De discipline van succesvolle mensen

Je kent ‘ze’ vast ook wel: van die mensen bij wie alles vanzelf lijkt te gaan. Die nooit eens wat drama delen, mooi gekleed zijn, voldoende geld hebben, mooie locaties bezoeken en geluk uitstralen. De mensen die ‘succes’ hebben in hun leven. En dan is succes wat mij betreft gericht op succes in het leven. Niet zozeer in een goede baan, een dikke omzet of grote auto’s. Sterker nog: weet je waarom de succesvolle mensen nu zo stralen? Omdat zij in stilte door de shit zijn gegaan en als een malle discipline tonen.

Geen mazzel nodig 

Deze succesvolle mensen hebben continue de discipline opgebracht om te komen waar zij wilden zijn. In tegenstelling tot veel mensen die alleen maar wijzen naar die succesvolle mensen. Vol afgunst nog wel: ‘Ja, voor hen is het makkelijk: als ik zo veel geld had zou ik ook iedere dag gaan trainen met een personal trainer’, ‘geld maakt geld he; als je geen geld hebt, zal je nooit veel geld kunnen verdienen’ en ‘ja, zij hebben gewoon mazzel gehad. Bij mij is dat anders’. Dit zijn dingen die ik vaak hoor. Geloof mij: zij hebben geen mazzel gehad. Zij hebben knetterhard gewerkt zodat zij geen mazzel nodig hadden.

Deze succesvolle mensen maakten zo’n duidelijke keuze dat zij ‘toevallig’ tegen de juiste mensen aanliepen. Dat kan zeker. Dat is wat het Universum faciliteert. Als jij een duidelijke keuze maakt en laat zien dat je daar echt voor gaat, zal het Universum jou eerst testen en dan belonen. Try it.

De juiste discipline

Die succesvolle mensen hebben (met name toen zij nog niet in the spotlights stonden) het harde werk gedaan. Ze hebben het werk gedaan wat moest gebeuren. Of ze het nu leuk vonden of niet. Of ze er nu zin in hadden of niet. Of het nu pijn deed of niet. Zij hebben de discipline opgebouwd om hun plan te realiseren.

Zij hebben geen droom. Zij hadden een droom en maakten daar een plan van. En dat plan werd nauwkeurig gevolgd en het succes werd zichtbaar. Zij bleven dus niet alleen dromen, maar realiseerde hun droom. Vrijwel altijd sijpelt die discipline door op ieder vlak van het succesvolle leven. Wanneer de discipline in jouw systeem zit, zal je het zo waarderen dat je niet meer zonder wilt. En dat is wat je ziet: discipline op gebied van sport, voeding en mentale gezondheid.

Extreme vs normale succesvolle mensen

Tenzij je nog niet voldoende lessen over jezelf hebt geleerd en je het succes nog niet kunt beheersen, dan vliegen er nog wel eens een aantal uit de bocht. De discipline wordt dan nog niet goed ingezet. Denk aan jonge voetballers die al hun hele leven gedragen worden en het succes nog geen goede plek kunnen geven, omdat ze zichzelf nog niet goed kennen. Denk aan de artiesten die hun sterrenstatus wat te letterlijk zijn gaan nemen en zich de lucht in snuiven. Dat zijn extreme ‘succesvolle’ mensen. Die er altijd zijn. 

Ik doel juist op de groep succesvolle mensen die jij ziet. Waar je tegenop kijkt. Die je bewondert en soms wil je ook gewoon zijn waar zij zijn. Realiseer je dan goed hoe zij daar zijn gekomen. Door aan de start van hun lange weg, in stilte het werk te doen. Zich te omringen met mensen die hen verder kunnen helpen. Niet leeg laten zuigen door energievreters die niet mee willen op die reis naar succes. Zij doen wat ze moeten doen. Zowel geestelijk als fysiek. Zij hebben een groot verlangen, genoeg discipline en zijn bereid alles te doen om dat verlangen te vervullen.

Het plan is heilig

Dan maken zij een goed plan. Zodat zij exact weten wat hen te doen staat. Zij laten zich niet afleiden. Dat plan is heilig. Komt er iets tussendoor? Jammer, dat moet wijken. Het plan is heilig. Weer zo’n voorbeeld van discipline tonen. Daar is veel tijd aan besteed. Want een goed plan hoef je alleen maar te volgen.

Vervolgens laten zij hun doorzettingsvermogen werken. Zij blijven doorgaan. Desnoods huilend. Met knikkende knieën en een trillende stem. Maar ze stoppen niet. Ze doen wat ze moeten doen. Er is vrijwel niemand die succes als cadeau kreeg. Mocht je zo’n succesvol mens tegenkomen, weet je wat je dan moet doen? Hem of haar vragen stellen. Benut al zijn of haar kennis en informatie. Leer van deze persoon. En geef niet op. De kans dat hij of zij jou graag op weg helpt is groot.

Succes is nooit toevallig

Succesvolle mensen hebben namelijk vaak zelf ook meerdere mentoren en hulp van buitenaf gekregen en weten hoe lastig het is om succes te bereiken. Tik hen op hun schouder en leer van hen.  Succes is nooit toevallig. Daar is ten alle tijden veel discipline aan te pas gekomen. Waar kun jij vandaag al discipline opbrengen? Want het begint klein. Als een lawine.

Ik wens je veel discipline.

Liefs, Liesbeth

Meer weten over mijn leven? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *