Wat je niet moet doen als je locatie onafhankelijk wilt worden

Laat ik vooropstellen dat ik je graag juist alle handvaten geef om wel een locatie onafhankelijk leven te creëren waar je zo naar verlangt. Met mijn Community, Socials, Coaching en e-mails wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren en motiveren om alles uit hun leven te halen wat er in zit. En hen letterlijk op weg te helpen daarmee. Hen helpen om hun leven echt te gaan beleven.

Maar ik wil je ook wat ‘anti-handvaten’ geven: een vijftal punten die je gewoon NIET moet doen als je locatie onafhankelijk wilt leven. Dit gaat je namelijk niet op weg helpen en werkt je juist tegen. Ik laat ze je graag zien. 

1- Meningen vragen

Wat je ook doet: vraag niet de mening aan jouw omgeving. De kans dat zij jou gaan bestoken met allerlei gevaren en ‘beren op de weg’ is groot. Het is namelijk niet hún droom om locatie onafhankelijk te zijn. Zij hebben dus geen idee wat het voor jou betekent om locatie onafhankelijk te worden en reizen & werken te kunnen combineren. Zij zullen jou, uit bescherming, bij hen willen houden en hun best doen jou op andere gedachten te brengen. Zij zullen alles uit de kast trekken om jouw plannen te beïnvloeden. Zeker als je nog in oriënterende fase bent, kan dat jou onzeker maken. En je hebt al zoveel onzekerheden als het gaat om de realisatie van dit plan. 

2- Vasthouden aan zekerheden

Heb jij nu een vaste baan, een koophuis en ga je ieder jaar naar dezelfde camping op vakantie? Laat dat dan eens los. Natuurlijk is er een ritme te creëren in jouw vrijere leven (graag zelfs), maar er zijn meer onzekerheden dan zekerheden. Hecht niet aan materialen. Laat zekerheden los. Hoe fijn ze soms ook zijn: ze zullen jou tegenhouden in de weg naar jouw droom: een vrijer bestaan en locatie onafhankelijk leven.

3- Denken dat het niet voor jou is

Natuurlijk zal het hard werken zijn en zal je op jouw bek gaan, zal je wanhopig zijn en soms de moed op willen geven. Maar denk NOOIT dat een locatie onafhankelijk leven niet voor jou is. Als jij dit graag wilt, is er een weg te vinden! Hoe graag jij het wilt, zal bepalen hoe snel jij die weg gaat vinden en gaat afleggen. Maar het leiden van een droomleven is voor iedereen, dus ook voor jou. Dit is Jouw Leven en ook jij hebt recht op het beleven van jouw droom. Go Work For It!

4- Denken dat het voor altijd is

Als je nu terugkijkt op jouw leven, zal je zien dat dat een aaneenschakeling van meerdere perioden is. Er blijkt dus niets ‘Voor Altijd’. Wanneer jij jouw keuze maakt of je wel of geen Nomad life wilt leiden, onthoud dat dan. Maak je zelf niet ‘bang’ door te denken dat het forever moet. Dat je een keuze for life moet maken. Dat doe je wel, maar dan positief: je gaat een ervaring voor het leven beleven.

Terug gaan naar een ‘normaal’ leven is heel goed een optie. Geen schande en vaak zelfs heel verstandig. Er is dus van alles mogelijk en je zit nergens aan vast. Dus, realiseer je dat je nu leeft.

5- Idealiseren

Grote kans dat je aan niets anders meer kunt denken. Dat je jezelf al jouw droomleven ziet leiden. En voor het gemak alleen aan de toffe kanten ervan denkt. Maar vergis je niet: je gaat je eenzaam voelen, je gaat je onzeker voelen, je gaat nare ervaringen meemaken, je gaat jouw familie en vrienden missen. Het locatieonafhankelijke leven is heus geen rozengeur & maneschijn. Maar zeg nu eerlijk: dat is het gewone leven ook niet.

Realiteit op z’n tijd. Jammer wel he, dat ik mij in deze blog focuste op de ‘negatieve’ zaken? Maar dat zijn ze niet hoor. Het is puur realiteit. En ik wil dat je daar op voorbereid bent en dat je jezelf op de juiste manier klaarmaakt om je droomleven te leiden.

Want reizen & werken ís een ware droom!
Maak jij er jouw realiteit van? Laten we dan samen een Free Break Out Call inplannen!

Liefs, Liesbeth

Meer weten? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *