8 Redenen om met een inkomen op reis te gaan

Een inkomen onderweg 

Veel mensen die een grote reis gaan maken, sparen daar een lange tijd voor. Die mensen sparen net voldoende om de kosten te kunnen dragen die zij tijdens de reis gaan maken en om het gat van gebrek aan inkomen op te vangen. Dat is uiteraard een heel goede manier om toch meer van de wereld te kunnen zien. Een nog betere manier is om onderweg een inkomen te verdienen. Op die manier blijft jouw spaargeld in tact, of het groeit zelfs! Ik hoor je denken: ik wil lekker relaxen en genieten, waarom werken tijdens het reizen? Omdat het beiden kan! Een inkomen genereren tijdens het reizen heeft ontzettend veel voordelen. 

Twijfel je dan of een inkomen werkelijk van waarde is tijdens jouw specifieke reis? Ik geef je 8 redenen waarom het wél een goed idee is om werkend en inkomen genererend op reis te gaan: 

1- Geen karig leven

Wanneer je gaat werken tijdens het reizen, ben je er in ieder geval zeker van dat je de jaren voorafgaand aan jouw reis niet ‘karig’ moet leven.

Zeg nu eerlijk: echt serieus sparen is best irritant. Het zorgt er altijd voor dat je op het moment dat je het geld hebt verdiend, het nog niet uit mag geven. Een gezellig etentje, een nieuwe fiets of een mooi meubelstuk kun je niet kopen terwijl je het geld eigenlijk wel hebt. Wanneer jouw reis niet afhankelijk is van jouw spaargeld kun je dat geld op een andere manier inzetten en kun je blijven sparen voor de toekomst. Een inkomen genereren tijdens het reizen zorgt ervoor dat je in de periode voor je reis geen karig leven hoeft te leiden. 

2- Zingeving

Werkend reizen geeft jou het gevoel van zingeving. Het zal jou het gevoel geven dat je er écht toe doet wanneer je ook tijdens het reizen een inkomen genereert. Niet dat je er niet toe doet als je niet werkt, maar dat gevoel zal jij zelf meer ervaren als je aan jouw missie kunt werken terwijl jij een mooie reis maakt. Naast dat een inkomen handig is en je dus een bepaalde zingeving geeft, is werken ook gewoon ontzettend leuk als je iets doet waar je passie ligt. Heb jij je passie al ontdekt of ben je daar nog naar opzoek? Meld je aan voor een persoonlijke coaching sessie en ontdek waar jij je zingeving vandaan kunt halen. 

3- Support locals

Voldoende geld verdienen zorgt ervoor dat je de lokale mensen kunt steunen in het land waar jij op reis bent. Je hoeft je geld natuurlijk niet letterlijk weg te geven, dat zou zonde zijn van je inkomen. Ga eens een keer extra uiteten, doe je boodschappen eens bij de (relatief) dure plaatselijke supermarkt en koop eens wat ‘onzin’ op een markt bij een echte local. Op deze manier draag je bij aan het welzijn en de welvaart van de lokale bevolking. Wanneer je zelf op jouw centjes moet letten, valt dit snel af. Nog een voordeel dus van een reizend inkomen!

4- Geen kwaliteit inleveren

Je hoeft geen kwaliteit van leven in te leveren voor kwantiteit van dagen wanneer jij een inkomen genereert tijdens je reis. Oftewel: je kunt ongegeneerd genieten van een dagelijks kopje koffie op een terras zonder dat je bang bent dat je budget niet toereikend is. Ook wanneer je een keer een dikke tegenvaller hebt in de vorm van pech of iets dat defect is, hoef je niet direct je reis te verkorten.

5- Inkomen genereert dromen

Een inkomen genereert dromen. Echt waar? Ja! Hoe fijn is het om tijdens die prachtige reis, rustig te kunnen dromen over wat je gaat doen na jullie reis? Misschien durf je te denken aan een stukje grond in de zon of een leuk huisje voor ‘erbij’. Wanneer je werkt aan een groeiend inkomen en dus ook je vermogen groeit tijdens het reizen, zijn alle dromen welkom. You are working on it, dream about it. 

6- Levensstijl

Je kunt er voor kiezen om werken tijdens het reizen slechts een stukje van je leven te laten zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om het als een een heuse levensstijl te zien. Wanneer jij volledig locatie onafhankelijk kunt leven en werken, waarom zou je dan stoppen met reizen? Een inkomen genereren waar je maar wilt, hoe fantastisch is dat? Die keuze zelf kunnen maken is goud waard.

7- Een rijker mens

Je zal ‘rijker’ thuis komen als je onderweg werkt. Niet alleen figuurlijk rijker van alle mooie ervaringen en inzichten, maar ook letterlijk met meer geld op je bankrekening. Financiële rust is een belangrijke peiler voor algehele rust in je hoofd. Maakt geld gelukkig? Zeker niet als enige, maar het feit is wel dat je met een goed inkomen de mensen om je heen gelukkig kunt maken, waar jij dus weer gelukkig van kunt worden.

8- Ontwikkeling

Werken is ontwikkelen. Je zal je brein moeten pushen om scherp te blijven en jezelf te ontwikkelen. Wetenschap toont aan dat ontwikkeling een mens rijker en ouder maakt. Sta die ontwikkeling niet in de weg: voedt haar met een bezigheid waar jij scherp van blijft en jouw brein gezond houdt. Op deze manier kun je veel zelfbewuster werken aan een inkomen dat bij je reis past. 

Op zoek naar je eigen geluk

Dit zijn slechts 8 redenen om voor jouw vertrek al na te denken over werken tijdens je reis. Denk alvast na over het werk wat je wil gaan doen. Start ruim op tijd een business, helemaal gebaseerd op jouw kernwaarden en missie. Zorg dat deze business steady is. Daar ligt jouw geluk! Combineer dat geluk met de geweldige kans om een mooie reis te maken en je zal je zowel letterlijk als figuurlijk rijk voelen.

Geniet van dat gevoel en kies wél voor een inkomen tijdens het reizen!

Ben je benieuwd naar hoe je start met een locatie onafhankelijk bedrijf? Bekijk dan hier mijn Youtube video waarin ik je tips geef en mijn verhaal deel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *