10 Goede Redenen Locatie Onafhankelijk te Willen Leven

Er zijn diverse redenen te bedenken om locatie onafhankelijk te willen leven. Ik kan er wel 1000 opnoemen. Maar ja; dan blijf je lezen…. 😉 En dus hou ik het voor deze keer bij 10 Goede Redenen.

In onderstaand betoog ben ik uitgegaan van een situatie waarin je Zelfstandig Ondernemer bent. Om twee goede redenen: Ondernemen is vet leuk en de beschikbare vacatures bij werkgevers zijn beperkt en schaars. Je zo langer moeten wachten met het beleven van dit toffe leven. En dat is zonde. Tijd is schaars, nietwaar?

Als je locatie onafhankelijk ondernemer wordt, gaan al deze redenen ook voor jou gelden.

#1 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Gevoel van Vrijheid

Je zult je zo vrij als een vogel voelen! Je kunt letterlijk gaan en staan waar jij wilt! Hoe fijn is dat?! En dat in een wereld vol regels. Heb je dan helemaal geen regels om rekening mee te houden als je locatie onafhankelijk bent? Ja natuurlijk wel. Maar sleur is nergens meer voor nodig. Wil je wat anders; Doe het!

#2 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Zelfstandigheid

Als zelfstandig Ondernemer mag je ‘alles’ zelf bepalen. Hoe tof is dat?! Niemand die zegt dat roze kaarten niet kan of dat er bepaalde zaken ‘iedere dag moeten’. It is all up to you! Als ondernemer ben jij in charge en ligt de verantwoordelijkheid volledig bij jou! Je kunt jouw (werkende) leven geheel inrichten naar eigen spelregels. Jij hoeft niet meer naar de spelregels van een ander te leven.

#3 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Verplaatsen is mogelijk

Wil je ergens anders zijn? Ga! Je kunt verplaatsen. Je hoeft niet te blijven waar je bent. Je bent geen boom, dus benut jouw kansen op nieuwe locaties. Geniet van die mogelijkheid en verras jouzelf steeds met een nieuwe omgeving. En heb je het wel naar je zin? Blijf lekker nog even.

#4 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Flexibiliteit

Lekker jouw eigen tijd indelen: hoe fijn is dat?! Ben je op een mooie locatie en heb je behoefte om meer van de omgeving te zien? Werk even minder en werk daarna weer wat meer. Niemand die jou vertelt dat je van 9-5 moet werken. Van 5-9 en dan een dagje op pad is een prima alternatief!

#5 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Hard Work Pays Off

Natuurlijk: als je voor jouzelf zit te zwoegen op een saai kantoor, wordt hard werken ook beloond. Maar: als jij op een toffe locatie kunt zitten weet je wel ‘instant’ waar je het voor doet. Je ziet direct het resultaat van jouw harde werk: je leidt een leven waar velen alleen maar van dromen.

#6 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Leuke mensen

Over het algemeen zijn reizende mensen leuke mensen. Mensen die ruimdenkend zijn, positief ingesteld en een bepaalde energie hebben. Als je daarvan houdt is dit een heel goede reden om jouw kantoor-matties gedag te zeggen. No-nonsense, vrije denkers met een passie voor het leven. Zo kun je veel reizende mensen omschrijven. Wat een inspirerende groep om je tussen te begeven.

#7 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Zingeving

In hoeverre heb jij het idee dat je bijdraagt aan jouw missie, als je op een kantoor zit? Als je in een drukke stad tussen iedereen door laveert? De missie zit niet alleen in de bezigheden, maar ook in de omstandigheden. Stel dat je die combi kunt maken: werken aan jouw missie (je bent ten slotte voor jouzelf begonnen en je bent vast niet iets gaan doen wat je stom vindt) en dat mogen doen op de locatie die jij wenst. Als dat niet iedere avond voor een gevoel van zingeving zorgt, dan weet ik het niet meer. Dagelijks met een voldaan gevoel in slaap vallen: waar dan ook. Need i say more?!

#8 reden locatie onafhankelijk te willen leven: You Are Alive

Je hebt het gewoon gedaan!! Je had een droom, een wens en die heb je gerealiseerd!! Ik kan je vertellen: er zijn weinig zaken waarvan je meer het gevoel krijgt dat je lééft! Je hebt het gewoon gedaan. Je bent verder gegaan dan vele anderen en waarschijnlijk dan jijzelf voor mogelijk had kunnen houden.

#9 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Avontuur

Niet alleen de weg naar een locatie onafhankelijk leven en het leven zelf is een avontuur. Maar zelfs al doende zul je vaker het avontuur opzoeken! Je zult vaker de buitenlucht opzoeken. Je zult meer van de natuur genieten en leren. Je zult je avontuurlijker voelen dan in de Vinex-wijk of binnenstad. En is dat niet een beetje het doel van het leven? Dat je het beleeft?

#10 reden locatie onafhankelijk te willen leven: Voorbeeld Functie

Of je nu wel of geen kinderen hebt: je zult een voorbeeld functie hebben. Je zult de verpersoonlijking worden van het realiseren van dromen. Mensen zullen geïnspireerd raken door jouw acties. Je zult hen motiveren ook hun droom na te streven. Hoe die droom er ook uitziet voor hen. Zij zullen aan jou zien dat het wel degelijk kan en dat het de moeite waard is om te vechten voor jouw Droomleven. Ieder mensen heeft een inspiratiebron nodig: pak jouw kans als jij die kunt zijn voor iemand!

Heb je genoeg redenen? Of twijfel je nog? Twijfel je wellicht of het ook voor jou is weggelegd? Omdat jij geen online werk doet. Of omdat je niet weet waar je moet beginnen? Wees dan welkom in de Masterclass ‘In 8 Stappen Naar een Inkomen Waar Jij Mee Op reis Kunt‘. Daarin ga ik je in eenvoudige stappen laten zien dat het ook voor jou is.

Liefs, Liesbeth

ps ken je mij YouTube kanaal? Abonneren wordt gewaardeerd…. 🙂

locatie onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *