Jij bent het gemiddelde van de 5 personen in je omgeving waar je het meeste tijd mee doorbrengt. Ik zie je nu in gedachten jouw omgeving scannen. ‘Met wie breng ik eigenlijk het meeste tijd door?’, vraag je je misschien af. Zijn dat je vrienden, collega’s of familieleden? Hoe maakt dat jou als jij hun gemiddelde bent? Mijn advies is: kies je omgeving wijs. Ik zal je toelichten hoe je dat subtiel kunt doen.

Ook jij moet geholpen worden

Wanneer jij net tijdens de scan in je hoofd ontdekte dat de meeste mensen in je omgeving niet echt een lekker vlot leven leiden, kan dat best veel zeggen. Mensen die altijd blut, fysiek ongezond, afhankelijk van het systeem en mentaal niet weerbaar zijn, zullen niet de mensen zijn die jou naar een hoger level brengen. Zij hebben het zelf zwaar en zouden het liefste eigenlijk jouw hulp willen. Uiteraard is hulp geven heel prettig. Echter, moet jij ook geholpen worden. Wie doet dat dan?

Op welke wijze kan je omgeving jou helpen?

Als jij graag een switch wilt maken in je leven, zullen de uitdagingen op de loer liggen voor jou. Je zal nog hobbels genoeg krijgen. geloof mij maar. Jij gaat jouw handen dus vol krijgen aan jezelf. Dat wil niet zeggen dat je anderen niet moet helpen, maar dat wil wel zeggen dat je ook aan jouw eigen leven moet denken in plaats van alleen aan je omgeving. Als je weet dat je straks hulp nodig zal hebben, dan is het zinvol om na te denken op welke wijze je huidige omgeving jou überhaupt kan helpen.

Een duwtje in je rug

Dan doel ik nog niet eens op fysieke of daadwerkelijke hulp, maar ik doel met name op de support die je nodig zal hebben. De mentale steun, nieuwe inzichten, het aanvullen van energie en een duwtje in je rug als je het zelf even niet op kunt brengen. Die momenten zijn GOUD waard!

Een ‘extra’ kring in je omgeving

Wanneer jij altijd de persoon bent die dit voor anderen doet, dan haal jij hun gemiddelde omhoog. Zij zullen jou dankbaar zijn, maar het is ook zinvol om aan je eigen gemiddelde te denken. Wie brengt jou dan naar een nieuw niveau? 

Zelfs als de mensen in je omgeving waar je nu veel tijd mee doorbrengt, mensen zijn die je graag in jouw leven houdt, is het goed voor jou als je aan een ‘extra’ kring gaat denken. Een groep mensen die je regelmatig ziet en spreekt waar jij je aan op kunt trekken. Zodat je waarde stijgt.

Zorg dat je niet altijd de ‘slimste’ in de kamer bent. Zorg dat je veel tijd doorbrengt met mensen die jou aan het denken zetten, die jou ondersteunen, jouw kansen zien en jou stimuleren om die kansen te grijpen.

Zij zullen jou in de rede vallen als jij begint over je angsten en twijfels. Zij zullen jou gerust stellen als je denkt dat het nooit gaat lukken. Wanneer jij echt wilt slagen in jouw dromen, zijn deze mensen onmisbaar.

Vergroot je wereld

Nee, je hoeft zeker geen afscheid te nemen van de mensen waar jij geen afscheid van wilt nemen. Ik nodig je alleen uit om je wereld te vergroten met mensen in een nieuwe omgeving die jou inzichten over jezelf kunnen bieden die je huidige omgeving niet zal geven.

Dat is niet omdat die mensen in je huidige omgeving ‘stom’, ‘dom’ of wat dan ook zijn. Er ligt geen enkele schuld bij hen. Jij bent met een reden in hun leven. Jij lift hen naar een hoger niveau. 

Creëer een extra stroom aan inspiratie

Als je dat sterk wilt blijven doen, zal je zelf ook geïnspireerd moeten raken door anderen. Op die manier raak jij niet ‘leeg’ en kun je blijven trekken aan die mensen. Hen naar een hoger level trekken. Dus, als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor de mensen om wie je geeft: creëer een extra stroom aan inspiratie, drive en energie. Daar kan zowel jij als je omgeving een voordeel mee doen en in the end, jij het meeste en dat blijft toch het belangrijkste. 

Een nieuwe omgeving van mensen die een stap verder zijn

Je dromen zullen ineens weer een nieuw leven ingeblazen worden. Jij zal energie voelen die je niet kende, je zal meer vertrouwen krijgen dan je ooit had. Niet omdat je jouw huidige omgeving loslaat, maar omdat je je openstelt voor een nieuwe omgeving. Een omgeving van mensen die een stap verder zijn dan jij.

Deze mensen zullen jou naar jouw next level brengen. In de Community Reizen, Leven & Werken in Vrijheid vind je die mensen, dus je bent van harte welkom. 

Welke gemiddelde wil jij worden? En ben je daarvoor op dit moment met de juiste mensen?

Ik denk graag met je mee!

Liefs, Liesbeth

Meer weten over mijn leven? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *