6 voordelen van locatie onafhankelijk werken op een rijtje!

‘Ik wil niet gaan reizen, dus locatie onafhankelijk werken is niets voor mij’. Dat is een uitspraak waarmee je jezelf wat tekort doet. Locatie onafhankelijk werken is niet alleen interessant als je veel wilt reizen. Er zijn veel meer redenen om eens te overwegen of je niet wat minder afhankelijk wilt worden van jouw huidige werkplek! In deze blog deel ik ze graag met je. 

1- Je moét niet reizen, maar je kunt het wel doen.  

Niemand zegt dat je je moet verplaatsen als je locatie onafhankelijk wilt gaan werken. Maar het zou wel kunnen. Wie weet waar dat handig voor is. Je staat daar nu nog niet bij stil, maar wacht maar tot er zich een situatie voordoet en je aan mij moet denken: ‘oh, dit bedoelde ze: nu kan ik niet weg en als ik locatie onafhankelijk was geweest, had dat wel gekund’. Denk bijvoorbeeld aan een verbroken relatie en de behoefte om een maand naar Bali te gaan. Dan kan je werk zo mee. 🙂

2- Je kunt je familieleden langer bezoeken

Altijd leuk om je familie te zien! Maar zo jammer dat ze allemaal ver weg wonen. Even een koffietje doen is er dan niet bij. Je werk wacht immers (en zo leuk is de familie nu ook weer niet dat ze je vakantiedagen mogen kosten). Als jij jouw werk kunt ‘meenemen’, dan ga je gewoon lekker een paar dagen naar die familieleden toe! Laptopje mee, bosje bloemen mee, logeerkoffertje mee en lekker genieten van jouw familie terwijl je tussendoor nog wat kunt werken. 

3- Je kunt Nederland gaan ontdekken

Heb je enig idee hoe leuk Nederland is? Vaak zal je richting het buitenland vertrekken als je jouw vakantiedagen gaat opnemen. En ‘even’ een weekendje de andere kant van Nederland ontdekken is vaak een prijzig en haastig gebeuren. Maar wanneer je locatie onafhankelijk kunt werken, kun je gewoon even een mini-workation plannen in Nederland. Een andere omgeving beleven zonder dat het jou vakantiedagen kost. Ideaal dat locatie onafhankelijk werken!

4- Met locatie onafhankelijk werken heb je keuzevrijheid

Dit is voor mij persoonlijk het grootste voordeel van locatie onafhankelijk werken: ik ben in charge over mijn eigen leven. Ik kan zelf kiezen waar ik wil zijn. Dat geeft mij een intens groot gevoel van vrijheid. Dat geldt ook voor jou als jij locatie onafhankelijk gaat werken.

De voordelen die hierboven zijn genoemd, gelden zowel voor een locatie onafhankelijke baan als wanneer je voor jezelf werkt. Dit gaat echt over de voordelen van het werken zonder dat je plaatsgebonden bent.

Stel dat je daar nog eens ondernemerschap aan toevoegt. Dus dat je locatie onafhankelijk werk voor jezelf gaat doen. Lijkt dit je wat? Dan komen er nog een paar voordelen bij! Je ervaart dan namelijk nog meer vrijheid!

5- Je kunt jouw eigen spelregels bepalen

Wanneer jij voor jezelf werkt is er niemand die jou vertelt hoe je jouw werk moet doen. Heerlijk! Je mag het lekker zelf bepalen. Jouw bedrijf, jouw regels. Je gaat lekker werken waar je wilt en je gaat lekker werken zoals jij dat wilt. Locatie onafhankelijk werken geeft een enorm groot gevoel van vrijheid: geloof mij. Natuurlijk is het best lastig een eigen bedrijf te starten. Ik help je daar graag mee! Maar het is tegelijkertijd onbetaalbaar. Het geeft je zo’n intens vrij gevoel. Het is jouw leven: jij staat aan het roer.

6- Onbeperkt aantal vrije dagen

Als locatie onafhankelijk ondernemer kun je zelf bepalen hoeveel vrije dagen je hebt en waar je die vrije dagen gaat beleven. Een gouden combinatie nietwaar?! Als werknemer ben je namelijk wel beperkt in jouw vrije dagen. Als ondernemer niet. Je mag het zelf bepalen wanneer je wel en niet werkt. Natuurlijk moet het werk wel gedaan worden, dus dat is wel een voorwaarde waar je aan moet voldoen als je winst wilt blijven draaien. Maar, er zit geen rem op als het goed gaat. 

En weet je wat het grappige is? Als je een missiegedreven onderneming hebt én je bent locatie onafhankelijk, dan is de kans groot dat je nooit meer op vakantie hoeft. Dan voelt iedere dag alsof je vakantie hebt. Je geniet namelijk dusdanig van jouw bedrijf (want je vervult jouw missie ermee) dat je het werk graag doet en het niet voelt als werken. Koppel daar de vrijheid van een locatiekeuze aan en je hebt een leven waarin je eigenlijk niet meer op vakantie wilt! 

Een leven als vakantie

Misschien is dat wel het beste wat je kunt bereiken: werk doen wat jou gelukkig maakt, volgens jouw eigen spelregels en uitvoeren zoals jij wilt. Deze combinatie biedt mij de vrijheid om te leven zoals ik het wil. En waar ik wil. Locatie onafhankelijk werken heeft het mogelijk gemaakt dat wij naar Spanje gaan verhuizen. Dat wij daar een hypotheekvrij huis konden kopen en onze leven dus als ‘vakantie’ kunnen blijven beleven.

Misschien denk je nu ‘ja, tuurlijk: dat klinkt allemaal mooi, maar dat kan niet zomaar hoor’. Je hebt gelijk. Het kan ook niet ‘zomaar’. Het vergt verlangen, volharding en doorzettingsvermogen. En als je die drie dingen consequent inzet, zal je in een situatie komen dat je nog eens terug zal denken aan deze tekst. Dan kun je terugkijken en denken: ‘het is me gelukt, ik heb verlangen, volharding en doorzettingsvermogen ingezet en dat leverde mij die gewenste vrijheid op’.

Stop pas als je klaar bent

Realiseer je goed dat je ook in een situatie kunt komen die niet zo naar wens is (denk aan een baan en/of leven waar je het niet zo goed naar je zin hebt) en daar ook doorzettingsvermogen zal moeten tonen. Koppel dat doorzettingsvermogen aan je verlangens en maak vervolgens een plan om een verandering aan te brengen in je leven. Voer dat plan vervolgens volhardend uit. Stop pas als je klaar bent. Als je in de situatie bent waar je wilt zijn. In een situatie waar je met plezier kunt werken en leven waar jij wilt zijn en kunt genieten van het leven zoals jij dat wilt.

In mijn coachingstrajecten begeleid ik je van A-Z. Neem de sprong en gun jezelf dit vrije leven!

Ik gun het je in ieder geval van harte.

Liefs, Liesbeth

Meer weten over mijn leven? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *