nemen; denk bijvoorbeeld aan een KvK inschrijving, verzekeringen, social media kanalen etc.

 

Overzicht biedt je structuur en met structuur kun jij je doelen behalen.

 

6- Evaluatie 

Bij het implementeren van de nieuwe gewoonten en activiteiten, ervaar je hobbels en bobbels. Die ervaar je nu bewust, omdat je bewuster in het leven staat. Die hobbels en bobbels zijn geen reden om af te haken of in de stress te schieten. Die ‘misstappen’ zijn namelijk onbetaalbare informatie. Je ontdekt hierdoor wat niet bij jou past, wat ook niet jouw manier te maken is en daardoor leer je dus nog beter en sneller welke weg wel ‘jouw weg’ is. 

Hoewel de fases voor iedereen hetzelfde zijn, de invulling ervan verschilt per individu. Ieder mens is anders. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en uitgangssituatie en juist met de weg die je gaat bewandelen wordt het nog meer van belang dat je doet wat jou past. Dat is waar je het allemaal voor doet: dat jij dat leven krijgt waar jij écht gelukkig van wordt. 

Dat is uiteindelijk het doel: dat jij alles haalt uit jouw leven. Op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Er is geen shortcut; we dienen allemaal deze fases te doorlopen om succesvol te worden. Dat is niet voor niets. Wanneer je deze fases doorloopt is jouw succes geen toevalstreffer: je hebt het volledig aan jezelf te danken! Omarm de informatie die je krijgt wanneer je ‘off track’ raakt. Pas jouw structuur hier wat op aan en ga rustig verder. Heb geduld, behoud je structuur en blijf evalueren. 

Wanneer het plan juist is, hoef je het alleen maar te volgen

Het plan wat je maakt en iedere tussenstap die je daarbij inplant is dus van groot belang. Vraag hier hulp bij, van mensen die jij vertrouwt. Het is niet erg om fouten te maken, maar het is wel zonde om tijd te verspillen in je eentje, terwijl iemand anders jou kan helpen bij het maken van een goed plan. Als je er niet uitkomt om die structuur te vinden, doe het dan samen.

 

7- Herhaling of opschaling 

Alle informatie die je onderweg hebt verzameld heeft jou je tussendoelen doen halen. Het heeft jou geleerd wat je niet wilt of kunt. Het heeft jou doen inzien wat het beste bij jou past. Nu je al deze informatie hebt, hoef je het alleen maar te blijven herhalen. Steeds weer opnieuw. Acties en handelingen die gericht zijn op jouw doel en waarmee jij jouw doel zal gaan behalen. Je hebt ‘levenslang’. En je zal niets anders meer willen.

Resultaat werkt verslavend en verplaatst jouw doelen steeds opnieuw. Niet uit ontevredenheid, maar uit mogelijkheid. Je hebt gezien waartoe je in staat bent: waarom zou je die mogelijkheden niet benutten?  En voor ieder nieuw doel, begin je bij fase 1: Inventarisatie. Je doorloopt wederom alle fases. Herhaling brengt kracht. Je zal de fases steeds sneller doorlopen. En dus steeds sneller jouw doelen behalen. Ga daar van genieten en leef jouw leukste leven! 

Wanneer jij de juiste stappen hebt gezet en je hebt jouw inkomen locatie onafhankelijk gemaakt, dan kun je dat gaan ‘opschalen’. Dit houdt in dat je meer van hetzelfde gaat doen. 

Je weet de succesratio nu en je kent jouw cijfers. Een voorbeeld: als jij 100 mensen moet mailen om 10 klanten te krijgen, weet je dat je 200 mensen moet mailen om 20 klanten te krijgen. Uiteraard is dit voor iedere business in beeld te brengen, de manier waarop verschilt echter per branche en bedrijf. Op deze manier kun je jouw inkomen verhogen en heb je steeds meer mogelijkheden om jezelf meer vrij te plannen of meer uit te besteden. Wat je weer meer vrije tijd op zal leveren.

Blijf dus jouw 7 stappen herhalen totdat ze ‘briljant’ zijn uitgevoerd. Dan kun je opschalen. En dan krijg je meer rust en meer structuur in je leven. Meer omzet met minder inspanning. Lekker vooruitzicht toch?

 

Dank je wel voor je tijd, namens mij. Voor jouw vertrouwen in mij en het door mij, voor jou, geschreven stappenplan met de 7 welbekende fases. Dank je wel voor jouw tijd, namens jou. Voor de tijd die je investeerde in jezelf en het behalen van jouw doel. 

Je zal jezelf eeuwig dankbaar zijn als je nu doorzet en de 7 fases gaat doorlopen om jouw doel te behalen. Het is het begin van iets moois. Het begin van het leven, van jouw droomleven. Ik wens jou daar heel veel succes en plezier bij! 

Liefs, Liesbeth

 

Need some help?

Je hoeft het niet alleen te doen! Wanneer je begeleiding wenst bij het doorlopen van de fases en de invulling daarvan, specifiek afgestemd op jou en jouw doel, ben je van harte welkom om een coachingstraject met ons in te gaan! Wij zullen jou 1 op 1 begeleiden en coachen en ‘je hand vasthouden’. Totdat jij ons niet meer nodig hebt. 

De begeleiding is intensief en op jou afgestemd. Mail ons gerust via info@nomadnessinmybus.com, dan nemen wij contact met jou op om vrijblijvend te bespreken of een samenwerking passend is voor jou. 

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *