Ik ben allergisch voor ‘moetjes’

Als je op een punt staat in je leven dat je ‘iets’ wil veranderen, kan het zijn dat jouw ‘moet-allergie’ jou wat tegenwerkt. Ik zou willen zeggen: dat is kl*te voor je. Maar dat is niet netjes. Dus ik kies hier voor de nette versie en zal je even meenemen in mijn gedachten over ‘moetjes’. Je mag verder lezen, het moet niet. 🙂

Overloaded met moetjes

Je huidige situatie kan zelfs de veroorzaker zijn van die allergie van ‘moeten’: je bent gewoon overloaded met dingen die je moet doen. Er kan er niet eentje meer bij. Je hebt teveel gemoeten in je leven, je wil meer vrijheid, minder stress, meer genieten, meer regie over je leven en vooral: meer leven. Alles wat ooit moest heeft daaraan bijgedragen. Al dat gemoet heeft er voor gezorgd dat jij het nu anders wil. Dan is het onlogisch en onwenselijk om nog meer te moeten. Ik snap dat volledig.

Tijd voor actie

De waarheid is echter dat het veranderen van een situatie te allen tijde actie vereist. Vereist staat er inderdaad. Er staat geen ‘vraagt’. Een eis is een moetje. Een vraag is een optie, maar opties bieden ruimte. ‘Hey, dat klinkt lekker!’, hoor ik je denken. Ruimte is ook lekker. Alleen zorgt dat vrijwel nooit voor de juiste actie. De actie die ervoor gaat zorgen dat jouw leven ten gunste van jou kan veranderen. De kans dat je (onbewust) voor de optie ‘ik blijf doen wat ik nu doe’ kiest is groot. En het resultaat daarvan is, dat zal je niet verbazen: het resultaat wat je nu al hebt. Wat je dus juist graag anders ziet.

Ongewenste moetjes

Door tegen jezelf te (blijven) zeggen dat je niets wil moeten, beperk en limiteer je jezelf enorm. Dat vind ik zo zonde. Zeker als je kijkt naar jouw huidige situatie. Als die gewenst is en je doet heel de dag alleen maar dingen die jij leuk vindt en daar komt geen enkele vorm van moeten aan te pas: lekker zo laten. De realiteit zal anders zijn. Grote kans dat je nu juist zoveel dingen moet, dat je er klaar mee bent. Je hebt geen zin meer in al die dingen die moeten en nog meer verplichtingen. Helemaal logisch.

Alleen zorgt dit er juist voor dat de huidige en dus ongewenste moetjes zullen blijven. Die worden namelijk niet in de weg gezeten door nieuwe moetjes. Omdat jij geen nieuwe moetjes toelaat, want daar ben jij allergisch voor.

Zelfgekozen moetjes gaan je leven veranderen

Wat jij je nog niet realiseert (en hopelijk over een paar regels wel) is dat die nieuwe moetjes ervoor gaan zorgen dat jij de oude, huidige en ongewenste moetjes, niet meer nodig hebt. Meer nieuwe moetjes zorgen ervoor dat de oude overbodig en onnodig worden! Jouw nieuwe, zelfgekozen moetjes gaan je leven veranderen. Ten gunste van jou!

Is dat even een lifehack, he? Nu je dit weet, wil je toch niets liever dan weten wat je MOET doen om tot die gewenste levensstijl te komen? Om die vrijheid te kunnen ervaren zonder de ratrace. Je wil nu toch als een malle alles doen wat er voor nodig is om die huidige situatie (met stomme moetjes) te vervangen door nieuwe, life changing moetjes?

Van moetjes naar magjes

Ik wil je niet pushen in je overtuigingen, maar je zou zelfs next level kunnen gaan. Je zou zelfs van jouw nieuwe moetjes een ‘magje’ kunnen maken. Dan klinkt het niet meer zo:
‘Ik moet in de avonduren nog aan mijn nieuwe bedrijf werken’.

Maar dan klinkt het zo:
‘Ik mag in de avonduren nog aan mijn nieuwe bedrijf werken’.

En daar ben je dan blij mee! Want je weet dat dit werk in de avonduren jou gaat brengen waar je wil zijn: in je gewenste levenssituatie met meer vrijheid, meer genieten en meer plezier.

Dingen ‘moeten’ is nu eenmaal een onderdeel van het leven. Jouw vrijheid zit niet in de afwezigheid van die moetjes. Jouw vrijheid zit in het zelf kiezen van wat er moet gebeuren om jouw droom te realiseren. Ga het maar eens een week proberen: wedden dat je je een gezegend mens voelt als je er mee aan de slag gaat? Good luck!

Liefs, Liesbeth

Meer weten over mijn leven? Volg dan al mijn avonturen via mijn Youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *