De kracht van gelijkgestemden: een soortgelijke droom

Gelijkgestemden: dit woord klinkt altijd een beetje zoetsappig vind ik. Maar man: wat zijn gelijkgestemden goud waard. Mensen met een soortgelijke missie in hun leven. Een soortgelijke droom of levensvisie, hoe mooi is dat? Stop een groepje soortgenoten bij elkaar en er ontstaat gegarandeerd magie. Ik laat het je zien!

Net een beetje anders

Mensen die reizen en werken graag willen combineren zijn een beetje anders. Net een beetje anders dan de rest en daar is niets mee. Grote kans dat je je niet altijd herkent in de zorgen van je buurvrouw, die op haar beurt niet moet denken aan een verplaatsend bestaan. Wanneer je wat moeite hebt met de 9-5 cultuur, de drukdrukdruk-statussen en de ratrace waarvan je je afvraagt waarom je die überhaupt rent, zal je je soms wat anders en onbegrepen voelen.

Weerstand

Mijn wens om in een camper door Europa te reizen was enorm sterk. De weerstand die ik van mensen om mij heen kreeg was alleen net zo sterk. Weerstand in allerlei vormen. Van vraagtekens tot uitgesproken wantrouwen in mijn vermogen om mijn droom te realiseren. Zij vonden mij een beetje gek. Dat was ik misschien ook wel? In ieder geval wel vergeleken met de norm.

De norm

De norm die wij als maatschappij hebben geaccepteerd is voor velen de basis. Een levensstijl waar de meesten goed in passen en zich ook echt wel gelukkig voelen. Een opleiding volgen, leuke baan starten, goed verdienen, huis kopen en vervolgens dat werk blijven doen om het huis af te betalen. Niets mis mee als je hier gelukkig van wordt. Sterker nog: superfijn voor je.

Wanneer die norm niet 100%  jouw hart vervuld met warmte, en je graag meer van de wereld wilt zien, minder standaard dagen wilt beleven en meer avontuur wilt ervaren, is de kans groot dat je wat weerstand ervaart van de mensen om je heen. Zodra je jouw wensen en dromen uitspreekt komt die weerstand op je af. 

“Ik moet er niet aan denken”

Die weerstand heeft echt niet altijd met jaloezie te maken. Dat is een groot misverstand als je het mij vraagt. Echt niet iedereen vult zichzelf automatisch met jaloezie als jij denkt dat je het beste plan ever hebt. Sommige mensen moeten oprecht niet denken aan een nomadenbestaan, en dat is ook prima. Als ze jouw droom maar niet afkeuren.

Er zijn mensen die weigeren eigenaarschap te nemen over hun eigen leven en schieten op een ieder die dat wel doet.

Anders communiceren met gelijkgestemden

Wat is het toch anders communiceren met gelijkgestemden. Wanneer je in een ruimte komt waar mensen precies snappen wat jij wilt, voel je een soort ‘Zwaard van Damocles’ van je schouders afvallen. Het is niet meer nodig om je te verdedigen (als je dat al deed), je kunt vragen stellen, nog wildere dromen uitspreken en brainstormen zonder dat je voor gek wordt verklaard.

Van dromen naar plannen

Ontmoetingen met gelijkgestemden veranderden het zicht op mijn dromen compleet. Ze lieten mij inzien dat mijn dromen plannen waren geworden. Ze waren mijn hoop in bange dagen: ik benutte hen als ijkpunt. Wanneer je met mensen bent die soortgelijke dromen, verlangens, wensen en ideeën hebben zal je merken dat je zelf ook weer steeds creatiever, enthousiaster en energieker wordt. Zij maken jouw dagen letterlijk leuker en je ontdekt allerlei nieuwe dingen. Zo zet jij je dromen daadwerkelijk om in echte plannen. 

Doseren is the key

Moet je dan afstand nemen van de mensen die niet zo enthousiast zijn over jouw nieuwe leven? Wat mij betreft niet. Maar je kunt wel doseren in wat je hen wel en niet verteld. In wat je wel en niet met hen bespreekt. Misschien blijft jullie vriendschap wel veel waardevoller als je andere parts of life bespreekt. En zijn die er niet meer? Dan is het vroeg genoeg om inderdaad de vraag te stellen of deze vriendschap je nog wat brengt.

Krijg de antwoorden waar je naar zoekt

Zoek mensen met soortgelijke ideeën: je zal op veel vragen antwoord krijgen. Je stelt ten slotte de vraag aan mensen die ook daadwerkelijk het antwoord hebben. Je kunt jouw kennis en ervaring delen en je kunt liften op de energie die ontstaat als je like minded people bij elkaar brengt. Hoe bijzonder is dat?

Om deze vibe extra te stimuleren ben ik de Community Reizen, Werken & Leven in Vrijheid gestart. Wees welkom om hier jouw gelijkgestemden te ontmoeten!

Tell me: wat is het mooiste inzicht dat jij kreeg van een gelijkgestemde?

Liefs, Liesbeth

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *