Doel halen als plakband pulken

Dit was een van de blogtitels die ik had opgeschreven tijdens een braindump. Ik doe dat vaak: ik schrijf dan alles op wat er in mij opkomt. Dat brengt vaak ruimte en goede ideeën met zich mee. Ik moet eerlijk zeggen: ik had geen idee wat ik bedoelde met “doel halen als plakband pulken”.

Antwoorden vind je in beweging

Om te ontdekken wat ik bedoelde, ben ik het maar gaan ervaren. “Antwoorden vind je in beweging” zeg ik altijd tegen mijn klanten. Een betere manier om te ontdekken wat ik bedoelde, dan het maar te gaan ervaren had ik dan ook niet. Ik pakte een rol plakband en begon te ‘pulken’.  Het duurde niet langer dan 5 seconden voordat ik begreep waar ik eigenlijk op doelde. Het ging stroef. Het ging ongemakkelijk en het plakband brak waar ik niet wilde.

Stroef, nooit easy en anders dan je zou willen

Plakband pulken is dus een best goede metafoor voor het behalen van een doel: het gaat stroef, het loopt nooit easy en soms loopt het totaal anders dan je graag zou willen. Dit alles moet je accepteren, ook al is dat soms lastig. Maar als je plakband nodig hebt, geef je niet op. Je blijft pulken, je blijft proberen de band in de volle breedte af te laten rollen. Net zo lang als jij nodig hebt, tijd maakt niet meer uit. Dat zou je met jouw doel ook moeten doen.

Je levensdoel

Wanneer het je levensdoel is om locatie onafhankelijk te worden en reizen te combineren met werken, zal dit niet zonder slag of stoot gaan. Misschien zit je zelfs nog in een totaal tegenovergestelde situatie: op een vaste locatie, met een locatiegebonden job en heb je nog niet echt zicht op hoe je dan locatie onafhankelijk zou kunnen werken en reizen. Heb je al een concreet levensdoel? Of zweeft alles nog los in je hoofd? Dat doel ga je echt wel vinden, geduld is een schone zaak. 

Stapje voor stapje naar je doel

Onwetendheid gaat jou niet helpen in je strijd om je doel te realiseren. Sterker nog: die onwetendheid gaat jou testen to the max. Je oerbrein houdt niet van onduidelijkheid, onwetendheid en veranderingen. Dat oerbrein zal er alles aan doen om je van je wilde plannen af te houden. Je zal dus geduldig moeten zijn en stapje voor stapje moeten ‘pulken’. Dan scheurt er weer een stukje af en moet je weer van vooraf aan beginnen, that’s life.

Nooit opgeven

Wanneer je tijdens het bouwen naar een nieuwe toekomst dikke tegenvallers te verduren krijgt, is het belangrijk om niet direct op te geven. Opgeven is iets wat toch een beetje in ons zit, maar dat moet je overwinnen. Nooit opgeven, begin rustig weer opnieuw.

Realiseer je dat je ongetwijfeld wijzer bent geworden van die tegenslag. Die plakband leert jou tijdens het pulken ook hoe dun en fragiel het is. Hoe hard het plakt en op welke wijze je de rol het beste vast kunt pakken om de grootste ‘hele’ stukken van de rol te krijgen. Los je onwetendheid op door kennis te vergaren. Ga in gesprek met mensen die verstand hebben van wat jij precies wilt en welk doel jij zou willen behalen. 

Laat je inspireren 

Als jij nog niet precies weet hoe je jouw droom kunt realiseren, laat je dan inspireren en informeren door mensen die weten welke stappen jij moet volgen. Je hoeft het niet alleen te doen. Kijk om je heen en vraag hulp, je hebt het immers nog nooit gedaan dus hoe zou het in hemelsnaam in een keer moeten lukken?!

Geef jezelf een eerlijke kans. Dat is niet door de rol door je kamer te gooien als het even niet lukt. Of een nieuwe rol te pakken. Als je levensdoel jou wat waard is, geef jezelf dan de tijd. Begin steeds weer opnieuw met pulken. Desnoods met je tong uit je mond. Het mag best wat moeite kosten om dat doel te halen.

De beloning is het waard

De beloning is het straks allemaal waard: dat jij jouw leven kunt leiden zoals jij dat zo graag zou willen. In vrijheid en in regie. Als je het plakband eenmaal hebt opgeplakt, denk je niet meer aan het gepulk. Doorsta het met een rechte rug en lach erom als je jouw locatie onafhankelijke leven uiteindelijk hebt bereikt.

Een mooi begin van jouw doel behalen is een braindump. Schrijf eens alle ‘briljante’ ideeën op, zonder na te denken of ze wel of niet haalbaar zijn. Pak dat lijstje er later weer eens bij. Wie weet ‘zie’ je dan ineens hoe je die ideeën kunt gebruiken.

Mijn gekke titel “doel halen als plakband pulken” werd ten slotte ook een blog welke jij tot het einde las. Ben jij klaar om je doel te behalen en te blijven ‘pulken’?

Ben je benieuwd hoe ik mijn doelen behaal? Volg mij via mijn video’s op Youtube en ontdek mijn ervaring van een locatie onafhankelijk leven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *