Dé gouden tip: neem een handig mens mee!

Ik zou wel ‘’even’’ gaan reizen. Ik zou wel ‘’even’’ een bus kopen, inrichten als camper en dan door Europa gaan reizen. Dat was het eerste plan. Ik was alleenstaande moeder van twee kinderen en beiden keken zij mij wat vragend aan: ’Wat wil je precies gaan doen mam?’ Ik zag mijn dochter denken: ‘’ik moet heel snel op kamers…’’ Ik zag mijn zoon denken: ‘’dat zullen we nog wel eens zien…’’ Ik kreeg van iedereen de vraag: ‘’Hoe ga je dat in hemelsnaam doen, je bent niet eens handig?’’ Ik vond het een bemoeizuchtige vraag, wist ik veel!

Ik haat vragen waar ik geen antwoord op heb. Al helemaal als de mensen die ze stellen hun wantrouwen in mijn plannen niet onder stoelen of banken steken. “Dat gaat jou toch NOOIT lukken?!” hoorde ik dan weer voor de zoveelste keer. Ik bleef vertrouwen houden en was natuurlijk wat koppig.

Ikea kasten met een handleiding: zo handig ben ik!

Deze lieve bemoeizuchtige mensen hadden natuurlijk he-le-maal gelijk. Wanneer ik mijn plan daadwerkelijk in mijn eentje had moeten fixen, was het nooit gebeurd. Ik ben namelijk ongelooflijk onhandig. Ik ben best slim, zeker. Ik kan veel dingen goed, zolang het maar ‘met mijn hoofd’ op te lossen is. Zodra het fysieke oplossingen behoeft, dan haak ik af. Ik ben de beste Ikea kasten in elkaar zetter. Ik volg namelijk letterlijk wat er in de handleiding staat, en houd zelfs netjes een paar schroefjes over!

Handigheid zit niet in mijn genen

Vraag mij alleen niet of ik een gat wil boren, ik weet simpelweg niet welk materiaal ik daarvoor nodig moet hebben. ‘’Een boor natuurlijk, ik hoor je denken’’. Zover kom ik nog, maar onderschat het niet. Er is gebleken dat ik regelmatig een schroeftol aan zag voor een boor. Beiden blijken toch een ander doeleinde te hebben. Handigheid zit dus zeker niet in mijn genen, maar hoe dacht ik dan alles in mijn eentje te kunnen regelen?

Mijn vader is ontzettend handig, dat moet ook wel: hij leeft met mijn moeder samen. Ik heb hier dus duidelijk de genen van mijn moeder. Eierdopjes hadden een levensduur van twee zondagen bij ons thuis. Zet mijn moeder en mij samen in een Blokker en je hebt gegarandeerd lol voor tien! Geef ons ook nog wat geld mee want we hebben best wat te vergoeden. Ondanks dat we ons best doen en extra opletten is er altijd wel iets wat mis gaat. Borden die omver vallen, glazen die uit de schappen kletteren en wij die vervolgens op de grond liggen van de slappe lach.

Niet handig, wel slim!

Ik neem mijn taak als ouder serieus en heb die handigheid uiteraard doorgegeven. Leff kreeg hem en heeft hem omarmd, gelukkig! Geef hem een nieuwe controller van zijn X-Box en terwijl hij zegt hoe voorzichtig hij er mee omgaat, hangt de doos toch perongeluk ondersteboven en ligt het apparaat op de grond. Wat zou ik toch graag handig zijn, gewoon alles kunnen oplossen. Dat is helaas niet zo, maar ik ben wel slim!

‘’Die gast is knetter handig’’

Misschien was de wens de vader van de gedachten toen ik besloot te gaan reizen met een zelfgebouwde bus. Iets met ‘’law of attraction’’. Die ene wet bleek niet sterk genoeg om mijn handigheid te gebruiken voor het omtoveren van een bus naar een camper. Die wet had wel voldoende power om een mens in mijn leven te brengen die mij hierbij kon helpen. Ronald! Los van het feit dat Ronald mijn lievelingsmens is, is die gast dus knetter handig! Hij kan alles maken en opknappen en dat is een verademing tijdens het reizen.

Ik draai mij al om in de camper en een kastje laat los, Ronald fixt het. Leff zijn controler valt weer uit elkaar, Ronald maakt hem. Elektronica, systemen en motoriek: alles dankzij Ronald. Vergeleken met hem kan ik niets, maar zo vullen wij elkaar weer aan zeggen ze toch?

Mijn tip: neem een handig iemand mee! Hoe leuk is het als dat dan ook nog je lievelingsmens en grote liefde is! Wie weet vind je op Tinder wel de perfecte travel mate, die ook nog eens handig is. Als ik erop terugkijk? Op geen enkele wijze had ik in mijn eentje kunnen doen wat Ronald de hele reis deed: alles wat ik kapot maakte of alles wat er ‘’gewoon’’ mee stopte, kon hij weer fixen.

Gouden handen zijn goud waard, zeker als je met een camper reist!

4 reacties

 1. Oke goeie tip, ik moet dus naast een bus zoeken ook een handige Harry erbij vinden die met mij wil reizen? Thanks voor de tip lol.
  Ik ben net als jij, totaal niet handig wel slim in het bedenken van oplossingen die ik vervolgens niet zelf kan maken.
  Ik lig in een druk om jouw tekst, maar ik moet toch een oplossing gaan bedenken voor als ik op reis kan gaan. Hoe doen andere alleenstaande, niet zo handige, maar toch slimme vrouwen dat toch?

  1. Haha dank je wel Ingrid! Leuk te horen! Veel vragen stellen en meekijken: dat helpt al zoveel!
   En met gekijkgestemden omgaan: zij weten wat je tegen komt en helpen graag!❤️

 2. *en past direct haar Tinder profiel aan*

  Haha. Heerlijk geschreven en oefff ook nog herkenbaar ook. Toch ga ik er ook voor en met behulp van de Law of attraction gaat het me zéker lukken. Deze law heeft er namelijk ook al voor gezorgd dat ik afgelopen 2 maand in Spanje heb mogen werken. Dus alle vertrouwen en onwijs veel zin in de toekomst. Kom maar door. Met of zonder handige Harrie…

  1. En zo is dat!! Harrie is niet onmisbaar hoor, mag ook een handige Henriette als BFF ofzo zijn: digitaal advies helpt je ook al!👌💫

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *