Hoe worden jouw dromen werkelijkheid?

As we speak zijn Ronald en ik in Spanje. We hebben gisteren een akkoord gegeven op de vraagprijs van een huis. Een huis? Ja zeker! We hebben een ‘bod’ gedaan. Wij maken werk van onze dromen. Op dit moment laten we alle juridische zaken controleren door een advocaat en dan kan het zomaar zijn dat onze droom daadwerkelijk gerealiseerd is: een eigen huis in Spanje. Ons Droomhuis.

Gisteren tijdens het proosten met Sangría (ik maakte een uitzondering en dronk alcohol en beloofde mezelf vanmorgen dat dat nooit meer nodig is) vroeg ik me af hoe het kwam dat ik in staat ben om mijn dromen te realiseren. Dat wil ik graag met je delen. Wellicht heb je er wat aan. 

Ik heb geen dromen, ik heb verlangens

Ik heb geen ‘dromen’, ik heb verlangens. Je kunt de klok erop gelijk zetten. Zodra dit huis ‘gefixt’ is, komt er een nieuw verlangen in mij op. Een verlangen wat zo sterk is, dat ik het niet kan negeren. Ik voel het in mijn aderen, sta er mee op en ga er mee naar bed. Verlangens zijn sterker dan dromen. Een droom is surrealistisch en ‘vaag’. 

Van idee naar verlangen

Een verlangen begint met een idee. ‘Het lijkt me wel leuk om’ of ‘Ik zou ooit wel eens’.  Als ik deze zinnen uitspreek staat iedereen in mijn omgeving paraat. Ze weten dat er dan iets heel snel gaat gebeuren. Een idee wordt een verlangen als het een goed idee is. Als ik het ‘voel’, de vibe, de energie, mijn hart die sneller gaat kloppen (een veel betere reden dan dat het sneller gaat kloppen van de alcohol) en mijn zinnen die uit mijn mond blijven rollen, dan is het een verlangen. Pas dan worden je dromen ook iets waar je naar verlangt. 

Visualisatie

Het verlangen groeit met de dag. Hoe dat komt? Ik maak het visueel. Ik schrijf het op, teken het niet uit: want dan herken ik mijn eigen verlangen niet eens, maar zie het wel heel gedetailleerd voor me en schrijf het tot in detail uit. Zodat ik exact weet waar ik heen wil. Nu was dat een vrijstaand huis vlakbij Valencia met een stuk grond en een elektrisch hek. Met alleen blijven dromen kom je er niet. 

Weet wat je wel en niet nodig hebt

Als ik weet waar ik heen wil, maak ik een plan. Wat moet ik doen om die dromen werkelijkheid te laten worden? Wat heb ik nodig? Wat moet ik vooral niet doen? Misschien is die laatste vraag wel waarom ik zo goed ben in doelen realiseren: ik breng in kaart wat ik niet kan gebruiken op mijn weg naar dat doel.

Denk aan twijfel, angst, onzekerheid, vraagtekens en goedbedoelde-maar-destructieve-adviezen. Door deze in kaart te brengen kan ik die kaart erbij pakken als zij zich melden. En geloof me: dat doen ze. Vandaag ben ik misselijk van de alcohol. Gister was ik misselijk van de spanning, zenuwen en angst. Maar ik wist dat ze zouden komen. Alleen stonden ze op mijn ‘Wat Heb Ik Niet Nodig-lijstje’. En dus kon ik ze negeren.

Ga eens doen wat je moet doen

Zo kon ik blijven doen wat ik moest doen. Weet jij tot op de dag wat je moet doen om jouw dromen te realiseren? Ja? Mooi! Ga het dan nu maar eens doen. No.Matter.What.

Ook op de dagen dat je geen zin hebt. Geen vertrouwen hebt. Je niet zo lekker voelt (lees: met een kater). Overvallen bent door twijfel en angst. Gewoon altijd. Dat is wat ik doe. Ik doe altijd wat ik moet doen en ik wijk nooit van mijn plan af.

Maakt mij dat een stoïcijns persoon? Misschien wel. Maar geloof me: wel een stoïcijns persoon wat het leven leidt zoals zij het wil. Ik zie vaak zat mensen stoïcijns gedrag vertonen ten nadele van zichzelf: niet sporten, werk doen waar ze ongelukkig van worden, stoïcijns in een relatie blijven waar ze letterlijk neergeslagen worden en stoïcijns te veel calorieën blijven eten terwijl hun lichaam alle alarmbellen laat rinkelen. Kies jij even hoe je stoïcijns in wilt zetten: ten gunste of ten nadele van jouw leven?

Doen wat je moet doen: that’s it. Zo eenvoudig en toch wordt het door vrijwel niemand uitgevoerd. Mensen die willen afvallen eten pizza. Mensen die fit willen worden kijken Netflix. Mensen die rijkdom willen ervaren werken waar ze weinig betaald krijgen. Mensen die willen reizen gaan dagelijks naar hetzelfde kantoor.

Ga eens doen wat je moet doen. Stap eens uit die comfortabele en veilige zone en ga gewoon doen wat je moet doen om jouw dromen en dus verlangens te vervullen.

Voel je het vuurtje?

Voel je het vuurtje niet branden? Dan is jouw verlangen niet groot genoeg. Dan is het een droom die je wel zou willen ‘krijgen’, maar niet zelf voor wilt werken. Dat is geen verlangen. Voor mij is dat bijvoorbeeld een Ferrari. Het lijkt me super cool om die te hebben (droom). Maar geen enkele vezel in mij gaat ‘aan’ van dat ding. Ik ga er zelf geen plan voor maken. Het doet me niks en dus is het geen verlangen.

Waar gaat jouw hartje sneller van kloppen? Zoom daar eens op in. Ga dat eens uitvergroten en wakker het vuurtje aan. Breng jouw dromen en vervolgens verlangens eens in kaart. En maak een goed plan voor hoe je die kunt realiseren. Ga dat plan dan eens volgen. Zonder uitzondering. Wees eens stoïcijns ten gunste van jouw verlangen.

Een andere input zorgt voor een andere output

Geloof me: verlangens vervullen is verslavend. Als je eenmaal weet hoe ‘het’ werkt, dan kun je realiseren wat je wilt. Maar je moet het wel echt voelen. Anders gebeurt er niets. Lees: dan doe jij niets. Niets anders dan je nu doet. En met de input die je nu geeft krijg je de output die je nu krijgt. Een andere input zal zorgen voor een andere output.

Naar welke output verlang jij? Wat zijn jouw dromen en waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wil je daar eens over sparren? Plan dan een strategie sessie in. Ik help je graag!

Liefs, Liesbeth

PS: We zijn een community gestart voor een Nieuwe Norm: Reizen, Leven & Werken in Vrijheid. Word nu lid en maak het verschil!

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *