Internet onderweg: zo regelde ik het

Reizen & werken, het klinkt zo leuk! Wat de meesten zich ook afvragen: ‘’continue betrouwbaar internet regelen, hoe doe je dat dan?’’ Het is inderdaad even een uitdaging. Wanneer je op vakantie bent, is het zelfs zalig als je geen internet hebt. Je kunt dan gewoon lekker even offline zijn, heerlijk!

Wanneer je moet werken kan het redelijk wat stress veroorzaken als je niet zeker weet of je wel online bent. Ik kan mij heel goed voorstellen wanneer je buiten Europa gaat reizen, dat het allemaal anders geregeld is, dan dat ik heb gedaan binnen Europa. Ik neem je land voor land mee in mijn aanpak naar goed internet.

 
Internet: Fair Use Policy

Vrijwel iedere Nederlandse provider stelt een maximum aan het aantal GB’s wat je in het buitenland kunt gebruiken. Zelfs als je ‘onbeperkt’ internet in Nederland hebt, is de kans groot dat je hiervan slechts 18 tot 22 GB in het buitenland mag gebruiken. Zo ook bij mij. Daarnaast vinden de aanbieders het geen ‘’redelijk gedrag’’ als je langer dan 3 maanden in het buitenland actief bent met dat abonnement. Er wordt dan een extra bedrag per gebruikte Mb gerekend. Zelfs als die Mb’s binnen jouw ‘toegestane’ 18-22 GB in het buitenland vallen, oneerlijk hé!

De providers vinden gewoon dat je, als je zo lang in het buitenland bent, je maar een abonnement moet nemen in het buitenland. Daar is wat voor te zeggen. Echter, ben ik van mening dat ze het nu aan twee kanten beperken: zowel het maximaal aan buitenlandse GB en ook nog eens de duur van het gebruik in het buitenland. Niet helemaal terecht, naar mijn mening. Maar hey; have you ever read alle kleine lettertjes van jouw contracten? Dan wist je er vast vanaf!

Van België naar Spanje

Wij zijn via België, Luxemburg en Frankrijk naar Spanje gereden. In geen van deze landen zijn wij langer dan nodig gebleven en dus had ik nog geen internet nodig. Ik had een MIFi meegenomen als Hotspot materiaal en ook een extra ‘’oude’’ Iphone. Die laatste was een slimme zet. In Spanje heb ik de eerste keer via Vodafone een prepaid kaartje gekocht. De kosten daarvan waren €15,- voor 15 GB, een fair deal, dacht ik toen nog. Het werkte perfect en ik was blij. Helaas voor hoelang het duurde, die 15 GB was namelijk zo op.

Vervolgens ging ik op zoek naar een iets ‘gunstigere geprijsde’ aanbieder. Ik kwam bij Llamaya: 120 GB voor €30,-. Dat is lekker veel GB dacht ik! Zij vroegen ook wel een registratie van de aankoper, dus denk er aan om even je paspoort mee te nemen. Het enige nadeel: het werkte niet in mijn MIFi. Alleen in de door hen aangeboden MiFi of een telefoon. En daar kwam die oude iPhone van pas! 

Een telefoon als hotspot gebruiken vergt mega veel stroom, je telefoon is dus zo leeg. Onze extra telefoon ligt dan ook 24/7 in de oplader. Het bereik van Llamaya was perfect. Ik heb niet een keer zonder internet gezeten. De klantenservice was zeer behulpzaam als het ging om opladen, dus ik ben 4 maanden happy geweest met Llamaya.

Portugal

In Portugal werkt dat Llamaya uiteraard niet, daar had ik NEO. NEO bood een prepaid aan voor €15,-. Dit gaf 15 dagen recht op onbeperkt(!) internet. Ze zullen de voorwaarden aangepast hebben na ons als klant te hebben gehad, vermoed ik. Er was geen registratie nodig en ik had een goede dekking. Wederom was onze extra telefoon een uitkomst: ook NEO werkte niet met een externe MiFi.

Na Portugal zijn wij weer naar Spanje gegaan en daar kon ik mijn Llamaya weer opladen: ik voelde mij zeer welkom! Via Frankrijk en Italië zijn wij naar Slovenië gereden.

Slovenië

In Slovenië kocht ik bij de plaatselijke Aldi een prepaidkaartje voor €15,-. Deze gaf mij 200GB. Daar konden wij dus wel even mee vooruit. Ik heb in geen enkel land slecht bereik gehad. Soms als je heel hoog in de bergen bent, is het signaal wat minder, dat is logisch. Zeg nu eerlijk, in de bergen wil je om je heen kijken en niet internetten toch?

Zorg dat je een beetje plant en nadenkt: zorg dat je binnen bereik bent als je moet werken en geniet van de onbewoonde plekken als je vrij bent. Na de gedane arbeid geniet je daar nog meer van!

Op deze manier heb ik vrolijk door kunnen werken en mijn internet geregeld.

Neem je tijd om de juiste aanbieder te vinden, ter plaatse. En zorg er altijd voor dat je een extra telefoon met oplader bij je hebt. Geloof mij, daar ga je geen spijt van krijgen!

Ben je benieuwd naar meer informatie over internet tijdens het reizen? Bekijk dan deze video op mijn Youtube kanaal!

Wil je ook reizend gaan werken, maar geen idee wat je moet gaan doen? Ik help je tijdens mijn Masterclasses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *