Hoe kan ik locatie onafhankelijk geld verdienen?

‘Hoe kan ik locatie onafhankelijk geld verdienen?’ De vraag die ik dagelijks gesteld krijg. Ik snap heel goed dat het heel lastig is om ‘iets’ te bedenken, als je daar niet bekend mee bent. Het valt niet mee om iets te bedenken waarvan je echt zeker weet dat het jouw voldoende geld op gaat leveren zodat je locatie onafhankelijk kunt gaan leven. Leven en werken waar jij wilt.

Locatie onafhankelijk geld verdienen: lastig maar niet onmogelijk

Ondanks dat het wellicht lastig is, of lijkt, is het zeker niet onmogelijk. Ik ga je in deze blog een aantal handvaten geven die jou wellicht al wat richting kunnen geven. Een aantal woorden staan centraal als je succesvol wil worden: Richting, Rust, Vertrouwen en Doorzettingsvermogen. Ik ga ze allemaal bespreken.

Richting geeft jou al rust in jouw reis naar locatie onafhankelijk geld

Juist het gebrek aan die richting geeft jou nu onrust. Je overziet de mogelijkheden wellicht niet en dat biedt alles behalve vrijheid en rust. Precies waar je zo naar verlangt en wat de reden is om aan dat locatie onafhankelijke inkomen te willen werken. Richting ga je krijgen als je kaders gaat aanbrengen. Vaak denken we dat vrijheid ontstaat bij het ontbreken van kaders. Niets is minder waar: zonder kaders ben je stuurloos, verloren.

Kaders kun je al aanbrengen door jouw voorwaarden op te gaan schrijven waaronder jij wil leven, de komende jaren. Dat noemen we ook wel jouw kernwaarden. Jouw kernwaarden mogen de basis zijn voor jouw leven, en ook voor jouw werk. Zorg dat je die kaders bewaakt met jouw leven. Zij bewaken jouw leven immers. Neem die kernwaarden serieus, want niemand anders gaat het voor jou doen.

Met het bepalen van jouw kernwaarden heb je reeds een stukje richting; je weet dan waar jouw werk aan moet voldoen.

Voorbeeld : als jij Vrijheid heel erg van belang vindt, is de kans niet zo groot dat je gelukkig gaat worden in een dienstverband. Je bewaakt dan namelijk niet jouw eigen Vrijheid, maar die van jouw werkgever. En dat gaat vroeg of laat schuren.

Naast jouw kernwaarden zal ook het bepalen van jouw missie een hoop richting geven. Jouw missie gaat ervoor zorgen dat je zingeving gaat ervaren.  Dat je niet alleen werkt voor het geld, maar ook voor de voldoening. Het bijdragen aan de wereld. Als je ouder bent dan 13, zou je die uitsluitend voor het geld moeten werken. Maar ook voor de voldoening die dat met zich meebrengt.

Jouw missie vervullen dus. Jouw taak hier op aarde. Zodat je echt blij wordt van jouw werk. Voer deze twee stappen uit en je hebt reeds veel meer richting dan je daarvoor had.

Deze richting brengt je nu nog niet perse direct de rust die je hoopte wellicht

Omdat er nog zoveel zaken onbekend zijn. Er komen allerlei vraagstukken op.

‘Hoe kan ik daar dan mijn geld mee verdienen?’

‘Wie zit er nu op mij te wachten?’

‘Er zijn er al zoveel die dit doen….’

‘Ik heb hier helemaal geen ervaring in….’

Heel herkenbare en logische gedachten. En om deze redenen is Rust nu zo van belang. Ga niet stressen. Ga niet pushen. Wees niet ongeduldig. Bouw rust in door jezelf ruimte te geven te ontwikkelen in jouw nieuwe richting. ‘Poco a poco’ zouden de Spanjaarden zeggen.

Stap voor stap. Heb de rust om te leren. Om te groeien. Om te ontwikkelen. Die rust is onbetaalbaar. En kan niemand anders voor jou bewaren dan jij. Alleen jij kunt de richting die je creëerde en koos rustig blijven volgen.

De richting die echt past bij jouw: gebaseerd op jouw kernwaarden en missie. Als je dit als basis gaat gebruiken zul je we een leven creëeren waarin het niet voelt alsof je moet werken; het is een onderdeel van jouw leven wat volledig aansluit bij jouw gewenste levensstijl en je voelt dat je ertoe doet.

Rust bewaren dus. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Iedereen die in deze fase zit, kan beamen hoe lastig het is om die rust te bewaren.

Vertrouwen om dat locatie onafhankelijke inkomen op te bouwen

Het klinkt zo basaal he: heb vertrouwen. Maar man, wat doen we dat vaak ‘anders’. We zeggen het wel, maar de angst overheerst. En vanuit angst handel je anders dan vanuit vertrouwen. Die rust die je wilt bewaren kun je alleen managen als jij vertrouwen durft te hebben.

En ik zeg bewust ‘durft’ te hebben. Want ik weet dat het super spannend is. Alles is nieuw, moeilijk, spannend en eng. Vertrouwen hebben is steeds weer de keuze maken jouw richting in alle rust te blijven volgen. Ondanks dat het eng is, je niet precies weet waar je naartoe gaat, niet exact weet of het gaat lukken. Steeds weer jouzelf bevestigen dat het goed komt.

Waar angst zit, kan geen vertrouwen zitten. En andersom. Dus; adem de angst uit en adem het vertrouwen in. Angst laat jou andere dingen doen dan vertrouwen. Sterker nog; angst zorgt er vaak voor dat je dingen helemaal niet doet. En dat belemmert jouw ontwikkeling in die nieuwe keuzes enorm.

Denk hier bijvoorbeeld aan zichtbaar worden op social media met een richting, een keuze, die zelfs voor jou nog niet compleet bekend is.

Dat is doodeng om dan toch al die missie uit te gaan dragen.

‘Ja, maar ik weet nog niet precies wat ik ga doen…’

Dat hoeft ook niet om toch al jouw boodschap de wereld in te brengen. Sterker nog; je gaat niet ontdekken wat je precies gaat doen als je niet nu al aan de slag gaat ermee. In beweging vind je jouw antwoorden. In stilstand vind je vraagstukken. Start before you are ready. Dat kan alleen als je vertrouwen hebt.

Met de richting die bij jou past, de rust en het vertrouwen die je gaat bewaken, heb je ‘nog maar’ 1 ding nodig: doorzettingsvermogen. Om te blijven doen wat je aan het doen bent. Ondanks dat het nog nieuw, onbekend, spannend en moeilijk is. Succes is nooit een vloeiende lijn naar boven. Meestal is succes een rollercoaster waarvan je van tevoren zou zeggen: ‘Ja doei; daar ga ik niet in…’

Maar je wilt dat resultaat; dat locatie onafhankelijke inkomen. En dus stap je er in alle rust en vertrouwen in en zet je rustig door.

Doorzettingsvermogen tonen als alles nieuw is voor je, is niet zo eenvoudig

Je kunt niet van jouzelf verwachten dat je zonder moeite en tegenslag een succesvolle business bouwt, als je dat nog nooit hebt gedaan. Je kunt het wel leren. Hulp vragen is vaak de meest waardevolle stap die je kunt nemen. Als je jouw eigen succes serieus neemt. Als jij hulp hebt en je weet daardoor welke stappen jou te doen staan, is het opbrengen van de discipline om die stappen daadwerkelijk te nemen al lastig zat. Laat staan als je geen idee hebt hoe en waar je moet beginnen.

Doorzettingsvermogen is discipline opbrengen als de motivatie ver te zoeken is.

Doen wat je dient te doen om jouw droom, een locatie onafhankelijk inkomen te hebben, te realiseren. Neem jouzelf en jouw dromen serieus en pak het serieus aan; laat je helpen. Met plezier plan ik een vrijblijvend video gesprek in om even met je mee te denken.

Sla geen een van deze stappen over. Je hebt eerst de richting nodig, dan de rust en het vertrouwen en blijf die bewaken als je doorzet wanneer de tranen achter jouw ogen prikken. Onthoud dat alles wat waardevol voor je is moeite heeft gekost.

Gun jouzelf die moeite. Gun jouzelf die droom; dat locatie onafhankelijke inkomen.

Liefs, Liesbeth

Ps wist je dat ik een boek aan het schrijven ben? ‘Online inkomen creëer je zo!’ gaat het heten. En je kunt vast raden wat er in dt boek komt te staan…. 😉 Het boek is nog even in de voorverkoop te bestellen met korting 🙂 Dat doe je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *