Heb jij enig idee hoe geloofwaardig je bent?

Jij bent geloofwaardig. Je gelooft dat misschien niet, maar het is echt zo. Sterker nog: jij bent denk ik de meest invloedrijke persoon in jouw eigen leven. Hoe werkt dat voor jou momenteel? Haal je eruit wat er in zit? Of ben je je niet bewust van dit feit?

Leef je leven

Misschien dat je nu denkt: ‘nou, dat valt wel mee hoor, ik ben niet zo geloofwaardig en anderen zijn veel sterker in het geven van hun mening’. Zie hier het bewijs: je gelooft van jezelf dat anderen een sterkere mening en meer geloofwaardigheid hebben. Waar ik naartoe wil met je? Dat jij je leven gaat leven! Dat je er alles uit gaat halen wat jij eruit wil halen. Dat je je niet meer tegen laat houden. Door niets of niemand.

Jij gelooft niet in je eigen geloofwaardigheid

De wereld is een beetje gek aan het worden. En dat komt deels doordat jij niet in jouw eigen geloofwaardigheid gelooft. En er dus te weinig gebruik van maakt. Jij tilt aan je eigen woorden niet net zo zwaar als aan de woorden van een ander, dat denk je. Maar niets is minder waar. Je vindt het juist fijn als een ander jou erkenning biedt voor wie je bent of wat je doet. En vervolgens is de kans groot dat je zegt: ‘nou, dat valt wel mee hoor zo goed ben ik niet’. Herkenbaar?

Welke woorden geloof jij?

Je leeft weer vrolijk door met de gedachte en wetenschap dat je ‘niet zo goed bent’. Terwijl zojuist iemand probeerde om jou een welgemeend compliment te geven. Je nam hem niet in ontvangst. Je koos ervoor om jouw eigen woorden meer te geloven dan de woorden van diegene. Ik houd ervan he: geloven in jezelf. Maar dan moet je het wel goed inzetten.

Als jij graag iets wil veranderen aan je leven en wat meer eigen regie zou willen hebben, dan raad ik je aan om wat meer naar jezelf te gaan luisteren. Voordat je dat doet zal je eerst tegen jezelf moeten zeggen wat je zo graag wil gaan geloven. Ook al geloof je dat nu nog niet, maar dan heb je wel een doel.

Reken niet op je oerbrein

Overtuigingen als ‘dat is niets voor mij’, ‘ik kan dat niet hoor,’ ‘voor anderen is het makkelijker’ gaan als een welwillende worm onder jouw huid zitten. Jouw aloude oerbrein gelooft dit direct, want dit bespaart energie (je gaat tenslotte niets doen om het tegendeel te bewijzen) en je bent veilig (want je zit al jaren in een bekende situatie). Op jouw brein hoef je dus niet te rekenen: die trapt namelijk wel in die valse waarheden.

Wilskracht, verlangen en doorzettingsvermogen

Waar je wel op kan rekenen? Op je wilskracht, verlangen en doorzettingsvermogen! Je mag de dingen die je graag wil gaan geloven gaan zeggen over jezelf en tegen jezelf. Zelfs als je ze nu nog niet gelooft. Vertrouw maar op je eigen geloofwaardigheid!

Weet je nog hoe sterk en succesvol je daarmee was de afgelopen jaren? Weliswaar met de waarheden die jou niet perse verder hielpen, maar toch. Het was een mooie oefening voor het echte werk. Dat echte werk kan nu beginnen. Vóór jou. In plaats van tegen jou.

Het is tijd voor jou

Al die overtuigingen waar je nu in bent gaan geloven hebben jou niet gebracht waar je wilde zijn. Dus het is nu tijd voor jou. Tijd om jouw geloofwaardigheid in te gaan zetten.

Zeg maar tegen jezelf dat het wel kan. Dat jij het wel kunt. Dat je het waard bent. Dat je goed genoeg bent. Ga het maar zo vaak tegen jezelf zeggen dat je het gaat geloven. Onderschat jouw eigen geloofwaardigheid niet. Je hebt het jaren onbewust ingezet op een manier die destructief was wellicht. Zet het nu maar constructief in. Ga maar leven. Omdat jij het waard bent!

Liefs, Liesbeth

Meer weten over mijn leven? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *