Ken je die mensen die je willen laten geloven dat je alleen maar ‘even’ je mindset hoeft te veranderen en dat je dan alles kunt bereiken wat je maar wilt? Nou, ammehoela! Iedere vorm van succes is gewoon knetterhard werken. ‘Manifesteren: me reet’ hoor ik je denken. (Of waren dat mijn eigen gedachten?) Of hebben die mensen wel degelijk gelijk?

Wet der aantrekkingskracht

The Law of Attraction: als je het daadwerkelijk gelooft en heel graag wilt, trek je het aan. Dus: als je het niet echt gelooft of je wilt het niet graag genoeg, dan trek je dus wat anders dan jouw succes aan. Is het zo zwart wit of kennen we hier een dik grijs gebied?

Ik denk dat het iets genuanceerder ligt dan sommige mensen je willen laten geloven. Ik ga mij best doen mijn visie op deze bijzondere wet der aantrekkingskracht toe te lichten.

Dikke aanpassingen

Wanneer jij een wens hebt is dat 9 van de 10 keer een situatie die anders is dan je huidige situatie. Er dienen dus dikke aanpassingen te komen. Of dit nu een slank lichaam, een lieve vent, een mooie baan of een ton op de bankrekening is. Het feit dat het nog een wens van je is, betekent dat je ‘het’ nog niet bereikt hebt. Al jouw inspanningen ten spijt: ze hebben je niet gebracht waar je wilde komen. Ik denk dat daar het goud van The Law of Attraction ligt: jouw acties.

Je best doen is niet genoeg

‘Ja, maar ik heb echt wel mijn best gedaan hoor’, hoor ik je wat verbolgen denken. Ik geloof je direct. Helaas is ‘je best doen’ niet altijd genoeg. Je ‘best’ is ten eerste relatief: je kunt vrijwel altijd beter. Ten tweede is de vraag of je wel het juiste hebt gedaan. En of je het wel lang genoeg hebt gedaan.

Een feit is dat je vrijwel altijd acties moet verrichten die anders zijn dan je gewend bent of normaal doet. Wanneer je die acties reeds zou verrichten, zal je namelijk je doel al hebben bereikt. En hier ligt een hele grote taak om écht te geloven dat je het kunt bereiken en het ook écht heel graag moet willen. Dit is de kern van het manifesteren. Alleen dan ben je bereid om te gaan doen wat je moet doen. Alleen dan ben je bereid om lang genoeg te blijven doen wat je moet doen.

Een pad naar jouw doel

Ik ga het proberen te verduidelijken aan de hand van wat persoonlijke voorbeelden. Een aantal jaar geleden heb ik meegedaan aan een aantal fitness wedstrijden. Ik heb mega afgezien om dat doel te bereiken. Te weinig eten, heel strikt diëten en hard en vaak trainen: dat was wat ik jarenlang deed en volhield om aan die wedstrijden mee te kunnen doen. Wanneer ik ook maar een kleine ‘twijfel’ had gehad of ik wel in ‘the shape of my life’ terecht wilde komen, was ik allang afgehaakt. Zelfs ver voordat de wedstrijd zou plaatsvinden. De offers die ik moest brengen waren namelijk immens groot, ook dat hoort bij het proces van manifesteren. Ik had het er helemaal voor over.

Precies dat maakt het verschil. Daar is wat je gaat aantrekken wat je zo graag wilt. Je ziet een pad naar jouw doel en bent bereid alles te geven. Je stopt simpelweg niet voordat je daar bent. 

Een ijzeren mindset

Ik had vertrouwen dat ik het zou kunnen. Ik kon mijn sixpack dromen en wist dat ik hem ooit zou hebben. Ik wilde mijn comfortzone dusdanig stretchen dat ik alles zou geven zolang als dat nodig was. Dat had ik nooit gedaan of op kunnen brengen als ik het niet mega graag had gewild en ontzettend doelgericht te werk zou zijn gegaan: een ijzeren mindset dus.

Ik was bereid om te laten

Door dat enorme verlangen en doorzettingsvermogen bereikte ik wat ik wilde. Mensen zeiden: ‘ja voor jou is dat ook makkelijk: jij bent personal trainer..’. Ik dacht: op geen enkele wijze is een sportles geven een meerwaarde om dit doel te bereiken. Ik moest het nog steeds zelf doen en laten, ik moest manifesteren. Trust me: dat laten is het meest lastige deel, denk aan chocola laten, Liquor 43 laten enzovoort. Toch deed ik het wel. 

Mijn acties veranderden

Het leek dus ‘vanzelf’ te gaan, alsof ik het succes (een strak lichaam in dit voorbeeld) aantrok. Bij manifesteren is niets minder waar: het was keihard werken. Maar ik was bereid om dat op te brengen, omdat ik het zo graag wilde en vertrouwen had dat ik het zou kunnen bereiken.

Het bewijs daartoe? Mijn huidige staat. Ik train nog steeds en wil nog steeds gezond en fit zijn, maar ik heb niet meer het verlangen de shape van mijn leven te hebben. Ik heb niet meer het vertrouwen dat ik het op kan brengen om zo clean te eten en te leven. Sterker nog: ik vertrouw erop dat ik dat niet meer op kan brengen. Met als gevolg dat mijn acties anders zijn.

Ik train niet meer twee keer per dag. Eet geen 500 gram kip meer op een dag. Heb de kabeljauwfilet voor eeuwig afgezworen en je zal mij niet zo snel meer progressie foto’s zien maken. Doordat mijn acties anders zijn, is mijn resultaat anders.

Ik geloof wel in manifesteren

Dit is waarom ik enorm geloof in het manifesteren. Je moet het jezelf zien doen. Je moet geloven dat je het kunt bereiken. Je moet het intens graag willen. Juist omdat je er zo ongelooflijk veel voor moet doen. Nogmaals: het maakt geen reet uit wat het doel is. 

Je zal moeten doorgaan terwijl je eigenlijk geen zin hebt. Je zal huilend moeten doorzetten. Je zal, als iedereen wat leuks doet, moeten volhouden. En dat, lieve mensen, dat doe je alleen als je het écht graag wilt en gelooft dat het voor jou is.

Creëer duidelijkheid

Wanneer jij door jouw acties laat zien wat je zo graag wilt, zal het universum (hoe je het ook wilt noemen) jou helpen, ook dat hoort bij manifesteren. Niemand vroeg aan mij op een verjaardag of ik een taart wilde. Ze zagen aan alles wat ik deed dat taart geen onderdeel van mijn plan was. Ze boden mij alcoholvrije drankjes aan. Door mijn verlangen en acties creëerde ik een situatie die ‘men’ begreep. Ze konden daarop antwoorden waardoor ik niet werd afgeleid. Dat is wat je creëert als je kiest: duidelijkheid.

Manifesteren is kul als je op de bank gaat zitten. The Law of Attraction doet niets voor je als jij niets doet. Aantrekkelijk ben je voor geen enkele vorm van succes als je wacht tot het je gebracht wordt. Is manifestatie jouw weg naar succes? Nee. Manifesteren is het startpunt.

Daar begint het pas. Is succes zonder manifesteren haalbaar? Nee. Want zonder het echt te willen en te geloven dat het succes voor jou is, kom jij niet in actie, ga je niet de dingen doen die je moet doen en ga je niet lang genoeg door.

Voel hoe graag je het wilt

Manifesteren kun je leren. Dus oefen iedere dag. Voel hoe graag je het wilt, wat je wilt en bouw vertrouwen op dat het succes voor jou is. Ga vervolgens de acties verrichten die nodig zijn en stop pas als je jouw succes hebt behaald.

Dat is hoe het werkt: als jij werkt!

Liefs, Liesbeth

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *