De eerste drie fases naar een locatie onafhankelijk inkomen

Locatie Onafhankelijk Inkomen is het inkomen wat veel mensen die de wens hebben om te reizen, zouden willen hebben. Dat je geld kunt verdienen, waar je ook bent en dat jouw laptop jouw kantoor wordt. Dan ligt de wereld écht aan jouw voeten. Dan kun je jouw droomleven gaan beleven. Hoe mooi is dat? 

In deze blog wil ik jou wat meer structuur en overzicht bieden zodat jij uiteindelijk in 7 stappen tot een (plan voor) een locatie onafhankelijk inkomen komt. Veel onwetendheid brengt vaak onzekerheid en onduidelijkheid. Over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Ik bespreek hieronder de eerste drie fases naar een locatie onafhankelijk inkomen en benoem welke stappen je kunt nemen. Volgende week neem ik je mee in de laatste fases!

De 7 fases naar een locatie onafhankelijk inkomen zijn: 

 1. Inventarisatie
 2. Bewustwording
 3. Acceptatie
 4. Identificatie
 5. Implementatie 
 6. Evaluatie
 7. Herhaling of opschaling 
 
1- Inventarisatie 

Je hebt jouw doel zorgvuldig gekozen, dit is wat jij wilt. Jij wilt overal ter wereld kunnen werken. En je wilt dat héél graag. De manier waarop je van start gaat is van groot belang.

Je weet waar je heen wilt, maar je dient ook te weten waar je nú staat.  Je dient jouw startpositie te inventariseren. Stel jezelf onder andere de volgende vragen: 

 • Wat doe je nu ‘standaard’ wat er, mede, toe heeft geleid dat je nog niet in jouw gewenste situatie bent? Wat houd jou tegen?
  *Onder andere: Welk inkomen zou (minimaal) vervangen moeten worden? Op een schaal van 0-10; waar sta je nu als jouw doel situatie een 10 is? 
 • Welke patronen zouden in jouw dagelijks leven moeten veranderen om jouw situatie te wijzigen?
  * Van wie zou je, eventueel, hulp moeten/kunnen krijgen om jou te ondersteunen in jouw weg naar succes? Is jouw doel op te delen in tussenstappen om overzicht te bewaren?
  * Waar liep je, tot nu toe, steeds vast?
  * Wat vind je heel erg leuk om te doen? Waar word je écht blij van?
  * Welke vaardigheden beheers je nog, náást jouw huidige werkzaamheden? 

 

Een overzichtelijk lijstje
Wanneer jij een inventarisatie hebt gemaakt van waar je nu staat, zal je een goed uitgangspunt hebben om van start te gaan.  Schrijf de uitkomsten van jouw inventarisatie ook op. Je krijgt dan een lijstje van jouw huidige inkomsten, jouw vaste lasten, jouw minimale inkomen en zaken welke jij écht leuk vindt om te doen en welke je goed kunt. 

Visualiseren helpt ontzettend goed bij het bevestigen van een situatie. Teken jezelf in jouw huidige situatie (het hoeft niet mooi te zijn) en teken ook jouw gewenste situatie: waar zie je jezelf graag zitten? Waar wil je naartoe als alles mogelijk is? 

Een waardevolle confrontatie 
Dit is niet altijd makkelijk om te doen, dit kan confronterend zijn. Je kunt je gaan realiseren dat er best grote veranderingen in jouw leven moeten plaatsvinden om jouw locatie onafhankelijk inkomen te bewerkstelligen en hiermee jouw droomleven te gaan realiseren. Denk aan een partner die écht niet mee wilt, het feit dat je jouw familie/vrienden minder vaak zal zien of de uren hard werken naast jouw huidige baan om het een en ander te realiseren. Maar die confrontatie zal wel heel erg waardevol zijn. En een goed meetpunt om jouw komende groei te zien. 

 
2-Bewustwording 

Na jouw inventarisatie is het belangrijk om deze huidige situatie volledig ‘eigen’ te maken. 

Je dient tot in jouw botten bewust te worden van waar je staat. En ook van de handelingen en acties die zo gewoon zijn geworden. De automatische piloot moet je even uitzetten, dat is belangrijk in het proces van een locatie onafhankelijk inkomen. Wees je bewust van waar je staat. Tot in jouw vezels. En wees je ook bewust van hoe je je hierbij voelt. Word je er blij van? Krijg je er energie van? Voel je je ‘in control’ over jouw eigen leven? 

Analyseer wat je iedere dag ‘vanzelf’ doet. Leg dit vast en maak een logboek. Van goede acties, maar ook van de acties die jij dient aan te passen om deze keer wel jouw doel te bereiken. Denk na over wat je doet met het geld wat je nu verdient. Waar geef je het aan uit? Is dat het je waard? Schrijf dit soort zaken op en breng het in kaart. 

Leef bewust. Iedere dag weer. Soms word je geleefd, of voelt het in ieder geval zo. Breek daar doorheen. Word bewust. Denk na bij alles wat je doet. Of het nu leuk is om te constateren of pijnlijk. It’s all part of the deal. 

 
3-Acceptatie 

Je weet nu precies waar je staat en je weet waar je naartoe wilt. Je ziet ook meer dan ooit het gat wat daar tussen zit. Schrik daar niet van, accepteer waar je staat. Leg je neer bij de weg die je nog af moet leggen. Je komt er echt wel, ook al is die weg onbekend. Maar je komt er alleen als je accepteert dat je er nog niet bent en nog een (lange) weg te gaan hebt. 

Dat acceptatieproces kan heftig zijn. Want hoe streng zijn we wel niet op onszelf? We zijn over-kritisch, zien alleen de negatieve kanten/punten, zullen niet snel trots op onszelf zijn en vergeleken bij heel social media, leven we het sufste en saaiste leven ever. Daarnaast haken we ook snel af. Als iets nieuws niet ‘direct’ lukt, dan stoppen we al snel. Als we niet gelijk succes hebben, denken we ‘zie je wel’. En zo niet, dan wijzen mensen om ons heen ons daar wel ‘subtiel’ op. 

Maar denk eens terug aan die rijlessen: je bent niet gestopt. Je bent blijven leren want je had een doel: dat rijbewijs. Dus ondanks dat het soms niet lekker ging, hield je vertrouwen in jouw leraar. Hij had een plan met jou en volgde dat geduldig, met succes. Accepteer waar je staat en gun jezelf die rust. Je hebt de juiste stap reeds gezet: je hebt een doel gekozen en de beslissing genomen dat doel deze keer wel te behalen. Jouw doel is dat je straks overal kunt werken waar jij maar wilt.  Je hoeft er nog niet te zijn, er ligt een mooie weg voor je klaar en je komt uiteindelijk bij een locatie onafhankelijk inkomen. Ga daar van genieten. 

Deze drie eerste fases naar een locatie onafhankelijk inkomen zijn ontzettend waardevol. Breng in kaart waar je naartoe wilt en accepteer ook waar je staat, gun jezelf alle tijd die je nodig hebt.

Volgende week neem ik je mee in de laatste vier fases. Blijf je op de hoogte?

Liefs, Liesbeth

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *