Hoe en wat met een locatie onafhankelijk inkomen?

Dank je wel voor jouw interesse in onze bijdrage over een locatie onafhankelijk inkomen, ook wel ‘LOI’. Voor veel mensen is reizen over de wereld een droom. En voor velen blijft het altijd een droom. Om de simpele reden dat zij hun inkomen niet passend krijgen aan hun droom. Zij hebben een baan waar ze aan ‘vast’ zitten of een eigen bedrijf welke hun aanwezigheid op een vaste locatie vereist. Wat nu als je die droom wilt realiseren, maar geen idee hebt hoe je dat moet doen met je inkomen? 

De stap naar het onbekende

Of die mensen dúrven de stap simpelweg niet te nemen. De stap naar het onbekende. En dat is dan vaak terecht: wanneer je ‘maar wat doet’ is de kans dat het niet slaagt vrij groot. En dus is die angst voor dat onbekende dan terecht. Ik laat jou graag zien in welke stappen jij een plan kunt maken om jouw inkomen locatie onafhankelijk te maken. Dit betekent dat jij overal waar je bent kunt werken. Dan is die wereldreis geen droom meer, maar een plan welke gerealiseerd kan worden met een locatie onafhankelijk inkomen. Hoe gaaf zou dat zijn? 

Minder afleiding en sneller naar je doel

Ik houd mijn informatie en coaching graag eenvoudig. Hoe minder afleiding, hoe sneller jij kunt oppakken waar ik heen wil met jou.  Naar jouw doel. Dat is ook de reden dat deze blog een beetje sober en simpel is. Ik wil dat je je kunt focussen op de inhoud en hoe jij die gaat inpassen in jouw leven. Deze informatie geef ik jou omdat ik graag wil dat iedereen zijn of haar eigen doelen daadwerkelijk behaalt. Doe er jouw voordeel mee en laat me even weten wat je ervan vond!

Van een vaste baan naar een locatie onafhankelijk inkomen

De kans dat je deze blog wilde lezen omdat je graag meer van de wereld wilt zien, maar geen ‘liggende gelden’ hebt, is groot. Dat je meer keuzevrijheid wilt in jouw leven dan je nu hebt. Veel van ons dromen wel van reizen, maar zien niet hoe zij de omslag kunnen maken van een ‘vaste baan’ naar een locatie onafhankelijk inkomen. Er komt veel op je af, er is veel onwetendheid en onzekerheid en je weet niet goed waar je moet beginnen. 

Graag wil ik je laten inzien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn en dat eventueel reeds gedane pogingen niet lukte, omdat zij niet compleet of volgens een plan waren. De stappen en informatie die je dient te doorlopen om overzicht te krijgen van wat je moet doen, ontbraken hoogstwaarschijnlijk. En die krijg je nu en in de blog van volgende week van mij. 

Wat is LOI?

LOI staat voor een Locatie Onafhankelijk Inkomen. Dat houdt in dat jij inkomen genereert, ongeacht de locatie waar jij je bevindt. Je huurt dus geen bedrijfspand, kantoor of praktijk.

Tevens bezoek je geen klanten om jouw verdiensten te bewerkstelligen. Jouw gehele inkomen is te realiseren via het World Wide Web: volledig online! Dit betekent niet dat jij geen contact hebt met andere mensen of klanten, maar de contacten en afspraken vinden gewoon digitaal plaats. 

Je hoeft ook niet altijd zelfstandig ondernemer te zijn om een locatie onafhankelijk inkomen te creëren. Er zijn zat werkgevers die banen aanbieden welke volledig ‘remote’ zijn, op afstand dus. Deze werkgevers laten jou vaak vrij in waar jij jouw uren mee wilt vullen. Een locatie onafhankelijk inkomen is dus overal ter wereld te genereren en niet gebonden (in welke vorm dan ook) aan een vaste locatie. 

Voor wie wel en voor wie niet?

Een LOI is interessant voor mensen die graag willen reizen, die meer van de wereld willen zien en mensen die graag zelf de keuze maken in waar zij zich bevinden. Er is niets mis met een vaste baan op een vaste locatie; laat ik dat vooropstellen! Er zijn bergen mensen die intens gelukkig worden van een vast patroon in hun leven. Een vaste baan, een eigen huis, een leven lang in hetzelfde dorp en een overzichtelijk en gestructureerd leven. Mensen die zich echt gelukkig voelen in bovengenoemde situatie, zijn niet de mensen die op zoek zijn naar een locatie onafhankelijk inkomen. 

Voor wie is een locatie onafhankelijk inkomen dan wel geschikt? LOI is met name voor mensen die voor meer avontuur gaan. Die graag reizen als zij nog jong zijn en keuzevrijheid wensen maar geen ‘liggende gelden’ hebben. Vroeger was reizen voor ‘na jouw pensioen’. Tegenwoordig moeten we werken tot we erbij neervallen en veel mensen willen die weg zo aangenaam en onderzoekend mogelijk inrichten. Voor mensen die geen behoefte hebben aan structuur, maar aan avontuur is een locatie onafhankelijk inkomen de perfecte oplossing. 

Nogmaals: ik geef geen waardeoordeel over beide groepen mensen. Ieder voor zich heeft een eigen voorkeur. Het een is niet beter dan het ander. Ik ben blij dat niet iedereen op reis wil: de camperplaatsen waar ik graag sta, zouden dan overvol zijn…

Voor ieder beroep een online versie 

Er zijn veel verschillende manieren van locatie onafhankelijk inkomen. Of je nu zelfstandig ondernemer bent of voor een werkgever in dienst bent, dat maakt niets uit. Er is vrijwel voor ieder beroep een online versie te bedenken én creëren. Als die er dus nog niet is, is dat geen reden om er niet aan te beginnen. De maatschappij zal steeds meer werkzaamheden vervangen door online activiteiten, wie weet zit jouw beroep daar ook bij.

Coaching bijvoorbeeld is een goed voorbeeld van online werkzaamheden. Vrijwel alle coachingstrajecten waar je vroeger voor op afspraak moest komen, zijn nu online te volgen. Ook digitale marketing, klantenservices en vakmannen zijn volledig online. Nogmaals: het feit dat jij (nog) niet ziet hoe het  mogelijk is, wilt niet zeggen dat de mogelijkheden er niet zijn!

Waarom ben jij nog niet locatie onafhankelijk?

Waar veel mensen tegen aanlopen is dat zij het zelf nog niet zien.Zij overzien het niet en dat levert angst op. Angst voor het onbekende. En onbekend maakt onbemind. Zelfs als je al intenties hebt om te onderzoeken welke manier van LOI bij jou past en je overlegt dit met mensen om jou heen, zullen die mensen niet zo enthousiast reageren. 

‘Dit is niks voor jou joh’, en ‘jij hebt een hartstikke goede baan, wil je dat allemaal op het spel zetten?’ ‘Waar ga je beginnen; dat kun je toch niet allemaal?’’

Allemaal reacties van mensen die het beste met jou voor hebben, maar onbewust al jouw angsten benadrukken en bevestigen. Met als gevolg dat je maar weer gewoon gaat doen wat je iedere dag doet en je erbij neerlegt dat reizen ‘later’ komt. Maar is het niet zo dat alles te leren is? Met de juiste instructies? 

Van lessen kun je leren

Kun je je nog jouw eerste autorijles herinneren? Had je ooit gedacht dat je na een aantal lessen zingend, append (niet aan te raden, maar helaas nog dagelijks actueel) en bellend jouw auto zou besturen? Dit heb je gerealiseerd doordat je les nam. Je vroeg hoe het moest aan iemand die het al kon en wist hoe die het jou moest leren. Als jij les neemt in het realiseren van een locatie onafhankelijk inkomen zal je dat ook leren. 
Echt. 

Liefs, Liesbeth

Benieuwd naar meer over de stappen van een locatie onafhankelijk inkomen? Ik vertel je volgende week meer in mijn nieuwe blog!

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *