In 7 stappen naar een inkomen waar jij mee op reis kunt

De combinatie reizen en werken spreekt lekker tot de verbeelding. Er zijn ongetwijfeld veel mensen die dat wel zouden willen maar dit niet voor zich zien. Het probleem is dat die mensen tegen het feit aanlopen dat ze niet weten hoe ze geld moeten verdienen, daar stagneren ze. Hoe krijg je het nu voor elkaar om een inkomen te genereren waarmee je op reis kunt?

7 eenvoudige stappen naar hét reizende inkomen

Ik ga het je makkelijk maken door deze 7 eenvoudige stappen! Volg deze stappen en stop pas als je het gewenste inkomen hebt. Over dat laatste stukje: dit is misschien wel lastiger dan dat je denkt.

Stap 1: Bepaal wat je kernwaarden zijn

Welk persoon zou jij willen worden? Het is best belangrijk als je dat van tevoren bepaalt. Ondernemen gaat niet alleen over zakelijke ontwikkeling, maar ook over persoonlijke ontwikkeling. Want een aantal van je huidige kernwaarden hebben je gebracht waar je nu dus weg wilt.

Sta er eens goed bij stil wat jij belangrijk in jouw (verdere) leven vindt en ga hier eens mee oefenen. Probeer al je beslissingen en nieuwe kernwaarden tegenover elkaar te zetten en kijk wat het antwoord volgens jou precies zou moeten zijn. Op deze manier oefen je met je nieuwe kernwaarden en word jij de persoon die je wilt worden. Weet je nog niet zo goed welk persoon je zou willen worden? Schrik dan niet! Begin bij de basis: wie ben jij en waar sta je voor. Langzaam maar zeker ontdek je dan wél wie je zou willen worden.

Stap 2: Bepaal je missie

Wat wil jij aan de wereld meegeven en achterlaten? Welk stukje van de wereld wil jij een beetje mooier maken? Wat gaat je dat voldane gevoel geven als je er iedere dag aan mag werken en een inkomen kunt genereren? Bepaal je missie aan de hand van je toekomstbeeld. Wat is je doel? Waar wil je nu eens een keer écht voor gaan? 

Stap 3: Bepaal een business concept

Nadat je je kernwaarden en missie hebt vastgesteld is het tijd om concreter te worden. Bepaal een business concept! Welk probleem los jij op? Op je eigen unieke manier, terwijl jij je missie aan het vervullen bent? Vervolgens bedenk je wie het meest lijdt onder dat probleem. Kies slechts 1 probleem en ga daarmee je missie vervullen. Dát wordt je business en daarmee je reizende inkomen. Door hier iedere dag mee aan de slag te gaan, word je daadwerkelijk de expert die je moet worden. Doe dit geheel op je eigen manier en tempo, er is geen goed of fout. Ben je benieuwd of je gemaakt bent voor een locatie onafhankelijk leven? Lees het in deze blog!

Stap 4: Start met het opbouwen van publiek

Wanneer je weet wat je business concept is, is het van belang om dit te gaan verspreiden. Op zoek naar publiek dus. Geef hen alle info en kennis die je hebt en bouw vervolgens aan een échte fanbase. Zorg dat deze fans je als waardevolle expert gaan inzien en bouw je status uit door steeds weer meer waarde te delen. Houd niets achter en zorg dat je transparant bent naar je publiek. Alleen op deze manier blijf je in vertrouwd contact en genereer je een inkomen waarmee je echt op reis kunt.

Stap 5: Bouw een sterk product ecosysteem.

Creëer een logische klantreis voor jouw klanten, deze is erg belangrijk. Zorg dat je op een simpele en heldere manier je aanbod kunt delen. Je klanten moeten alle info krijgen die zij nodig hebben op dat moment. Jij bent de expert, dus jij weet wat zij nodig hebben. Leer je klanten dan ook echt kennen en verdiep je in de normen en waarden. Houd het simpel genoeg, zodat jij het makkelijk begrijpt en jouw klanten ook. Wanneer jij het niet meer begrijpt wordt het alleen maar moeilijker. Op deze manier zal jij nooit moeten ‘vragen’, maar vinden jouw klanten de weg vanzelf naar jou.

Stap 6: Start een sterke communicatie

Zorg dat je een goed en krachtig verhaal hebt, wat mensen begrijpen. Als jij erg competent bent en je weet jouw business naar buiten te brengen, dan ben je een echte winner. Communicatie is key in het ondernemen, vergeet dat niet. Zeker als je het plan hebt om op reis te gaan en locatie onafhankelijk wilt werken met je klanten.

Stap 7: Wees consistent

De laatste stap: wees consistent. Dit is de stap waar het vrijwel altijd misgaat. Niemand blijft doen wat hij moet doen om zijn doelen te bereiken en missie te vervullen. De meeste mensen gaan wat ‘anders’ proberen, stoppen volledig of hebben geen geduld. Consistent bouwen aan je business, je missie zal je dan de doorbraak brengen die je zo graag wenst. Steeds iets anders proberen of opnieuw beginnen zal dat niet, houd dus vol!

Zeven stappen die je moet volgen, meer niet. Simpeler dan dit wordt het niet. En toch doet vrijwel niemand het. Vrijwel niemand slaagt hierin, omdat zij stap 7 niet weten op te brengen. Jij wel? 

Ga ervoor!

Ben je nieuwsgierig naar een reizend leven met een locatie onafhankelijk inkomen? Neem dan nu een kijkje op mijn Youtube kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *