Tip 1: Neem een handig mens mee!

Ik dacht dat ik het allemaal wel in mijn eentje kon en dat ik handig genoeg was. Ik zou wel ‘even’ gaan reizen. Ik zou wel ‘even’ een bus kopen, inrichten als camper en dan door Europa gaan reizen. Dat was het eerste plan. Ik was alleenstaande moeder van twee kinderen en beiden keken zij mij wat vragend aan: ’Wat wil je gaan doen mam?’ Mijn dochter zag ik denken: ‘ik moet heel snel op kamers’. Mijn zoon zag ik denken:’ dat zullen we nog wel eens zien’. 

Wist ik veel

Ik kreeg van iedereen de vraag: ‘hoe ga je dat doen?’. Ik vond het een bemoeizuchtige vraag. Wist ik veel. Ik haat vragen waar ik geen antwoord op heb. En al helemaal als de mensen die ze stellen hun wantrouwen in mijn plannen niet onder stoelen of banken steken. “Dat gaat jou toch NOOIT lukken?!” ‘Hm heus wel’, dacht ik.

Ik ben echt niet handig

Deze lieve bemoeizuchtige mensen hadden natuurlijk he-le-maal gelijk. Wanneer ik mijn plan daadwerkelijk in mijn eentje had moeten fixen, was het nooit gebeurd. Of ik had 180 graden handiger moeten worden. Ik ben namelijk ongelooflijk onhandig. Ik ben best slim: zeker. Ik kan veel dingen goed. Zolang het maar ‘met mijn hoofd’ op te lossen is. Zodra het over fysieke oplossingen gaat, dan haak ik af. Nee handig zijn is niet mijn ding.

Ik ben de beste ‘Ikea kasten in elkaar zetter’, die je kent. Ik volg namelijk letterlijk wat er in de handleiding staat. En houd dan ook nog netjes een paar schroefjes over. Maar vraag me niet of ik een gat wil boren. Ik weet simpelweg niet welk materiaal ik daarvoor nodig heb. ‘Ja, een boor natuurlijk’. Okay, helder, zover kom ik ook nog. Maar, er is gebleken dat ik regelmatig een schroeftol aanzag voor een boor. Beiden blijken een ander doeleinde te hebben?

De genen

Mijn vader kan alles maken. Dat moet ook wel: hij leeft met mijn moeder samen. Ik heb hier duidelijk de genen van mijn moeder. Eierdopjes hebben een levensduur van twee zondagen bij ons thuis (die dingen lijken ons te haten of we laten ze gewoon steeds weer vallen). Zet mijn moeder en mij samen in een Blokker en je hebt lol voor tien. Geef ons ook wel wat geld mee: we hebben dan namelijk best wat te vergoeden. Ondanks dat we ons best doen en extra opletten, is er altijd wel iets wat mis gaat.

Moeders ziet wat leuks en roept mij. Ik vergeet dat ik voorzichtig iets aan het doen was, draai me om en zwaai een stapel borden omver. Zie je, ook weer zo’n handig voorbeeld. Of moeders gaat netjes goed aan de kant voor een tegenligger in het pad met de glazen. Alleen is het pad niet zo breed als zij dacht. En dus liggen wij naast die glazen op de grond. Van de slappe lach.

Handigheid doorgegeven

Ik neem mijn taak als ouder serieus en heb mijn eigen handigheid uiteraard doorgegeven. Leff kreeg hem en heeft hem omarmd. Hij is ontzettend ‘handig’. Geef Leff een nieuwe controller van zijn X-Box en terwijl hij zegt hoe voorzichtig hij er mee gaat doen (zelfkennis) was de doos toch per ongeluk ondersteboven en ligt het ding op de grond.

The law of attraction

Wat zou ik graag handig zijn. Gewoon al-les kunnen oplossen. Misschien was de wens de vader van de gedachten toe ik besloot te gaan reizen met een zelfgebouwde bus. Iets met law of attraction. Die wet bleek niet sterk genoeg om mijn handigheid om te zetten in de competentie een bus om te bouwen tot camper. 

Maar de wet had wel voldoende power om een mens in mijn leven te brengen die mij hierbij kon ‘helpen’. In de vorm van Ronald. Los van het feit dat Ronald mijn Lievelingsmens is, is die gast dus knetter handig. Hij kan alles opknappen en maken. En dat is dus een verademing terwijl we reizen.

Ik draai me om in de camper en een kastje laat weer los. Ronald fixt het. Berini, de scooter, stopt 25 km van de camper met rijden terwijl het 34 graden is. Ik blijf kalm: ik vertrouw op Ronald. Leff zijn controller valt weer uit elkaar. Ronald weet hem te maken. De hele elektronica, systemen en motoriek: Ronald regelt het allemaal.

Mijn grootste tip

Vergeleken met hem kan ik niets. Ja: bedenken hoe het zou zijn als het weer werkend was. Mijn grootste tip aan jou is dan ook: neem een handig mens mee. Ben je zelf niet handig? Maak een account aan op Tinder en wie weet vind je daar jouw ‘Life Travel Mate’ en is hij nog handig ook! 🙂

Als ik erop terugkijk? Op geen enkele wijze had ik in mijn eentje kunnen doen wat Ronald de hele reis deed: alles wat ik sloop of wat er ‘gewoon’ mee stopte, weer fixen.

Gouden handen

Gouden handen zijn dus goud waard. Zeker als je met een camper reist. Zorg dus dat je handig bent, en ben je dat zelf niet? Zorg dan dat je een handig mens meeneemt!

Liefs, Liesbeth

Meer weten over mijn leven? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *