Plannen voor jouw leven in 2022

Wat vond jij van jouw afgelopen jaar? Hoe kijk je terug op jouw leven? En vooral hoe kijk je naar jouw leven in 2022? Want laten we eerlijk zijn: 2021 isn’t just a number, het was een stukje van jouw leven. Wat ga je voor dat volgende nummer meenemen van de afgelopen periode voor jouw eigen leven? Hoe ga jij plannen maken voor jouw leven in 2022?

Pak de regie terug voor jouw leven in 2022

Natuurlijk, we kunnen lekker blijven mopperen en mokken met z’n allen. Dat alles shit is. Dat alles verkeerd wordt aangepakt en dat er uitsluitend verliezers zijn. Dat doet de grootste groep mensen ook. Zij wachten tot alles weer ‘normaal’ zal worden en zijn tot die tijd vooral druk met overleven.

Zij zullen waarschijnlijk van een koude kermis thuiskomen. Ik ben geen strateeg op economisch of humanitair vlak, maar ik weet één ding zeker: wat in 2019 allemaal heel normaal leek, wordt nooit meer precies als toen. En dat is rot. Maar wanneer je je realiseert dat dat zo is, ga je andere keuzes maken. Je gaat keuzes maken. Je komt in actie als het je niet aanstaat zoals jouw leven nu langzaam voorbij sluipt. Je kunt de regie terugpakken over dat wat je kunt terugpakken voor jouw leven in 2022. 

Eigenaarschap

Eigenaarschap noem ik dat: vastpakken waar je voor wilt gaan. Vastpakken wat waardevol is voor jou.

En loslaten van wat niet meer dient, loslaten wat jou minder maakt. Eigenaar worden over jouw eigen leven in 2022. Eigenaar worden over iedere dag. Dagelijkse keuzes maken waardoor jij aan het einde van de dag kunt zeggen: ik heb alles gegeven. Alles geven wat je kunt en niets achterhouden. Houd je vooral niet in, maar ga er vol voor!

Niemand anders gaat het voor je doen

Omdat je beseft dat het alleen maar positief kan veranderen voor je als jij zelf het initiatief neemt. Als jij zelf jouw eigen shit regelt. Niemand anders gaat dat voor jou doen. Velen zullen je wel willen helpen, maar jij zal het in 2022 echt zelf moeten doen. Wat zijn jouw plannen voor jouw leven in 2022? Ik heb het hier niet over goede voornemens die starten per 1 januari. Ik heb het over jouw geleerde lessen van 2021 en die om te kunnen zetten in een plan waar jij gelukkig van gaat worden.

Een leven waarin jij vrijheid ervaart door eigenaarschap. Niemand kan jou die ‘vrijheid’ geven, behalve jijzelf. 

Jij kunt die zelf creëren. Door jouw kernwaarden een waarde te geven. Door dichtbij jezelf te blijven. Jij kunt vanuit jezelf vrijheid creëren door moeilijke dingen te doen. Door keuzes te maken die je misschien lastig gaat vinden. Je ervaart die vrijheid wanneer je eigenaarschap toont.

Geen goede omgeving voor vrijheid, toch is het mogelijk

Zelfs als je omgeving, de maatschappij, helemaal niet zo’n goede omgeving is voor het creëren van vrijheid, is het mogelijk.

Zonder die basis van je omgeving kun je toch vrijheid ervaren door eigenaarschap. Denk aan de kinderen van verslaafde ouders. Zij zijn verre van vrij. Het meisje wat kiest om iedere ochtend een liedje te zingen ondanks de pijn die zij voelt, zal zich vrij voelen op dat ene moment.

Denk aan de oudere man die zich eenzaam voelt. In een tehuis waar mensen hem nauwelijks mogen bezoeken door de huidige regels. Deze man voelt zich vrij op de momenten dat hij zijn mede tehuis-genoten opzoekt en hen laat lachen. Hoe weinig dit ook werd gestimuleerd vanuit de verzorging, dat is zijn moment van vrijheid.

Denk aan de alleenstaande moeder die blut is. Zij heeft geen geld voor kerstcadeaus. Zij is blij dat de winkels dicht zijn, dan heeft zij een goed excuus dat haar kids geen kado krijgen. Zij voelt zich vrij als zij haar kinderen met kerst het grootste kado geeft wat zij kunnen kijken: haar oprechte aandacht. Dat is haar moment van vrijheid.

Jouw vrijheid in 2022

Waar zit jouw vrijheid in 2022? Zoek naar het meest lastige punt in jouw leven. Daar ligt jouw vrijheid.

Toon eigenaarschap over dat gebied. Vrijheid krijg je niet, dat creëer jij zelf. Door (moeilijke) kaders aan te brengen. Daarbinnen is jouw vrijheid. Denk na waar jouw groei ligt in 2022. Zijn dat jouw relaties, vermogen, gezondheid of is dat jouw werk?

Wat is er op dit moment van jou af aan het glijden? Pak dat eens volledig vast! Hoe moeilijk het ook is. Eigenaarschap tonen stelt nooit teleur. De voldoening en de vrijheid zullen jouw resultaat zijn.

Laat jouw leven in 2022 niet weer door jouw vingers glijden, wakker dat vuurtje in jou aan. Maak een mooi plan voor vrijheid in jouw leven in 2022!

 

Ik wens je hele warme en liefdevolle feestdagen met al jouw geliefden.

Liefs, Liesbeth

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *